Naisten kakkosjoukkue piti lippua korkealla hiljaisena viikonloppuna

27.2.2014

Kolmosdivariin noususta jatkosarjassa pelaava naisten kakkonen otti 5-0 voitot Jyväskylän Killerin liikuntakeskuksella. Hieno kausi etenee vähintään karsintapeleihin ja suora nousukin on mahdollista.

TorSpo - YPA2  0-5

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui uusi vanha tuttu vuosien takaa, Tornin Sportti Riihimäeltä.
Ottelu alkoi YPAn vahvalla painostuksella ja heti toisessa vaihdossa Rosa Kivelä onnistuikin viemään YPAn johtoon. Ottelun kuva oli heti alusta pitäen selkeä:  TorSpo nosti kaaripalloa toiseen päähän ja YPA nappasi pallon mukaan ja lähti hyökkäämään. Toinen maali syntyi ajassa 9:53, tekijänä Anni Hakaniemi.

Toinen erä oli lähes ensimmäisen kopio, niin tuloksellisesti kuin pelin kulun suhteen. Toisen erän jälkeen YPA oli jo vakuuttavassa 0-4 johdossa.  Vastustaja pääsi kolmannessa erässä muutamaan puolittaiseen maalintekotilanteeseen,  jotka joukkueen puolustajat sekä maaliin vaihdettu Nurtsi hienosti hoitivat. Pelin loppulukemat 0-5 viimeisteli hyvään vireeseen päässyt Elina Vuoristo
Tehot: Peppi Viitaharju 1+2, Elina Vuoristo 1+1, Anni Hakaniemi 2+0, Rosa Kivelä 1+0, Jenna Huotari 0+1

YPA2 - MäntU 5-0

Toisessa pelissä vastassa oli Mäntän urheilijat, jotka saivat YPAlta kotikentällään väännettyä tasurin, joten revanssihenkeä oli ilmoilla.
Ottelu alkoi Mäntän painostuksella ja jotenkin tuntui, että YPA ei ollutkaan alusta pitäen hereillä.  Tulokset kuitenkin ratkaisevat ja Peppi Viitaharju teki ottelun avausmaalin. Samalla ote pelistä siirtyi hieman YPAlle. Vastustaja rikkoi varsin runsaasti mailalla läpi ottelun, mutta se ei häirinnyt YPAn pallonhallintaa kovinkaan merkittävästi.

Vastustaja sai mailahäirinnästään jäähyn, joka kostautui heti toisen erän alkuminuuteilla, kun Terhi Jarkko siirsi YPAn 2-0 johtoon. Jenni Veijonen näytti erän aikana, miten puolustajatkin osaavat maalinteon tehden maalin kaukolaukauksella.  Kolmanteen erään lähdettiin pitämään hyvä johtoasema. Lukemia kaunisteltiin vielä pariin otteeseen ikäänkuin näytiksi Suomen kiekkomiehille.
Tehot: Jenni Veijonen 1+2, Katri Ilomäki 1+1, Terhi Jarkko 1+0, Elina Vuoristo 1+0, Peppi Viitaharju 1+0, Anne Ilves 0+1, Henna Marjakoski 0+1

Päivän muiden tuloksien myötä varmistui myös se, että kakkosjoukkue pelaa kolmosdivarin karsinnoissa. Suora nousukin on mahdollinen, mutta valitettavasti se ei ole enää omissa käsissä.