Pelejä ainakin edustuksen miehillä ja 03-pojilla

24.3.2014

Miesten sarjakärki karkaa kauemmaksi. Saldona viikonlopusta tappio ja voitto ja karsintamahdollisuus ylöspäin vielä mahdollinen. 03-pojat puhtaalla pelillä sarjan loppuhuipentumaan.

Miesten edustus

YPA-DTT 3-6
Ylöjärveläiset lähtivät parantamaan Vammalan Vexve areenalle viimeaikaisia vaisuja sekä ailahtelevaisia otteitaan.YPA oli tippunut ennen turnausta sarjataulukossa jo 3-divisioona karsintarajan eli kolmen parhaan joukon ulkopuolelle.

Vastaan ensimmäisessä ottelussa asettui ehkä realistiset mahdollisuutensa karsintoihin menettänyt DTT.Ottelu ei alkanut kuitenkaan ylöjärveläisittäin parhaimmalla tavalla, sillä DTT siirtyi ensimmäisessä erässä 2-0 johtoon YPA:n hölmöillessä omat paikkansa. Topi Mäkinen herätteli ylöjärveläisiä kaventamalla ottelun 2-1 hienolla ohjauksella maalin edestä.

Toiseen erään YPA:n pelaajille tuli selvä viesti valmentaja Paanaselta, palloa on saatava liikkeelle ja nopeasti.Peli kuitenkin tuntui olevan hakusessa ylöjärveläisillä, joille tuli edelleen liikaa virheitä puolustamisen myös unohtuessa. DTT pääsi lisäämään johtoaan 3-1.YPA sai kuitenkin helpotusta vielä toisen erän lopulla, kun ensin Olli Louhimo pääsi vapaalyönnistä siirtämään pallon maaliin. Tämän jälkeen Miika Ruuskanen tasoitti ottelun 3-3.YPA:n peli näytti hetken jo palanneen omalle tasolleen, kunnes DTT rokotti jälleen YPA:a heikosta puolustuspelaamisesta. Osuman seurauksena turhautuminen sekä mailan puristus alkoi jälleen näkyä ylöjärveläisten pelissä.DTT iski vielä kaksi maalia kolmanteen erään, viimeisen tyhjään maaliin.

Nokian KrP 2-YPA 3-5
Toisessa ottelussa vastaan asettui samoista sijoista sarjassa taisteleva nokialaisryhmä.Ottelua ennen YPA:n kapteeni Timo Mäntylä kehotti joukkuetta pitämään seuraavassa pelissä kentällä hauskaa ja lopettaa turhan mailan puristamisen.Puhe näytti tehoavan, sillä ensimmäinen erä oli viihdyttävää ja hyvää salibandyä. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut maalin teossa.

Toisen erän alussa ylöjärveläiset pääsivät iskemään ottelun avausmaalin ylivoimalla, kun Timo Mäntylä syötti hienon poikkikentän syötön Sami Pettiselle,  jolla oli helppo työ lyödä pallo tyhjään maaaliin. Tämän jälkeen ylöjärveläisille sattui jälleen musta hetki, nokialaiset iskivät 5 minuutissa kolme maalia siirtyen 3-1 johtoon.

Turhautuminen ei kuitenkaan tässä pelissä alkanut, vaan rennosti pelanneet YPA:laiset sivalsivat ensin kuin identtisen ylivoimaosuman KrP:n verkkoon maalin tekijänä tällä kertaa Jere Nenonen. Hetki ylivoimamaalista Ville Räsänen pohjusti ensin Topi Mäkisellle tasoitusosuman ja tämän jälkeen Tuomo Aunolalle ottelun voitto-osuman. Räsänen niittäsi vielä itse omasta päästä tyhjään maaliin alivoimalla loppulukemiksi 3-5.

YPA:lla on vielä viimeisessä turnauksessa 29.3 mahdollisuudet nousta 3-divisioonakarsintoihin, mutta se on varmaa, että näihin peleihin on ehdottomasti lähdettävä positiivisuuden kautta sekä pitämään hauskaa ja unohtaa turhat paineet pakkovoitoista.

03-pojat puhtaalla sarjalla loppuhuipennukseen

Moneen kertaan siirretty E2-haastajasarjan viimeinen kierros pelattiin Iittalassa. Jo aiemmin ratkennut sarjavoitto toi ainakin näennäisen paineettomuuden päivän peleihin vaikka kuusi pelaajaa puuttui vahvuudesta.

YPA - FoSu 8-2
Peli lähti alusta lähtien pyörimään YPAn komennuksella mutta kuten urheiluun kuuluu niin FoSu teki avausmaalin viiden minuutin kohdalla ensimmäisessä hyökkäyksessään. Edettiin aina 10. minuutille, kunnes YPA sai pallon verkkoon ensimmäisen kerran. Erän loppu meni tuttuun malliin ja lukemat tauolla 4-1. FoSu sinnitteli urheasti pelissä mukana vain kolmen vaihtopelaajan voimin, mutta väsymys vaati veronsa loukkaantumisina pelin edetessä. Toisen erän jälkeen oltiin tilanteessa 6-2 ja päätöserään YPA teki vielä pari osumaa. Erityisesti Forssan maalivahti esitti loistavaa peliä ja sai lopputuloksen pysymään kohtuullisena.

YPA - VesVi 6-5
Ennakkoon tiedettiin, että kauden aikana rutkasti parantanut Vesilahti tulisi olemaan kova vastus. Näin myös kävi ja peli tarjosi jännitystä ja vaihtuvia tilanteita loppuvihellykseen saakka. Avauserässä VesVi oli tarkempi maalinedustilanteissa ja vei erän 0-2. Toiseen erään YPA sai vauhtia ja onnistumisia lisää ja vastustajan vaarallisista hyökkäksistä huolimatta tauolle mentiin 3-2 lukemissa ylöjärveläisille. Kolmas erä alkoi tasaisesti.  Verkot alkoivat heilumaan kummassakin päässä. YPA onnistui siirtymään kahden maalin johtoon 35. minuutilla. Vesilahti oli päättänyt pelata pelin loppuun asti ja vastasi tehden kolme maalia alle kahdessa minuutissa siirtyen 5-4 johtoon. YPA tasoitti nopeasti ja siirtyi 41. minuutilla jälleen johtoon. Loppupelissä kummatkin saivat hyviä maalipaikkoja mutta ei osumia joten loppulukemiksi 6-5.

Ylialueellinen loppuhuipennus pelataan kolmen viikon kuluttua Länsi-Suomen joukkueita vastaan, alueemme edustajat ovat YPA ja VesVi.