Turnausvoitto 03-pojille Puffet-cupista Espoosta!

28.4.2014


Sarjojen päättymisen jälkeen 03-syntyneet pojat kävivät haistelemassa uusia tuulia.


Ypa - Heinola 6-5
Ypa - Espoo Oilers 9 - 5
Ypa - PEP 4 - 2
Ypa - TU 5 - 1
Ypa - Hollola 4 - 2
Ypa - Heinola 5 - 4 (finaali)

Haastajatason turnauksessa E2-ikäluokan voitosta taisteli 12 joukkuetta, Ypan lisäksi mukana oli Kaakkois- ja Etelä-Suomen joukkueita. Turnauspäivän ohjelma tarjosi vähintäin kolme ja parhaimmillan jopa kuusi ottelua päivän mittaan.

Ypa aloitti urakkansa klo 10.00 Heinolaa vastaan, joka tiedettiin kaakon alueen ykkösjoukkueeksi. Peli oli vauhdikas, ensin hallitsi Ypa mutta Heinola sai loppua kohden painetta yhä lisää. Ypa onnistui kuitenkin viimeistelyssä paremmin joten turnaus avattiin 6-5 voitolla.

Toinen peli Espoon Oilersia vastaan sujui alusta lähtien Ypan komennossa, hyvää vauhtia pitämällä kirjattiin loppuluvuiksi 9-5 voitto. Muissa maisemissa vietetyn lounastauon jälkeen kolmannessa alkulohko-ottelussa vastaan saatiin Pohjois-Espoon Pallo. Tässä vaiheessa Ypa oli varmistanut lohkovoiton ja pudotuspeleihin pääsyn, vastustaja tarvitsi ehdottomasti voiton omaan jatkopaikkaan. Vaikka Ypa lepuutti osaa pelaajista pudotuspelit jo mielessä niin silti saatiin aikaan hyvä ottelu. Vastustaja oli kuitenkin tarkempi ratkaisupaikoissa joten Ypalle 2-4 tappio.

Pudotuspelit alkoivat lähes välittömästi kolmannen pelin jälkeen, ensimmäisenä vastassa oli Tuomarilan Urheilijat. Alun hermoilun jälkeen Ypa otti ohjat käsiinsä ja pelasi joukkueena antamatta vastustajalle mahdollisuutta. Lopputulokseksi saatiin selkeä 5-1 voitto ja paikka mitalipeleihin.

Semifinaalissa vastaan astui Hollolan Urheilijat. Ypa aloitti alusta alkaen hyvällä omalla pelillä, jota vastustajan kova taistelu ei pystynyt horjuttamaan. Pelin edetessä Ypan ote piti ja parani ja tie finaaliin aukesi 4-2 voitolla.

Klo 19.00 alkavaan finaaliin vastustajaksi oli selvinnyt Heinola, jota vastaan turnaus aloitettiin yhdeksän tuntia aiemmin. Peli alkoi ennakoidun tasaisissa merkeissä ja tilanteita syntyi kumpaankin päähän. Ypa aloitti maalinteon Heinolan pian vastatessa samalla mitalla. Ypan toinen verkonheilutus hylättiin, josta saatiin tunnelma nousemaan, peräti kuumenemaan. Heinola siirtyi 1-2 johtoon nopeiden vastahyökkäyksien ansioista. Mutta Ypa ei antanut periksi, peliä pyöritettiin ja vääjäämättä tulosta tuli. Peliaikaa ollessa alle viisi minuuttia jäljellä Ypa  oli 5-2 johdossa joten peli vaikutti jopa ratkenneelta. Mutta Heinolan onnekas pomppumaali sai vastustajaan virtaa, ankaran painostuksen myötä johto oli enää 5-4, kun peliaikaa oli noin 40 sekunttia. Ypan aikalisän myötä löytyi konstit hallita loppusekunnit ja summerin soidessa riemu repesi eikä väsymyksestä näkynyt jälkeäkään.

 Turnauspäivä oli pitkä ja vaiheikas, aamulla lähdettiin kuuden jälkeen ja paluu venyi puoli yhteentoista. Päivään mahtui kommellusta, riemua ja hulinaa. Tavaroita oli hukassa mailoista ja  repuista lähes kaikkiin mahdollisiin vaateparsiin, suurin osa kuitenkin löytyi aina jostain. Mukana olevat vanhemmat muodostivat hyvän tukijoukon ja huutosakkina olivat varsinkin pudotuspeleissä se 'kuudes kenttäpelaaja', siitä kiitos heille.