YPA Valkoinen TFT-turnaksessa 26-27.4 2014 hopealle.

5.5.2014


Kevät on säbäturnausten aikaa. Välierissä kaatui Tampereen ylpeys Classic. Finaalin vei Nopsin Karhut.

 

YPA Valkoisen kauden viimeinen koitos ja samalla kauden päätavoite oli Ilveksen järjestämä TFT. TFT pelattiin Atalpan liikunta salilla, missä olikin hienot puitteet ja hyvä sopivan kokoinen säbäkenttä.

Pelit lähtivät liikkeelle aamupelillä, jossa vastaan tuli tuttu vastus Nops Kotkat. Peli lähti energisesti liikkeelle ja jo ensi minuuteilla teimme johtomaalin. Peli jatkui samaan malliin ja olimme siirtyneet nopeasti kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen peli tasaantui,mutta olimme tässä pelissä selkeästi niskan päällä ja korjasimme ansaitusti 6-3 voiton.

Toisessa pelissä vastassa oli Vesilahden Visa Mustat. Peli oli tärkeä, sillä voitolla ottaisimme lohkovoiton ja varman jatkopaikan puolivälieriin. Vesilahti lähti energisesti liikkeelle ja loi painetta puolustajiimme. Mutta pelin henki oli nopeasti selvä. Hallitsimme pallollista peliä ja onnistuimme kääntämään pelin nopeasti Vesilahden päätyyn. Hyökkääjämme olivat erittäin tehokkaita ja puolustustuksemme oli tiukkaa. Näillä eväillä voitto 8-2 ja lohkovoitto oli selvä.

Puolivälierään vastaan asteli huippukova Pirpi. Vastus tulisi kovenevaan selvästi ja jatkoon menoon vaadittaisiin ehdottomasti kauden parasta peliä. Tilanteita oli kummassakin päässä tasaisesti. Maalivahtien huipputorjunnat kummassakin päässä pitivät pelin pienilukuisena ja tasaisena. Kumpikin joukkue puolusti omaa maaliaan viimeiseen asti. Peli oli sanoin kuvaamattoman jännä. Tilanne oli meidän hyväksemme 2-1, kun peliä oli jäljella kaksi minuuttia. Sitten tapahtui millisekunnin nukahdus ja Pirpi oli tasoissa. Sopi tämän pelin luonteelle, sillä niin tasaista peli oli. 30 sekunttia ennen summeria Pirpi otti jäähyn väärästä vaihdosta. Tässä olisi tilaisuutemme. Pääsimme myllyttämään loppuhetket ylivoimalla. Upea vapaalyönti kulmasta, suoraan syötöstä laukaisu ja Pirpin maalivahti oli voimaton. Vain 17 sekunttia ennen summeria halli repesi ja riemu oli ylimmillään. Upea maali tärkeään paikkaa. Teimme vielä yhden maalin tyhjiin ja peli oli meidän, voitto 4-2.

Sensaatiomaisesti välieriin:

Vastaan tulisi Classic eliittijoukkue. Classic oli selkeä suosikki tähän peliin. Taas vaadittaisiin venymistä, mutta salibandy on peli, jossa voi tapahtua mitä vain. Puolustimme omaa maaliamme sinnikkäästi koko viisikon voimin. Kaikki pelaajat antoivat kaikkensa kentällä, maalivahti pelasi unelmapeliä. Mustelmia sateli, kun peitimme vastustajien laukaisuja. Näin saimme vastustajat pois parhaimmilta maalintekopaikoilta. Iskimme vastaan aina kun oli tilaisuus. Saimme kolme peräkkäistä jäähyä, ja olimme aika purjeessa. Puolustuksemme kuitenkin kesti jäähyt. Teimme vastaiskuilla kaksi maalia, ja siirryimme 2-0 johtoon. Loppupuolella Classic kavensi pelin 2-1:een, mutta kestimme loppuun asti. Tässä pelissä onnistuimme maalintekopaikoistamme hyvällä prosentilla. Taistelimme joukkueena, kaikki antoivat kaikkensa ja siitä palkintona finaalipaikka. Ei niin kauniilla pelillä, mutta tehokkaalla. Taistelu voitto 2-1.

Finaali:

Finaalissa mehut oli jo pojista puristettu. Finaalista ei tullut unelmapeliä. Pojat pelasivat ihan hyvin, mutta sillä ei finaalissa pärjätä. Finaali vastus Nops Karhut olivat koko pelin askeleen edellä ja korjasivat voiton 7-3. Kulta siis Nokialle ja hopea Ypa:lle.

Tulos oli yli odotusten. Todella upea suoritus YPA valkoisilta. Tähän on hyvä päättää kausi 2014.