95-"pojille" ensimmäinen tappio

2.2.2009

Lauantaina Vaajakoskella pelatussa alemman jatkosarjan turmauksessa Ypa hävisi Happeelle 8-6. Toisessa kaatui KU-68 11-3.

Kaksi viikkoa sitten Pirkkalassa pelatussa turnauksessa paikallinen Pirkat onnistui saamaan ensimmäisen pisteensä Ypalta. Ypa johti peliä jo 4-1 mutta Pirkat punnersivat lopulta tasapelin 4-4. Toisessa pelissä vastaan asettui tänä vuonna toimintansa aloittanut Piraijat Riihimäeltä. Piraijien huomattavasti nuorempi joukkue poistui kentältä 18-2 tappio niskassaan.

La 31.1. pelattiin Vaajakoskella. Ensimmäinen peli on yleensä ollut Ypalle vaikea ja tämäkään turnaus ei tehnyt poikkeusta. Ottelun alkuhetkinä oli joukkue nukuksissa ja vaikka Ypa tekikin alivoimalla pelin ensimmäisen maalin oli tilanne ensimmäisen erän jälkeen 4-2 Happeelle. Viimeinen erä voitettiin 2-1, mutta se oli laiha lohtu. Ottelussa liekeissä oli  Jussi Airaksinen, joka palasi kentälle podettuaan kyynärpäävammaa. Jussin saldo 3+0. Toiseksi tehokkain oli Elmo Mittilä 1+1.

Toisessa pelissä vastaan tuli KU-68. Ottelun alun tärkeyden korostaminen johti siihen, että YPa voitti ensimmäisen erän 3-0. Toisen erän alussa KU pääsi peliin kiinni tehden kaksi maalia. Viimeiseen erään lähdettiin YPan 5-3 johdossa. Viimeisen erän Ypa hoiti 6-0.

Jälkimmäisen pelin tehoikkaimmat olivat Janne Rissanen 3+2, Samuli Nihti 4+0 ja yllättävänä syöttökoneena toiminut Niko Mäkiketelä 0+4.

Näiden kahden turnauksen pistemenetykset tarkoittivat sitä, että sarjan ykköspaikka ei ole enää omissa käsissä. Sarjan toiseksi päätyminenkin toisi mahdollisuuden karsia ylemmän jatkosarjan kolmosta vastaan. Sarja on tasainen. Pisteen päässä on Ropon Sisut ja kahden pisteen päässä Happee.

Kahden viikon päästä kotiturnauksessa vastaan asettuu vahvassa nousukunnossa oleva FCV Vaajakoskelta ja sarjaa johtava Pirkat.