95-"pojat" varmistivat pääsyn karsimaan aluehuipentumaan.

17.3.2009

95-"pojat" voittivat molemmat pelinsä Pitkäjärven koululla sunnuntaina. Ensimmäisessä pelissä kaatui RoPon Sisut 10-6 ja jälkimmäisessä Ropon Mysteerio 16-4.

Sunnuntain ensimmäinen peli oli ns. neljän pisteen peli. Jos Ypa voittaisi sen ja saisi vielä kaksi pistettä tulevissa peleissä, takaisi se vähintään toisen sijan alemmassa loppusarjassa ja näin pääsyn karsimaan paikasta loppuhuipentumaan. Ottelun alkuun haettiin siksi terävyyttä kokoonpanoilla.

Ottelun ensimmäinen erä oli avointa palloilua ja erä päättyi 4-4. Toisessa erässä YPa kuitenkin pääsi hienoisesti niskan päälle ja se voitettiin 3-0. Viimeisessä erässä palloiltiin Ypalle 3-2. Näin koko ottelu päättyi Ypan voittoon 10-6.

Ottelun tehokkaimmat olivat Niko Mäkiketelä (3+2), Antti Uusikartano (2+2) ja Teemu Leppänen (1+2).

Toiseen peliin lähdettiin siis vapautunein tunnelmin. Ensimmäinen erä oli todella hienoa peliä ja YPa voitti sen 3-0. Toisessa erässä mentiin iloisesti päästä päähän ja YPa voitti erän maali-iloittelun 8-4. Viimeisessä erässä palattiin kurinalaisempaan peliin ja pelikellon näyttäessä 42.40 Samuli Nihti lopetti Mysteerion pyristelyn tekemällä 16-4 maalin.

Erityisen tehokkaana Mysteerion kaadossa hääräsi Elmo Mittilä (5+3). Kokeilemalla uusia ketjukoostumuksia saatiin joukkueen muistakin pelaajista mukavasti lisää tehoja.

Lisää tehoja tarvitaan ehdottomasti kahden viikon päästä, jolloin pelataan alemman sarjan viimeinen kierros. Samana päivänä YPan joukkue kohtaa myös ylemmän sarjan kolmosen tai nelosen, joka sekin selviää vasta saman päivän peleissä.

"Kuoleman" pelissä Ypan vastustaja löytyy ylemmän loppusarjan joukosta Classic (Tampere), KooVee (Tampere) tai Ruunien Ruunat (Hämeenlinna).