YPan 95-"säbäpojat" jatkopeleihin

30.3.2009

Kaukajärven Spiral-hallissa pelattiin viimeiset 95-sarjan pelit. Karsintapeliin jo tiensä aikaisemmin varmistanut joukkue voitti RuRun Hämeenlinnasta 5-2 ja sai näin kaudelleen viikon jatkoaikaa.

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Jyväskylän Happee. Ypa ei ole koskaan Happeeta voittanut. Alemman loppusarjan ainoa tappio ennen tätä peliä oli juuri Happeelta. Näin ollen tiettyä motivaatiota voittoon oli, vaikka paikka karsintapeliin oli jo selvä. Voitolla olisi kenties illan viimeisessä pelissä helpompi vastustaja.

Maaleja tehtiin tasaisesti molempiin päihin ja lopputulos oli 4-4. Ypan joukkuetta auttoi loistavasti 96-syntyneistä pojista pyydetty hyökkäysvitja. Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjajumbo Piraijat Riihimäeltä. Ypan säästellessä voimia illan viimeiseen peliin nakuteltiin 96-syntyneiden poikien raataessa keskeytyslukemat 14-1 ajassa 40.28. Pelin tehokkain oli Ville Lempinen (3+1).

Koska Pirkkala oli hävinnyt päivän pelinsä Ropon Sisuille tarkoitti se sitä, että Ypa voitti alemman loppusarjan ja sai illan viimeiseen peliin vastaansa ylemmän sarjan nelosen Ruunien Ruunat Hämeenlinnasta.

Ensimmäinen erä pelattiin maaleitta. Ruru hallitsi, mutta Ypa sai osuman jo maaliputkiin. Toisen erän alussa Antti Uusikartano väänsi tilanteen loppuun asti keskialueella ja laukoi Ypan johtoon. Puolen minuutin päästä Tiia Leppänen laukoi Niko Mäkiketelän syötöstä 2-0. Seuraavan maalin duunasi ottelun tehokkain Jussi Airaksinen (1+2) Elmo Mittilän syötöstä. Toisen erän lopulla onnistui Ruru kaventamaan kahdella maalilla.

Ottelun tärkeimmäksi maaliksi muodostui kolmannessa erässä Henry Närväsen ajassa 34.41 tekemä 4-2 maali. Ruru painosti kovasti, mutta Ypan puolustus onnistui aina tarvittaessa venymään pallon eteen. Erityisesti tässä onnistuivat puolustajat Janne Rissanen ja joukkueen kapteeni Joonas Viberg. Rurun otettua lopussa maalivahdin pois teki Samuli Nihti Elmo Mittilän nöyrän raadannan päätteeksi tyhjiin 5-2 maalin. Kevin Hasselqvist torjui Ypan maalissa loistavasti.

Ypan 95-"pojat" siis jatkavat taistelua. Ensi sunnuntaina on turnaus Forssassa, jossa ovat Ypan lisäksi Sisä-Suomen ykkönen FoSu ja länsirannikon kakkonen ja kolmonen (SBS Masku ja Hirvensalon Heitto). Tuon päivän peleistä jatkavat kaksi parasta joukkuetta mitali peleihin.

Kausi on tämän voiton myötä joukkueen osalta ehdottomasti onnistunut. Tulevissa peleissä ongelmaksi saattaa muodostua pelaajien vähäisyys.