95-"säbäpojat" kesälomalle

6.4.2009

Sisä-Suomen ja Länsirannikon parhaimmisto pelasi loppusarjaa Forssassa. Ypan saldona oli kolme tappiota.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Länsirannikon kolmonen Hirvensalon Heitto, joka oli edellisvuonna voittanut aluemestaruuden. Ottelu oli melkoista maali-iloittelua vuorotellen maaleja tehden. Jonkinlaiseksi kulminaatiopisteeksi muodostui Ypan ylivoima 4-3 johtoasemassa. Ylivoiman saldona oli -2 maalia. Ypa kävi vielä myöhemmin 6-5 johdossa, mutta joutui lopulta taipumaan 9-7. Hirvensalon joukkuetta heikensi turnauksessa yhden kentällisen oleminen jääkiekkoturnauksessa.

Toisessa pelissä vastaan asettui Länsirannikon kakkonen Masku. Selkeästi peliä pyörittänyt Masku vei pelin luvuin 3-2. Ypa johti peliä vielä ensimmäisen erän jälkeen 2-1. Toisessa ja kolmannessa erässä tehdyt maalit veivät kuitenkin Maskun voittoon.

Viimeinen peli oli Ypan osalta panokseton ja se näkyi otteissa. Peli Forssaa vastaan loppui keskeytykseen ajassa 41.44. Taululla olivat tuolloin lukemat 15-3.

Ypa oli miehistön vähyyden vuoksi pyytänyt apuja 96-syntyneistä pojista kentällisen verran. Hannes Heikkilä torjui maalissa hyvin. Lisäksi ennakkoluulottomasti pelanneista nuoremmista onnistuivat maalinteossa Anssi Ahvenjärvi ja Joona Toivanen.

Alkuperäismiehistön saldo oli Samuli Nihti (3+0), Teemu Leppänen (2+2), Elmo Mittilä (1+3), Joonas Viberg (2+1), Tiia Leppänen (1+1), Jussi Airaksinen (1+1) ja Niko Mäkiketelä (0+1). Tehoitta jääneet Henry Närvänen ja Janne Rissanen ansaitsevat puolustuspelistään kunniamaininnan.

Joukkue osallistuu vielä toukokuun puolessa välissä Särkänniemi cupiin. Kuluneen vuoden saldona voitaneen todeta pelin tason nousun. Materiaalin kapeus oli suurin ongelma. Ensi vuodeksi joukkueeseen mahtuisi kentällinen pelimiehiä.