Neljälle joukkueelle kahdeksan pistettä viikonlopun peleistä

3.11.2009

Tehokkaimpia olivat miesten kakkosjoukkueen pelaajat voitoillaan molemmista peleistä. 96- ja 95-syntyneet pojat voittivat ja hävisivät. Ysivitosten molemmat pelit olivat melkoisia jännitysnäytelmiä. Tänä vuonna aloittanut uusi ryhmä, 99/00-syntyneet pojat, hävisivät eka turnauksessaan Ylöjärvellä molemmat pelinsä.

YPan miesten kakkosjoukkueen kausi jatkui sunnuntaina Ylöjärvellä otteluilla Visarsia ja KilMy II vastaan.
YPa II - Visars
Ottelu näytti jo ratkenneen YPan hyväksi, kun se johti peliä 5-2, mutta Visars kiri rinnalle ja ohi, jonka jälkeen YPa ryhdistäytyi ja voitti lopulta 10-6.
YPa II – KilMy II
YPa pelasi kauden surkeimman pelinsä ja oli välillä aivan hukassa kentällä. Maaleja tehtiin vuorotahtiin aluksi molempiin päihin, mutta lopulta YPa voitti pelin 10-6.

Ysikutosten pelit olivat lauantaina Lopella.

Ekassa pelissä vastaan tuli sarjatulokas IkU Ikaalisista. Pojat saattoivat alitajuisesti kuvitella vastuksen olevan helpon ja asenne oli sen mukainen, löysää pelailua. Tämä kostautui varsinkin ekassa erässä, jonka IkU vei 1-0. Kova parketti tuotti YPalle aluksi vaikeuksia pallon pomppiessa miten sattuu. Toisessa erässä YPa sai pelin kuosiinsa, mikä näkyi myös tulostaululla. Viimeinen erä oli kokonaan YPan hallintaa. Voittonumerot kirjattiin lopulta YPalle 9-4. Ottelun parhaat olivat Aapo 4+0 ja Niko 2+1.

Toisen pelin vastus KOO-VEEn punaiset olivat eri luokkaa. YPankin peli oli heti alusta lähtien parempaa. YPa sai unelma-alun ja ajassa 1.39 Aapo maalasi YPan johtoon. Ilo oli kuitenkin lyhyt aikaista, sillä KOO-VEE tasoitti minuutin päästä ja siirtyi vielä ekassa erässä maalin johtoonkin. Toinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmilla oli paikkansa ja maalit kirjattiin 1-1. Kolmas erä alkoi samanlaisena. YPan saatua jäähyn onnistui KOO-VEEn sen täytyttyä tehdä maalin. Tuskaa lisäsi puolen minuutin päästä sekavasta tilanteesta tullut uusi takaiskumaali. Osalla joukkueesta jo uskon horjuessa onnistui Joona kaventamaan pelin. YPan saatua jälleen jäähyn onnistui Totte Jeren hienosta syötöstä iskemään alivoimalla kavennuksen 5-4. Loppu oli näin ollen hektinen YPan käyttäessä kaikki keinot aikalisästä maalivahdin poisottoon. KOO-VEE onnistui kuitenkin tuolloin maalinteossa ja peli päättyi 6-4 tappioon. Paljon hyvää pelillisesti jäi kuitenkin poikien mieliin. Maalit jakaantuivat tasaisesti eri pelaajille Jeren ollessa pisteiden valossa 1+1 ottelun hahmo.

Ysivitosilla mahdollisuus tehdä YPalaista salibandyhistoriaa

Ysivitoset pelasivat lauantaina kotiturnauksessa kaksi
todella jännittävää peliä; aamupelissä voitettiin AC Nokia
5-4
voittomaalin syntyessä 7 sekuntia ennen loppusummeria.
Iltapelissä puolestaan SC Classic otti 7-6 voiton tehden voittomaalinsa
9 sekuntia ennen peliajan loppumista.

Tasapelillä jälkimmäisestä ottelusta olisi päästy karsintapeliin SM-sarjapaikasta. Classicin voitto ei siirtänyt sitä kuitenkaan sarjataulukossa YPan ohi ja näin ollen YPalla on edelleen jatkossa mahdollisuus päästä eteenpäin. Jatko vaatiii kuitenkin työtä, sillä yläjatkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja kahdeksan parhaan (SM-sarjaan pääsemättömän) Länsi-rannikon ja Sisä-Suomen alueen joukkueen kesken. Tuossa sarjassa olisi tultava vähintään kolmanneksi, jotta taistelu SM-sijoituksesta jatkuisi. Venymiskykyinen  ja aina loppuun asti taisteleva ysivitosten joukkue on edellisvuosinakin onnistunut menestyksekkäästi käyttämään tätä ”alemmasta” sarjasta nousemisen ”takaovea”.