Miesten kakkosjoukkue voitokkain viikonloppuna

23.11.2009

Miesten kakkosjoukkue voitti sunnuntaina molemmat pelinsä. 96-syntyneet voittivat toisen pelinsä. Muille joukkueille tuli pelikokemusta. Monissa juniorijoukkueissa tapahtuu nyt jako ylempään ja alempaan sarjaan.

INTERin päädyssä,  mutta sen  hyvien vastahyökkäysten sekä hyvän
maalivahtipelin ansiosta  loppunumerot olivat YPan hyväksi vain 6-5.

96-syntyneille voitto ja tappio

96-syntyneillä oli alkusarjan viimeinen turnaus Ylöjärvellä lauantaina.

Eka peli IkUa (Ikaalisten Urheilijat) vastaan alkoi nihkeästi ja YPa oli alusta asti vähän nukuksissa. IkU huomasi tilaisuutensa ja rankaisikin jo kahden minuutin pelin jälkeen tehden maalin YPan puolustuksen nukahdettua.

Pelin edetessä YPankin pojat rupesivat heräilemään ja ote alkoi kääntyä. Eka erä YPalle 2-1,kuten myös toinenkin erä. Kolmanteen erään YPa pääsi siis kahden maalin johtoasemassa,  mutta IkU ei ollut luovuttanut vaan kiri maalin päähän. Tästä huolimatta YPan peli pysyi kasassa ja maalipaikkoja luotiin, joista tehtiin muutama tarvittava maalikin. Pelin voitto YPalle 7-4. Tehopelaajat Niko 3+0 ja Aapo 1+1.

Toinen peli KooVeeta vastaan oli huomattavasti parempaa heti alusta lähtien ja YPa jopa hallitsi peliä. Maalipaikkoja luotiin tasaiseen tahtiin,  mutta verkon perille palloa ei saatu toimitettua millään. Tolppia oli neljä kappaletta ja muut hyvät tilanteet KooVeen pelaajat peittivät  veskan hoitaessa loput. YPalaiset eivät onnistuneet yhtä hyvin peittämään vastustajien maalintekoyrityksiä ja peli KooVeelle 5-0.

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyvää ja alemman jatkosarjan alettua voittojakin on varmasti enemmän odotettavissa.

97-syntyneille kaksi tappiota

97- pojat pelasivat sunnuntaina Kaukajärvellä viimeisen alkusarjaturnauksensa. Valitettavasti molemmat pelit hävittiin.

YPa - FoSu             0 - 19

RuRu (White) - YPa  14- 2

Saku teki ensimmäisen maalin ja Topi toisen Jalmarin syötöstä.

Pelit jatkuvat aluejatkosarjassa jo tämän vuoden puolella. Sarjan jakaannuttua kahtia ylempään ja alempaan "rupeaa toivottavasti myös voittoja ropisemaan."

40-vuotiaitten miesten ensimmäinen turnaus oli lauantaina Ulvilassa. Vain kahdeksalla kenttäpelaajalla matkassa ollut joukkue hävisi molemmat pelinsä. Eka ottelu alkoi toiveikkaasti Jouni Havun pelatessa elämänsä ensimmäistä salibandypeliä. Eka vaihdossa, eka kosketuksessan palloon Jouni toimitti sen vastustajan maalin perukoille ajassa 1.20. Ensimmäinen erä meni Ypalle 4-3. Vastustajan pyöritettyä peliä kolmella kentällä alkoivat kuitenkin YPan papat väsyä ja kun ottelun puolivälissä Jouni Havu taklattiin vaarallisesti laidan yli aukesi hänen silmäkulmansa ja YPa joutui jatkamaan peliä vain kahdella vaihtopelaajalla. Viimeinen erä oli väsyneen YPan vientiä ja loppunumerot olivat tylyt 12-5 turkulaiselle Gremlinsille. Kari Rötsä oli joukkueen tehokkain ottelussa. (2+2)

Toisessa ottelussa vastaan asettui paikallinen KoPo. Peli päättyi KoPolle 8-2.  Ypan maalit tekivät Kari Rötsä ja jälkimmäisen Pasi Rissanen keskussairaalasta kesken pelin palanneen Jouni Havun syötöstä.

Lauantaina YPan naiset pelasivat ensimmäisen pelinsä Pirkkalan Pirkkoja vastaan. Peli oli hienoa ja hallittua, mutta vastassa oli hyvä joukkue, joka sakotti heti virheestä. Toisessa erässä YPa väsähti ja päästi Pirkat selvään johtoon, eikä kolmannen erän skarppaus enää auttanut. Lopulta lukemat olivat 0-7 Pirkkojen hyväksi.

Toinen peli Kikunoita vastaan alkoi todella sekavasti ja vastustaja oli sakottanut jo kolmella maalilla ajassa 13.15. Samassa ajassa otettu jatkoaika ja joukkueen herättely tuotti tulosta. Toinen erä olikin siistiä peliä, eikä vastustaja saanut kertaakaan palloa maalivahdin selän taakse. Ajassa 29.25 Henna-Johanna Marjakoski otti jäähyn, jonka jälkeen ropisi vielä 4 maalia. Näin Ypan naisilla on "7-0 kirous" päällä.

Tänä vuonna aloittaneet 99/00–syntyneet hävisivät molemmat pelinsä. Vastustajankin maaliverkkoja onnistuttiin heiluttelemaan.