Jatkosarjat käynnistyivät nuoremmilla junioreilla

8.12.2009

Jatkosarjojen käynnistyminen oli yllättänyt kalenterin päivittäjänkin ja viikonlopun (toivottavasti vain kaksi turnausta) olivat jääneet pois. 96-pojat voittivat toisen pelinsä ja 98-pojat hakivat kokemusta Laukaalta asti.

Alemman jatkosarjan ensimmäinen turnaus oli Raholassa 5/12-09 YPa-96 pojilla.

Aamun eka peli rakasta vihollista NoPS-panttereita vastaan alkoi terävästi ja jo puolentoista minuutin kohdalla YPa maalasi ensimmäisen kerran.  Tästä innostuneena pojat lisäsivät johtoaan taas parin minuutin päästä. Maalin jälkeisestä aloituksesta Aapo otti aloitusvoiton, pujotteli läpi ja taululle kolme nolla. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu 4,30. Erän kymmenennellä minuutilla saimme yv:llä maalin, Joona pääsi laukaisemaan Jonin hyvästä syötöstä. Tarkka veto upposi vastustamattomasti NoPSin verkkoon. Seuraavan maalin tekoon ei tarvittu kuin 13 sekuntia. Uusi kenttä ja Totte pääsi lataamaan numeroiksi 5-0 meille. NoPS sai harmittavasti erän loppuun kavennuksen kolme sekuntia ennen erän loppua, joten eka erä 5-1 YPalle.  Parempaa alkua ei olisi enää voinut toivoa. YPan pojat olivat kaikessa vastustajaa edellä esittäen kauden parhaan erän pelillisesti.

Toisessa erässä vastustaja rupesi pelaamaan kovemmin ja poikien peli vähän sekosi eikä omia avauksia saatu hyökkääjille vaan vastustaja pääsi myllyttämään taidolla ja tuurilla tilanteeksi 5-4. Reilun minuutin sisään kolme maalia omiin. Tilanne näytti pahalta NoPSin saadessa maaleista uskoa tekemiseensä. Hakiessaan tasoitusta vastustajan peli koveni ja tunteet rupesivat kuumenemaan. Onneksi pojat saivat Aapon tekemänä värkättyä YPalle kuudennen maalin. Tämä ratkaisi pelin. NoPSin kovia otteita eivät tuomaritkaan enää hyväksyneet ja erän loppupuolella NoPS sai kaksi jäähyä peräkkäin. YPalaiset eivät  jättäneet tilaisuutta hyödyntämättä. 5-3 ja 5-4 yv:t tuottivat molemmat maalin ja erä päättyi YPan johtoon 8-4.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, jossa huomioitavaa olivat toistuvat selkään ajelut laidoilla. NoPSin kenties aavistellessa tappion tulevan alkoi otteissa olla laajasti epätoivoisuutta, joka johti myös YPan poikien kuumenemiseen. YPan pelatessa alivoimalla onnistui sen tehdä vielä maalin. NoPS sai vielä rankkarinkin, minkä Hannes torjui, joten hieno taisteluvoitto YPalle 9-4. Kentän hahmot pisteiden valossa olivat Aapo 3+1 ja Totte 3+0. (Joonas oli jäähykuningas.)

Toinen peli oli YPalle vastustajan tuntemattomuudesta johtuen vaikea. RuRu oli kova porukka, josta ennakkoon ei ollut mitään tietoa. Siihen ei kaaduttu ja pojilla oli tässä pelissä paikkansa, muutama tolppa ja varmoista paikoista ohi. Nämä sisään ja oman pään harhasyötöt pois niin tilanne olisi voinut olla toinen. Tässäkin pelissä syöttöpelimme oli ihan mallikasta aika ajoin, joskaan ei ihan yhtä hyvää kuin NoPSia vastaan. Eka erä tasan 3-3, toinen RuRulle 3-0 ja kolmas 2-0. Vastus oli vikkeläkinttuinen ja pakotti YPalaisia ottamaan jäähyjä. Pojilla oli pelissä 4 kpl 2min. jäähyjä, mikä on aika paljon. Tästä huolimatta RuRu ei saanut kuin yhden yv-maalin. Ottelu Rurulle 8-3. YPan paras pisteiden valossa oli Niko 2+1.