Viikonloppuna viisi joukkuetta tulessa

2.2.2010

96-syntyneet voittivat molemmat pelinsä. 95-syntyneille voitto ja tappio. 97-syntyneille tasuri ja tappio. Miesten edustus hävisi molemmat alemman sarjan pelinsä.

D96-pojat kotiturnauksessa Ylöjärvellä sunnuntaina. Saldona kaksi upeaa voittoa.

Eka peli IkUa (Ikaalisten Urheilijat) vastaan alkoi vähän tahmeasti, liekö varhaisen ajankohdan (klo 9.30). Onneksi vastustaja ei ollut sen vireämmällä pelipäällä.

Ensimmäinen erä 2-1 YPAlle. Toiseen erään saatiin jalkoihin vähän lisää vauhtia ja haluttiin palloa hanakammin, mikä tuottikin tulosta. Varsinkin kenttä Totte, Joona ja Niko alkoivat löytää toisiaan. Em. kentälle kaksi maalia erään ja peli alkoi kääntyä meille. Erä 3-1.

Sama kentällinen oli jälleen kolmannessa erässä hyvällä pelipäällä värkäten YPAlle kolme osumaa eikä IkU päässyt iholle missään vaiheessa. Kokonaisuutena pelistä jäi hieman tahmea, väkisin puurtamisen maku. Peli ei auennut missään vaiheessa kunnolla, vaikka hieno voitto tulikin lukemin 8-3 (2-1,3-1,3-1) Pelin hahmot Niko 3+1 , Totte 3+0 , Aapo 2+0 ja Joona L. 0+4.

Toinen peli alkoi pitkän tauon jälkeen klo 14.30 Kooveetä vastaan. Eka erä oli tarkkaa pelailua Kooveen luotua paremmin paikkoja ja vieden erän ansaitusti 2-1. Pojat olivat mukana pelissä, mutta jälleen halu taistella palloista ei ollut terävimmillään. Toka erä alkoi Kooveen painostuksella ja  he menivät 3-1 johtoon. Onneksi tämä ei ratkaissut peliä ja YPA sai kolme minuuttia tästä kavennuksen aikaiseksi, mikä sytytti liekin ja pelihurmion poikiin. YPA latoi alle kahden minuutin neljä maalia. Erä siis YPAlle 5-2. Kolmannessa erässä saimme pidettyä pelin tason yhtä korkealla. Vauhti ja syöttöpeli oli ehkä parasta tällä kaudella, eikä Koovee päässyt YPAn johtoa hätyyttelemään. Erä 4-1 YPAlle ja koko peli 10-5. Luodon Joonan esimerkillinen taistelutahto nosti koko joukkuetta ylöspäin tasollisesti tässä turnauksessa. Pelin hahmo oli koko joukkue, mutta pisteiden valossa Niko 2+2 , Aapo 2+0, Nikke 1+2, Joona L.1+1 ja Jere 0+3. Myös maalivahti Hannekselle tuli syöttöpiste.

95-syntyneillä jo lauantaina kotiturnaus, jossa haastettiin ennakkoluulottomasti sarjakärkikin

Ysivitosten lauantain kotiturnaus osoitti, kuinka vaikeaa juniorijoukkueen
on säilyttää keskittyminen johtoasemassa pelattaessa.
Aamupelissä tappiotonta FBC Turkua vastaan 27 peliminuutin kohdalle asti
vietiin kurinalaisella tekemisellä peliä 3-0. Tähän vastustajan aikalisä ja FBC
latomaan vajaassa 5 minuutissa 7 maalia ja peli oli taputeltu.
Lopussa löydettiin vielä tekemisen rytmi, mutta tuloksena 8-3 tappio.

Iltapelissä Loimaan Leiskua vastaan oli taululla kahden erän jälkeen 8-0 -johto, kolmannen alussa vastustaja pääsi mukaan peliin kahdella maalilla. Kuitenkin lopulta YPAlle 12-3 -voitto.

Aivan selvästi rutiinin ja ´voittamisen kulttuurin´ puute vielä rassaa pääkoppaa,  mutta nuo asiat korjaantunevat kunhan saadaan alle lisää vaativia pelitapahtumia.

Kinkerit jatkuvat Raholan raikkaassa urheilupyhätössä 13. helmikuuta FBC Karhujen ja AC Nokian kera.

D-97 pojat pelasivat sunnuntaina Vinkin vapaa-aikakeskuksessa Sastamalassa.

Ensimmäinen peli YPA - SC Läsimäki päättyi 1 - 1 ja tasaista vääntöä peli olikin. Ainoan maalinsa molemmat joukkueet tekivät vasta toisen erän puolessa välissä.

YPAn maalin teki Joonas Suvela, Juuso Vesarannan syötöstä.

Toinen peli PirPi - YPA 13 - 4

Yksi maaleista oli oma maali, mutta tasapuolisuuden nimissä myös PirPille "annettiin" yksi oma maali. Saku teki yhden maalin Eliaksen syötöstä. Aaro laukoi kaksi maalia. Syöttäjinä olivat Eetut Kapanen ja Pynnönen.

Miehille harmittavat tappiot

YPA - SC Tamko  5 - 6

YPAn edustusjoukkue aloitti jatkosarjan ottelut pahimmalla mahdollisella tavalla. Kaksi tappiota heti alkuun,  mikä ei ole hyvä aloitus.  Tästä ei muuta suuntaa ole kuin ylöspäin, voittolinjalle.

Ensimmäinen peli alkoi hyvin. Johdettiin peliä, mutta vastustaja vaan tuli rinnalle. Vastustajan voittomaali tuli kaksi sekuntia ennen ottelun loppua. Paikkoja luotiin kiitettävästi, mutta puolustuspään virheisiin peli kaatui.

YPA - Uhrilampaat 4 - 9

Toisessa pelissä YPA teki maalin ensiksi ja sitten vastustaja nopeassa tahdissa 5 maalia. Joukkueen peli sekosi tähän ja taas tuli esiin puolustusvirheet, joista vastustaja rokotti maalein. Muuten peli toimi hyvin  omilla vahvuuksilla. Puolustuspeliin on jatkossa kiinnitettävä huomiota.

Pelaajista esiin nousivat seuraavat pelaajat:  Nuorimmista Simo Sinkkonen sekä 1½ kuukauden loukkaantumisen jäljiltä ryminällä takaisin palannut  Mikko Välisaari  ja vanhemmista joukkueen kapteeni Tuomo Aunola .

Tehopelaajat: Simo 3+1 , Mikko V 2+1 , Tuomo 1+1 , Juha 1+1 , Pasi H 1+0 , Jani 1+0 , Heikki 0+1 , Pasi R 0+1.

Myös 99-syntyneet olivat viikonloppuna kartuttamassa pelitaitojaan.