Vahanta/Mutala ja Siivikkala kyläsarjan finaaliin

29.4.2010

Ratkaiseva isku. Askel 1.
Ratkaiseva isku. Askel 1.
Ratkaiseva isku. Askel 2.
Ratkaiseva isku. Askel 2.
Ratkaiseva isku. Askel 3.
Ratkaiseva isku. Askel 3.
Ratkaiseva isku. Askel 4.
Ratkaiseva isku. Askel 4.

Torstaina pelatut välierät tarjosivat suuryllätyksen.

Siivikkala-Haavisto 10-6

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Siivikkala oli pakkovoiton edessä. Voiton joukkue ottikin erittäin runsasmaalisessa ottelussa. Haavisto vältti tappiollaan välierävastustajaksi tarjolla olleen Vuorentaustan, joka voitti runkosarjan puhtaalla pelillä. Tarkkasilmäinen yleisö olikin näkevinään Haaviston pelissä taktista voimien säästämistä illan tulevaan välierään.

VE 1

Vuorentausta-Vahanta/Mutala 1-2RL (1-1, 0-0, 0-1)

Vahanta/Mutala sai siis hieman yllättäen tyytyä runkosarjan 4. sijaan. Joukkue ei kuitenkaan ollut tilanteesta moksiskaan vaan lähti määrätietoisesti rakentamaan ja hallitsemaan pallollista peliä.

Erittäin tiivistunnelmainen ottelu sai ensimmäisen käänteensä vasta toisessa erässä, kun Vahanta/Mutala teki hienon maalin vapaalyönnistä. Johtoasema kuitenkin passivoitti joukkueen pelin ja ote siirtyi Vuorentaustalle. Vuorentausta tasoittikin ansaitusti reilu minuutti ennen loppua. Joten ratkaisua haettiin jatkoajalla. Vuorentaustalla oli kaksikin maalipaikkaa ensimmäisen puolen minuutin sisällä, mutta ei...

Seurasi rangaistuslaukauskisa. Siinä loistivat erinomaiset maalivahdit kunnes Elmo Mittilä huikean kylmäpäinen zippi maalivahdin yli päätti trillerin. Vahanta/Mutala finaaliin ja Vuorentausta pronssiotteluun.

VE2 Siivikkala-Haavisto 8-6

Toisessa välierässä kohtasivat toisen kerran saman illan aikana Siivikkala ja Haavisto. Nyt pelissä oli aivan eri tempo kuin aikaisemmassa pelissä. Ottelussa edettiin vuorotahtiin, kuitenkin koko ajan Siivikkalan johtaessa. Haavisto pääsi useamman kerran yrittämään ylivoimalla, mutta onnistui vain kerran. Siivikkalan suoraviivainen hyökkäyspeli oli toistamiseen myrkkyä Haavistolle, joten Siivikkala ansaitusti finaaliin ja Haavisto pronssiotteluun.