SB Miehet taistelemaan noususta

11.1.2011

YPA:n miehet varmistivat viimeisessä alkusarjan turnauksessa ylemmän jatkosarjapaikan.

Miehet

FBC Nokia- YPA 5-5

YPA - Iku 5-2

YPAn 1 miehet ylempään jatkosarjaan tasapelillä ja voitolla loistavien peliesityksien jälkeen. Ekassa pelissä ei peli oikein lähtenyt hyvin käyntiin. Muutama merkkausvirhe oman maalin edessä maksoi vastustajan maalien muodossa. Mutta pikkuasioita korjasimme niin maali kerralla noustiin tasapeliin 5-5. Jokelan Ville maalissa pelasi hyvin.

Ennen toisen pelin alkua päätettiin yhdessä joukkueen kanssa pikku palaverissa, että laitetaan jokainen itsemme likoon, pelataan joukkueelle ja jätetetään pisteitten metsästys taka-alalle. Lopputulos loistava 5-2 voitto. Peli oli erittäin mallikasta alusta loppuun asti. Puolustettiin suorastaan loistavasti ja maali paikat käytettiin kiitettävästi. Peliä hallitsimme aika suvereenisesti. Joukkue laittoi haalarit niskaan voittaen ekan erän meidän joukkueen unelmasta. Voitto maaliksi osoittautui suoraan syötöstä upealla lämärillä oikeeseen ylänurkaan Välisaaren Mikon 3 maali. Ja taas loistavaa Molari työskentelyä Räisäsen Rikulta. Koko joukkue pelasi erittäin loistavasti !

Tehopelaajat; Kalliala 2+1 ,Leinonen 1+0 , Kaivola 2+1, Aunola 1+2, Alasorvari 0+2, Henttonen 1+1, Välisaari 1+1, Louhimo 1+0, Pettinen 1+0, Mäkinen 0+1

B-pojat

Trackers Snipers - YPA B  0 -2

Turnauksen ensimmäinen ottelu on usein tahmeaa pelailua. Maalittomassa ensimmäisessä erässä ei erityistä taitopeliä nähty nytkään.
Markon hyvillä pelastuksilla vastustajan tilanteet saatiin hoidettua. Oma syöttöpeli oli vaikeaa ja joukkueen liike heikkoa. Toisen erän ensimmäisessä
vaihdossa tehtiin hyvä tahtomaali (tekijänä Riku ja syöttäjänä Miika). Erän toisesta maalista vastasivat samat pelaajat, nyt syöttäjänä Riku
ja maalin viimeisteli Miika. Toisen erän piristymisen avulla peli ratkesi ja Markon varma peli maalilla (kolmas nollapeli putkeen!!) takasi voiton.

YPA B - Happee B2  4 - 10

Toisessa ottelussa vastustaja näytti miltä tulisi hyvän salibandyn näyttää. Tällä kertaa jäimme kaikilla osa-alueilla jälkeen. Vastustajan nopea
pallonsiirtely ja koko joukkueen liike pyöritti joukkueen sekaisin. Eränumerot (1-4, 1-3 ja 2-3) eivät anna paljon tilaa selityksille. Joukkue
jaksoi yrittää kuitenkin koko pelin ajan hyvällä asenteella. Valopilkkuja  olivat Markon muutamat pelastukset sekä Jeren alivoimamaali, josta syöttöpiste
Markolle. Jere oli muutenkin maalituulella, keräten tehot 3+1.

C1 95-pojat

Happee - YPA 5-3
RoPo Black - YPA 3-8

Sarjatilanteen kannalta äärimmäisen tärkeässä Happee pelissä tuli
jälleen kerran osoitettua, että poikajuniorijoukkueen johtoasemassa
pelaaminen on yhtä tuskaa: 14 minuutissa 3-0 -johtoon ja homma läskiksi.
Toisen erän jälkeen vielä 3-2 -johto ja viimeiseen erään pallokontrolli
lahjaksi vastustajalle, joka terävillä ratkaisuilla hoiti homman.
RoPo -pelin alkuerät (1-1 ja 2-1) jättivät pelaamisen tarpeen vielä viimeiseen,
ratkaisevaan erään, joka vietiin 5-1 ja näin pakkopisteet Ylöjärven suuntaan.
Kokonaisuutenaan joukkueen osaamisen taso on nykyisellään riittävä voittaa
mikä tahansa sarjan joukkue, mutta ongelmat ovat henkisellä puolella paineensieto- ja keskittymiskyvyssä.
Kotiturnauksessa 23.1. selviää onko joukkueella kanttia pelata karsintapelipaikoista vai sählätäänkö mahdollisuudet ja vaivutaan pelaamaan sählyä merkityksettömistä keskikastin sijoituksista. Vastassa voittamaton HirvHe ja aina vaikea Leisku.