SB nuorimmat joukkueet turnauksissa

7.2.2011

YPA:n nuorimpien poikien sarjajoukkue 02-pojat vieraili Hämeenlinnassa, 01-pojat Forssassa ja 00-pojat Sastamalassa.

02-pojat

RuRu-JSB Musta - YPA 10-3

RuRu-JSB Sininen - YPA 8-1

RuRu-JSB Keltainen - YPA 8-2

Hämeenlinnaan lähdettiin kovin odotuksin koska kentän laidalla peliä häiritsevä valmennuskaksikko jäi Ylöjärvelle. Uudella fläppitaululla hiottiin huikeat kuviot ennen pelejä. Intoa puhkuen lähdimme kaatamaan RuRu:n joukkueita.

Pelit eivät kuitenkaan menneet ihan suunnitelmien mukaan. Ensimmäisessä pelissä oli paljon hyviä maalipaikkoja mutta vain kolme upposi maaliin. Vastustaja teki 10. Toisessa pelissämme oli tiukka alku kun pelasimme 0-0 tilanteessa ensimmäiset 5 minuuttia. Sitten vastustaja karkasi ja voitti lopulta 8-1. Viimeisessä pelissä oli kovaa taistelua, mutta väsymys alkoi jo painaa jalkojamme joten tappio siitäkin 8-2.

Hävisimme monta kaksintaistelutilannetta koska juoksuvoimamme ei riittänyt. Päätimmekin panostaa enemmän juoksuharjoitteluun jotta seuraavissa peleissämme emme jää vastustajan jalkoihin.

Toinen syy tappioihin oli miesvajaus. Monta pelaajaa joutui jäämään Ylöjärvelle joko sairaudesta johtuen tai henkilökohtaisista syistä. Hämeenlinnassa olevat pelaajat joutuivat juoksemaan puuttuvien pelaajien edestä ja kolme peliä oli liikaa vajaalle miehitykselle.

Kolmas syy tappioihin oli hyökkäyskuvion puute. Peli oli jälleen kerran liikaa sellaista että koko joukkue juoksi pallon perässä. Tulevissa harjoituksissa pitää harjoitella kuviot kuntoon.

C1 pojat

Rauman SalBa - YPA 1-9

West Coast Sheriffs Turku - YPA 6-1

Ensimmäisessä pelissä vastustajan kävely mahdollisti lauantaisen M II - pelin (Visars - YPA II = C1 14-8) peli-ilmeen jatkamisen. Sekä jalka että pallo liikkuivat mallikkaasti ja pelissä oli runsaasti mielikuvitusta Sheriffien aktiivinen ja fyysinen pelitapa ei jättänyt aikaa pohtimiseen mikä johti jo tutuksi tulleisiin keskialueen pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin. Tällä kertaa Sheriffit olivat selvästi halukkaampia voittamaan ja paremmalle hävittiin.

YPA:n peli-ilme oli edelleen hyvä, mutta valmennusta jäi kaivelemaan vastuunsiirtely ylivoimapelissä (vastustaja 5 min + 3 x 2 min) sekä pelin loppua kohti heikentynyt viimeistely-yritysten laatu. Iso harmi jäi myös mv Hanneksen pahannäköisestä polvivammasta läpiajotilanteessa.

Loput yläloppusarjan pelit osuvatkin mukavasti molemmille hiihtolomaviikonlopuille, joten mielenkiintoista nähdä minkälainen rosteri Jyväskylään ja Sastamalaan saadaan.

F01-Pojat

YPA - SC TOP   5-6

YPA - FoSu   5-15

YPA - RuRu   6-10

Forssan reissusta ei pisteellisesti jäänyt käteen yhtikäs mitään ja kauden avausvoiton ahnas metsästäminen jatkuu. Ensimmäisessä pelissä voitto oli jo todella lähellä, kaveri oli (jälleen kerran) harmittavasti hivenen parempi ja korjasi pisteet. Toisessa pelissä Forssalaiset antoivat kunnon läksytyksen. Laiska puolustuspeli ja hieman hukassa ollut syöttöpeli ei helpottanut taistelua yhtään. Toki se ei poista sitä tosiasiaa, että FoSu oli todella kova. Viimeisen pelin ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta toisen erän alussa kaveri löi isomman vaihteen päälle ja paineli karkuun, eden lopun hurja taistelu ei tuottanut toivottua tulosta. Reissusta jäi kumminkin myös paljon positiivista käteen ja tästä on hyvä jatkaa. Pisteet; Luukas 4+0, Eemeli 3+2, Taavi 3+1, Elias 2+2, Veeti 2+1, Jere N. 2+1, Severi 0+3, Palle 0+2, Santeri P. 0+2 ja Rasmus 0+1

00-pojat

FoSu - YPA 20-0

Turnaukseen lähdimme vajaamiehisellä osin kokemattomalla miehistöllä 11+maalivahti. (Rosterissamme kuitenkin 22 pelaajaa, joista suurin osa oli poissa sairauden vuoksi.) Forssalaiset osasivat hyökkäys ja puolustus pelin erinomaisesti ja veivät peliä alkuminuuteista lähtien ja meillä oli koko pelissä vain kourallinen maalipaikkoja . Ensimmäisen erän aikana saimme rangaistuslaukauksen, kun Veikka kaadettiin läpiajosta. Harmittavasti Veikan rankkari kopsahti maalivahtia kypärään, vaikka harhautus osuikin kohdalleen. Pelissä erikoismaininnan saivat Erkko hyvästä ja varmasta puolustuspelaamisesta sekä sijoittumisesta. Lisäksi Veikalta erittäin onnistunut peli, asenne ja tekeminen oli kohdallaan. Eetu maalissa joutui pallosateeseen vastustajan ollessa erittäin hanakasti ampuva joukkue. Yritys oli kuitenkin joukkueellamme kova.

YPA- CLASSIC 3-23

Toinen peli suursuosikkia Classicia vastaan alkoi meidän vyörytyksellä. Ykköskenttä Joakimin ja Veikan johdolla meinasi tehdä heti maalin ensimmäisestä vaihdosta. n 5minuutin kohdalla peli olikin tasan 2-2 ja maaleistamme vastasivat Santeri (ensimmäinen maali kaudelle ONNEA) ja Joakim. Maalissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella oli Joel, joka otti hyviä torjuntoja myös pallosateessa, joskin Classic toimitti pallon lähes joka kerta 3 metrin säteelle maalista kun forssalaiset laukoivat kauempaa. Sitten meillä sattui musta hetki ensimmäisen 5 minuutin jälkeen ja Classic teki 8 seuraavaa maalia emmekä siitä enää toipuneet ja peli oli käytännössä menetetty. Viimeisen maalimme teki hienon Tomilta saadun syötön sisään takakulmalta laittanut Eetu. Erikoismaininta ykköskentälle jossa Joakim, Veikka ja keskellä sentterinä vaihtelivat Santeri, Markus ja Veli. Myös Valtteri pakissa oli hyvässä vireessä. Hyvä yritys läpi turnauksen joka pelaajalla.

D-tytöt

Koovee – YPA 17-0

PirPi - YPA 7-1

Viime lauantaina D-tytöt olivat pelaamassa Iittalassa KooVeen punaisia ja PirPiä vastaan. Sarjakärki KooVee hallitsi peliä odotetusti ja ottelu keskeytettiin 50 minuutin jälkeen maalierolla 17-0. PirPiä vastaan peli oli huomattavasti tasaisempaa ja ensimmäinen erä päättyi 1-0 PirPille, maali tehtiin rangaistuslaukauksesta. Yksi jäähykin otettiin toisessa erässä, jonka aikana ei lisämaaleja tullut. Paikkoja oli tytöillä runsaasti, vain viimeistely puuttui, peli päättyi 7-1 PirPille.