SB: A-junnuille yllätysvoitto

8.3.2011


C1 pojat jäivät pisteen päähän lohkon kolmannnnesta sijasta ja jatkopeleistä.

 

C1 pojat

 

YPA - RoPo Black 3 - 4
YPA - SC Classic 6 - 8

Yläloppusarjan päätösturnaus ei tuonut lisäpisteitä.
RoPo-pelissä tahtotila ei ollut vastustajan tasolla ja näin ansaittu niukka tappio.

Classic-pelissä taisteluilme oli kohdallaan, mutta vastustajan vietyä
päätöserän 2-6 ei tulosta syntynyt.
Sarja on paketissa ja tulos sama kuin edellisvuonna eli ensimmäinen
pudotuspeleistä pudonnut joukkue. Toki marginaalit ovat kaventuneet, mutta
voittamisen kulttuurin luomisessa vielä tekemistä.

 

 

YPA A

 

A-juniorit tekivät kauden päätösturnauksesta koko kauden erikoisimman esittäen sekä kauden huonoimman että parhaimman suorituksensa samassa turnauksessa. Vastassa oli sarjan ensin sarjassa toiseksi viimeistä sijaa pitävä KooVee A2 ja toisessa vastaan asettui sarjakakkonen HU-46. 2 pistettä tuli, mutta ei niin kuin oltiin odotettu.

YPA 0 - 12 KooVee A2  (0-6, 0-6, X-X)
- KooVee kohdattiin viimeksi kaksi viikkoa sitten omassa turnauksessa ja tällöin YPA murskasi vastustajansa 10-5. Oliko tästä jäänyt liian hyvä olo vai mikä, mutta pakka oli alusta asti aivan sekaisin. Joukkueen paras ase, tiivis joukkuepuolustus, loisti poissaolollaan ja näin KooVeen kieltämättä taitavat yksilöt tekivät tuhojaan todella helpon oloisesti. Joukkueen esitykseen vaikutti toki pelin rauhoittamisen mestarin Lauri Kallialan kuumeilu ja ikitaistelijan kapteeni Jesse Lähteenmäen poissaolo, mutta sekään ei riitä selittämään vaisuja otteita. Pannukakuksi muodostunut näytös päättyi häpeällisesti jo ajassa 23.20 12 maalin eroon. Eniten sääliksi kävi maalivahti Ville Jokelaa, joka yritti torjua lukuisia veskarille mahdottomia takatolpalle pelattuja tai läpiajoon johtaneita tilanteita puolustuksen laiskotellessa.

HU-46 5 - 6 YPA  (3-2, 0-3, 2-1)
- toisessa ottelussa kohdattiin hyvän kauden pelannut hollolaisryhmä. Altavastaajan asema oli ennakkoon selkeä, joka on osoittautunut kauden edetessä meille sopivaksi lähtökohdaksi. Fiilikset murskaavan häviön jälkeen eivät uhkuneet voitontahtoa, mutta kauden viimeinen peli sai YPA:n taistelemaan todenteolla. Lähteenmäki hyppäsi mukaan ja joukkue sai toteutettua sovittua sumputustaktiikkaa erinomaisesti.
          Alku ei näyttänyt kuitenkaan suopealta, vaikka YPA kolme kertaa ylärimaa kilauttikin, HU:n käytettyä hyväksi maalipaikkansa siirtyen 3-0 johtoon kellon näyttäessä vain 9.10. Samassa ajassa otettu aikalisä kokosi kuitenkin joukkueen ajatukset riittävän hyvin ja vapauttava avausmaali syntyikin coast-to-coast suorituksella reilu minuutti aikalisästä puolustajan paikalle siirtyneen Olli Louhimon lavasta. Erän lopussa Lähteenmäki pelattiin hollolaispuolustuksen välistä yksinläpi ja kapteeni rankaisi ranteella hienon nousun päätteeksi.
          Toinen erä kului YPA:n puolustajien rauhallisella pallottelulla erän puoliväliin kunnes puolesta kentästä Louhimon lavasta lähtenyt roikkuripuliranne löysi tiensä hyvän maskipelaamisen ansiosta maaliin, peli 3-3. Pari minuuttia tästä ja kentälle eksynyt maalivahti Riku Räisänen nousi laidasta ja täräytti uran ensimmäisen maalinsa komeasti verkon perukoille. Seuraava vaihtokin kului HU-46 päädyssä ja pitkän myllytyksen kruunuksi Lähteenmäki tarjoili ja Välkky eli Mikko Välisaari kiitti tykittäen jo 13. kerran tällä kaudella pallon pussiin ja muuttaen tilanteeksi kahden erän jälkeen 3-5.
 Kolmas erä jatkui YPA:n pallonhallinnalla. Välkky otti kuitenkin vihellyksen jälkeisestä tilanteesta turhahkon jäähyn, mutta joukkue blokkaili vetoja ja siivosi reboundit miehekkäästi ja selvitti alivoiman. Alivoiman jälkeisessä vaihdossa oli YPA:n vuoro päästä ylivoimalle. Tällä kaudella murhaavalla tehokkuudella hyödynnetty ylivoima ehti pyöriä tällä kertaa 19 sekuntia kun Välkky pelasi viivalla Ollille, jonka ranne löysi jälleen hyvin tehdyn maskin ansiosta pömpeliin. Viimeisellä minuutilla vastustaja pääsi vielä kahdella maalillaan tekemään pelistä jännän, mutta YPA korjasi tällä kertaa potin.
          Kaiken kaikkiaan kausi päättyi mallikkaasti, vaikka KooVeekin olisi ollut voitettavissa omalla pelillä. Joukkue esitti kauden parhaansa viimeisessä pelissä ja tyytyväisiä voidaan olla myös viiteen runkosarja voittoon ja 11 pisteeseen, mikä takasi sarjasijoituksen 7.