17.10.2011

Tuloksena äärimmäisen niukkoja tappioita

B-pojat

YPA - Ilves 4-9 (1-3, 3-2, 0-4)

Kuten eränumerot kertovat ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäinen erä oli hieman huono joukkueelta,
pallo pomppi ja tilanteita ei pystytty viemään loppuun asti. Erän ainokaisen maalin teki Juho Miikan hyvästä
syötöstä. Toinen erä oli parasta peliä pitkiin aikoihin. Maalit tulivat hyvistä vastaiskuista ja viimeistely onnistui.
Kolmannessa erässä ei hyvä vire syystä tai toisesta enää jatkunut, vaan vastustaja onnistui rankaisemaan
joukkueen omista virheistä. Tehot koko ottelussa olivat: Juho 1+1, Miika 2+2, Jere 1+1.

YPA - SuodU 5-6 (2-1, 2-4, 1-1)

Suodenniemeä vastaan peliin lähdettiin hyvällä ilmeellä ja peli kulki vaihtelevasti kentän päästä
päähän. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä. Toisessa erässä jäähyt sekoitti peliä ja alivoimaa
jouduttiin pelaamaan paljon. Vastustajan jäähyn aikana onnistuttiin maalinteossa, mutta
erässä otettujen kolmen jäähyn voimalla pääsi vastustaja mukaan peliin. Viimeinen
erä oli tasaista taistelua ja erän lopun hurja yritys ei tuonut kuitenkaan tulosta. Tehot
Jere 3+0, Miika 1+3, Juho 1+0, Antti 0+1, Samueli 0+1.

YPA Naiset

YPA - KooVee IV 5-7

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viimekaudelta tuttu KooVee IV.  Peli alkoi katastrofaalisesti, sillä ainoastaan 12 sekunnin pelin jälkeen vastustaja pääsi hassuttelemaan YPA:n puolustuksen ja peli oli 1-0 vastustajalle. Erän alku oli muutenkin tahmeaa, johtuen osaksi huonosta valmistautumisesta peliin.  Vastustaja hyödynsikin YPA:n virheet kovalla prosentilla ja lisäsikin johdoksi erän edetessä jo 3-0 tilanteeseen, kun peliä oli pelattu vasta 10:29. Erän loppua kohden YPA:n työnteko kuitenkin alkoi tuottaa tulosta ja ensin saatiin kavennettua tilanteeksi 1-3 YPA:n ykkösketjun toimesta ajassa 14:34.  Tämän jälkeen kakkosketju tuli kentälle ja samantien saatiin pallo hyvälle laukaisusektorille aloituksen jälkeen. YPA:n pelaajaa rikottiin rankkarin arvoisesti ja Milla Välisaari pääsi tekemään varman näköisellä suorituksella 2-3. Toisessa erässä KooVee onnistui maalinteossa YPA:n Anne Ilveksen istuessa jäähyllä. Erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-4. Kolmanteen erään päätettiin lähteä sisukkaasti jatkamaan omaa hyvää peliä. Erän ensimmäisen maalin teki kuitenkin KooVee. Tästä sisuunnuttiin kuitenkin sillä tavalla, että maaleja ladottiin KooVeen verkkoon peräti kolme peräkkäin,  ainoastaan 1,5 minuutin aikana. Yhtäkkiä peli olikin tasan.  YPA:n peli ei kuitenkaan rauhoittunut tästä vaan läpi pelin jatkunut hutilointi sai ikävän lopun, kun KooVee kuittasi keskialueella epäonnistuneen vapaalyönnin päätteeksi voittomaalin 5-6. Lopuksi KooVee kaunisteli vielä rankkarilla luvut lopulliseen muotoon. Huomionarvoista pelistä oli se, että tekopaikkoja YPA:lla oli runsaasti läpi pelin, mm. kaksi ylärimaa.  Vastustaja taas tuntui enemmänkin kyttäilevän YPA:n virheitä, ja tällä kertaa se riittikin voittoon.

YPA:n parhaat pistenikkarit:
Terhi Jarkko 2+1
Merja Ahvenjärvi 1+1

Ku-68 - YPA 4-2

Toisessa pelissä vastaan asettuikin uusi ja edelliseen otteluun verrattuna aivan erilainen vastustaja, KU-68.
Vastustajan joukkue koostui lähinnä 1995-1997  syntyneistä pelaajista, joten vauhtiakin oli sen mukainen.  Vastustajan kova kahden pelaajan karvaus aiheutti suuria ongelmia YPA:n hyökkäyksien käynnistämiseen.  YPA siirtyi kuitenkin johtoon ajassa 5:15, Merja Ahvenjärven hienolla maalilla. Erän lopussa KU-68 pääsi tasoittamaan pelin ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-1. Toisen erän alkuun vastustaja teki näyttävän ohjausmaalin. Peli aaltoili välillä päästä päähän ja vauhtia olikin enemmän kuin älyä, mutta lisämaaleja ei toisessa erässä nähty.  Kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemassa 2-1. Kolmannen erän alkuun KU-68 teki vielä kaksi maalia vajaassa minuutissa.  Missään vaiheessa ei kuitenkaan luovutettu, vaan loppuun asti taistellen YPA onnistuikin tekemään vielä kavennuksen 4-2, mutta aikaa oli jäljellä enää valitettavan vähän. Kavennus tuli 17 sekuntia ennen loppua, joten YPA joutui poistumaan Raholasta ilman pisteen pistettä.