SB: YPA:n Miehet III:lle voitto ja tappio

Miesten II joukkueelle tasapeli ja tappio alkusarjan viimeisessä turnauksessa.

YPA miehet III

YPA III - SC Inter 7-5

Alkusarjan viimeisen turnauksen sävelet oli selvät. Vain kahdella voitolla
teoreettiset mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan oli olemassa.
Tämä näkyikin ottelussa sillä YPA painui nopeasti A. Paanasen ja T. Hietaniemen maaleilla 2-0 johtoon ja kun valotaululla oli 10 minuuttia pelattuna, kaivettiin palloa vastuksen verkosta 3-1 tilanteen merkiksi.
Pian kuitenkin tuli joukkueella ensimmäinen musta hetki kun Inter tasoitti kahden peräkkäisien vaihdon maaleilla joissa ei puolustus ollut terävimmillään.

Tilannetta helpotti kuitenkin hieman ennen taukoa tullut johtomaali.
2. erä oli YPA:n näytöstä eikä vastusta edes päästetty kunnollisiin
tekopaikkoihin. Ohessa naputeltiin palloa häkkiin 6-3 johtolukemiin.
3. erä meni pitkään maalittomana kunnes joukkueelle sattui toinen musta hetki, ja vastus pääsi jälleen kahdella nopealla maalilla tuntumalle. Puolitoista
minuuttia ennen loppua kuitenkin ottelun tehopelaaja A. Paananen antoi
vastuksella lopullisen armoniskun siirtämällä loppulukemiksi 7-5.

Tehopisteet: Paananen 2+2, Hietaniemi T. 1+1, Syvänen 1+1, Vierre 1+0, Soranummi 1+0, Kalliala 1+0, Partio 0+1, Ala-Sorvari 0+1

YPA III - SC HLJ 1-5

Päivän jälkimmäiseen otteluun vastana asteli sarjavoiton jo varmistanut HLJ,
joten mitään helppoa ottelua ei ollut luvassa. Ja varsin hyvin
tuntui vastustajajoukkue palloa liikuttelevankin, mutta vaarallisiin
tekopaikkoihin se ei tuntunut ottelun alussa pääsevän ennen kuin erotuomarien avustuksella. 2 ensimmäistä alivoimaa joukkue taisteli urheasti, mutta kolmannesta ja kyseenalaisesta jäähystä ei enää selvitty vaan parilla nopealla siirrolla pallo päätyi vapaalle laidalle vetopaikkaan ja tätä kautta maaliin.
Erän loppukin oli harmillinen kun viime sekunnin vapaalyönnillä vastus sai
pallon toimitettua maaliin.

Toinen erä oli joukkueelta kauden parasta antia ja nähtiinpä siinä

sellainenkin harvinaisuus ottelulle kuin YPA:n ylivoima. Tämä ei tuottanut tulosta mutta muutama sekunti jäähyn päädyttyä M. Välisaari toimitti pelivälineen sinne mihin se kuuluikin. Tämä kuitenkin kuitattiin vastuksen toimesta paria minuuttia myöhemmin 3-1 maalilla.

Kolmas erä pitkään maaliton HLJ:n kovasta pyörityksestä huolimatta. Pari

kertaa pallo jo näytti menevän maaliin, mutta jostain ilmestyi "jumalan käsi"

pitämään pallon yhä pelissä. Aivan loppuun asti tämäkään taistelu ei kantanut sillä maaleja ei enää satu aikaiseksi ja HLJ pääsi tekemään 4-1 maalin puoli

minuuttia ennen loppua tyhjään maalin ja vielä hetkeä myöhemmin ruuhkasta

päätöslukemat 1-5. Tämän ottelun kaltaisella taistelulla kauden muissa otteluissa olisi pistesaalis ollut huomattavasti muhkeampi. Toki ottelun tuomarilinja jätti toivomisen varaa…

Tehot:  Välisaari 1+0, Kalliala 0+1

YPA Miehet II

MIEHET II - SB KK 6-6

Ennen peliä tasapisteissä ollut SB KK tiedettiin voitettavissa olevaksi joukkueeksi. Ottelun alku oli YPA:n hallintaa ja näyttikikin siltä, että ottelusta napataan täydet pisteet. Toisessa eräss YPA johtikin parhaimmillaan 4-2, mutta vastustaja tuli rinnalle ja ohikin. Kolmas erä oli jälleen YPA:n hallintaa, mutta maalipaikoissa kilisi tolpat, ei summeri. Tasoitusmaalin laukoi Juho Järvenpää vain kaksi minuuttia ennen loppua.

Pisteet: Miika Ruuskanen 3+1, Juho Järvenpää 1+2, Jere Nenonen 1+0, Ville Kiiala 1+0, Santeri Tervonen 0+1

PMK All - Miehet III 8-2

Toisessa ottelussa sarjajohtaja antoi näytöksen syöttö-, puolustus- ja viimeistelytaidosta. Sitä siivitti muutamat omat virheet, jotka helpottivat avasivat suoraan maalipaikan vastustajalle.

Pisteet: Jere Nenonen 1+0, Santeri Tervonen 1+0, Sami Perälä 0+1

00-pojat

YPA vs SC Läsimäki   tulos: 7-15

Turnaus avauksessa Sastamalan pikkuareenalla vastaan asettui SC Läsimäki. Vastustaja pystyi vajaalla kahdella kentällisellä tiivistämään puolustuksensa pitäväksi. Pelaajamme paiskivat työtä ja Eeron kentällinen rankaisi Valtteri Kuusimäen tehoillessa hienosti. Antti puolustuksen lukkona hallitsi palloa, kuten tarkoituksena oli myös yrittää pitää palloa omalla joukkueella ja siten hallita tilanteita. Maalissa Eetu hoiti tonttinsa mallikkaasti torjuen mm. kyseenalaisen rangaistuslaukauksen. Jos peli olisi ollut isommalla kentällä, niin juoksuvoimamme olisi todennäköisesti purrut paremmin. Kahteen suuntaan peli ja asenne (joukkueen peliteemanamme) olivat silti kohdillaan vaikka eroa hieman syntyikin lopulta Läsimäen hyväksi. Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophy-pörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet :Valtteri Kuusimäki 4+0, Eero Rötsä 0+3, Joakim Hietaniemi 1+0, Niko Hirvonen 1+0, Antti Huotari 1+0 ja Elias Siira 0+1

Erikoismaininnat:3 tähteä: Antti Huotari, 2 tähteä: Valtteri Kuusimäki, 1 tähteä: Veikka Havu -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Eero  Rötsä

Ilves East vs YPA tulos: 3-7

Toisessa pelissä vastaan asettui Ilves East Mansesta. Peli alkoi meiltä heti tiukalla hyvällä asenteella, kuten sovimme kopissa ja siirryimmekin johtoon heti muutaman minuutin jälkeen, vaikka Ilves hieman hallitsi alkuminuutteja. Ilves tasoitti nopeasti hieman onnekkaalla pompulla, joka kimpoili lopulta juuri ja juuri maaliviivan yli. Sitten sisuuntuneena otimme joukkueena pelin haltuumme ja taistelimme armotta "kissapetoja" vastaan. Pelaajat saivat itseluottamusta entisestään ja nostivat tasoaan lisää ja veimme peliä omilla vahvuuksillamme. Pallon-/pelinhallinta oli hienoa katseltavaa. Varsinkin puolustajat uskalsivat pitää palloa ja rauhoittaa peliä omalla kenttäpuoliskollamme. Maalivahtimme Veikka oli "liekeissä" ottaen koppeja varmasti. Hallintaamme kuvasti myös se, että meillä oli varaa vielä hukata muutama läpiajo ja jokusia tolppalaukauksiakin sateli sekä yksi tekemämme maalikin meiltä hylättiin, kun katsomon takaa pomppi pallo kentälle, kun olimme kahdella vain vastustajan maalivahtia vastaan, josta teimmekin maalin, mutta tuomari hylkäsi tekemämme maalin ylimääräisen kentällä olevan pallon vuoksi. Jokainen kolmesta kentästämme pystyi painamaan pelin vastustajan pelialueelle. Hyökkääjämme Valtteri V., Justus, Joakim, Eero, Eetu, Valtteri K, Elias, Niko H. ja Joel näyttivät säbäviihdettä ja hallintaa hyökkäyspäässä turnausyleisölle. Katsojat pääsivät lisäksi ihailemaan useita komeita maalin jälkeisiä tuuletuksiamme, kun mm. Elias teki "roottorin" ja Eero tuuletti Superman-tyylisen upeasti pariinkin otteeseen. Nähtiin tahtomaaleja, taitomaaleja sekä tiivistä hyvin liikkuvaa puolustusta. Puolustuksessa Valtteri Viitala pelasi nilkkavaivasta huolimatta urheasti ja laukoi myös yhden tolppalaukauksen. Valtsu, Niko N, Veli, Antti, Erkko ja Markus "luutivat" urakoiden pakkeina upeasti. Antin ja Velin laukaukset kohahduttivat myös usein katsomoa. Ilves iski välillä terävästikin vastaan, mutta puolustuksemme piti ja purimme vaarallisia tilanteita hienosti ja rauhallisesti.

Jälleen joukkueemme pelasi upean voiton! Joukkuepelaamisemme on kehittynyt kivasti oikeaan suuntaan ja pallokin liikkui jo räväkästi! MAHTAVAA YPA -00 POJAT! FANTASTIC TEAM!

Joukkueen peliteemanamme oli puolustus/maalivahtipeli sekä maalintekopaikkojen viimeistely. Joukkueen sisäinen piste-, tähti-, trophy-pörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Eero Rötsä 2+1, Elias Siira 2+0, Eetu Kuusimäki 1+1, Valtteri Kuusimäki 1+0, Joel Hietaniemi 1+0, Antti Huotari 0+1, Niko Hirvonen 0+1 ja Joakim Hietaniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Eero Rötsä, 2 tähteä: Joel Hietaniemi, 1 tähteä: Niko Neuvonen -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut):Veikka Havu

02-pojat

YPA – Ilves East 4-7

Ensimmäisessä pelissämme vastassa oli Ilves East. Saimme peliin hyvän alun, joten olimme nopeasti jo 2-0 johdossa. Mutta niinhän siinä kävi kuten usein käy, eli vastustaja tuli rinnalle ja ohi. Loppusummerin soidessa toimitsijat olivat laittaneet valotaululle Ilveksen voittolukemat 4-7 (ei tästä silti toimitsijoita voi syyttää). Peli oli tasainen, joten se olisi yhtä hyvin voinut kääntyä meidän voitoksi. Tällä kertaa meillä ei ollut yhtä paljon tuuria.

YPA – Ilves West 2-4

Toisessa pelissä vastassa oli kissapetoja lännestä, eli Ilves West. Peli oli hyvin tasaväkinen ja poikkeuksellisen vähämaalinen. Emme ihan pysyneet vastustajan perässä tässäkään pelissä, joten lopputulos oli Ilvekselle 2-4. Kultaisten pelaajien diplomeihin yleisö oli kirjoittanut nimet: Lauri, Niko P. ja Hans-Eeti. Peli oli hieno sekä palkituilta, että muilta pelaajilta. Valitettavasti voittoa ei ihan vielä tullut.

99-pojat

RoPo – YPA 6-2

KU-68 – YPA 10-3

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin vammalalainen RoPo. Eka erä hävittiin 2-0. Toisessa onnistuttiin punnertamaan hetkeksi rinnallekin, mutta kolmanteen erään lähdettiin 3-2 tappioasemassa. Viimeinen erä hävittiin 3-0, joten lopputulos oli ottelua kuvaava 6-2 RoPolle. Maalit menivät Roni Luojukselle ja Leevi Ruuhikorvelle.
Toiseen otteluun saatiin mukaan myös Antti Huotari ja Eero Rötsä. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia.  Kolmanteen erään lähdettiin vastustajan johtaessa 3-1. Viimeisessä erässä KU-68 meni menojaan ja vei lopulta ottelun tapahtumiin nähden suurinumeroisesti 10-3. Maalivahti Mikael Juntunen torjui jälleen hienosti ja tilastotehot lankesivat Tiitus Toivoselle 1+2, Leevi Ruuhikorvelle 1+0 ja Eero Rötsälle 1+0. Pelaajien tyylikkyydestä kertoo se, että viimeisen maalin syöttäjää ei löytynyt. Suuri epäilys on, että se löytyy akselilta Eero tai Leevi.
Ottelut osoittivat jälleen joukkueen hienon yrittämisen hengen. Joukkueena pelaamisessa on edetty puolustamisen osalta. Fyysisen puolen loppuessa kolmannet erät olivat vaikeita.