04-pojilla kauden alku

04-pojat

MuurY Reds – YPA 6-5

MuurY Blacks – YPA 6-6

YPA:n -04 F-poikien joukkue aloitti Kisamaailma-pelisarjan Muuramesta, kahdella pelillä paikallisen seuran joukkueita vastaan. Samuli Henrikssonin ja Timo Ruohosen valmentama joukkue pelaa ensimmäistä kautta Kisamaailmassa ja vauhti on kovaa sillä vastassa on myös -03 syntyneitä pelaajia.

Ensimmäinen peli MuurY Reds- joukkuetta vastaan alkoi hieman tunnustellen ja kotijoukkue menikin 3-1 johtoon. Tämän jälkeen kirivaihteella rinnalle ja ohi, maalintekijöinä YPA:lle Ytterström Jaakko, Ruohonen Valtteri, Lönnberg Joel ja Helenius Kalle. Loppu pelistä mentiin tasatahtiin ja loppunumerot mahdollisimman niukasti MuurY Reds:n hyväksi 6-5.

Toinen peli tarjosi jos mahdollista niin vieläkin enemmän jännitystä ja draamaa kuin ensimmäinen. Kotijoukkue MuurY Blacks meni ensimmäisessä erässä jo selvän tuntuiseen 6-3 johtoon. Toiseen erään tuli sisuuntunut YPA ja pelissä alkoi tapahtua. Teemu Jäntin ja Valtteri Ruohosen viimeistellessä tuli YPA aina tasoihin asti ja 6-6 tilanteessa ei voittomaalikaan ollut kaukana. Pelikello kuitenkin päätti ottelun ja tulos tasan 6-6.

Ensimmäiset pelit nuorelle joukkueelle toivat mukanaan rutkasti kokemusta, tuntumaa "tosipeleihin" ja tietenkin pelin sekä reissun nostattamaa yhteishenkeä.

03-pojat

MuurY Blacks - YPA 10-3

Pojat aloittivat hienosti taistellen elämänsä ensimmäiset sarjapelit

Muuramen monitoimitalossa. Ensimmäisen jakson ajan kaikki jaksoivat painaa

täysillä pallon perässä. Muutama tosi hieno syöttökuvio ja monta hienoa

suoritusta. Vastustaja pääsi pikku hiljaa peliin kiinni ja toisella jaksolla

väsymyksen jo painaessa jaloissa joutuivat pojat viimein taipumaan.

Vastustaja oli tällä kertaa parempi. Kaikilta kuitenkin hieno kauden aloitus

ja hienot 3 maalia!

MuurY Reds - YPA 10-3

Turnauksen toinen ottelu alkoi kuten ensimmäinenkin. Ankara taistelu ja

hienoja syöttökuvioita varsinkin hyökkäyspäässä. Puolustuksen osalta jäi

vielä joitain asioita harjoituksissa kerrattavaksi. Vaikka saatiin taas

alussa 3 hienoa maalia, meni vastustaja toisella jaksolla menojaan.

Kokonaisuutena ihan hyvä aloitusturnaus kaikenkaikkiaan. Hyvä pojat, tästä

on hyvä jatkaa!

B-pojat

PirPi -YPA 4-3

Ensimmäisessä jatkosarjan ottelussa asettui vastaan Pirkkalan joukkue. Maalinteon aloitti YPA:n Miika Ruuskanen, joka maalasi ajassa 3.27 Eero Myllymäen syötöstä. Seuraavan maalin teki PirPi rankkarista, mutta heti perään Joonas Lahti vei YPA:n 2-1 johtoon maalivahti Santeri Tervosen mainiosta läpisyötöstä. Vain 20 sekuntia YPA:n maalista PirPi tasoitti tilanteen. Toinen erä pelattiin maaleitta, mutta tolppalaukaukset menivät YPA:lle 5-1. Kolmannen erän alussa PirPi meni kahden maalin johtoon ja erän puolivälissä Miika kavensi. Lopun painostuksesta huolimatta PirPi pystyi pitämään maalinsa puhtaana.
Tehot: Miika Ruuskanen 2+0, Eero Myllynen 0+1, Joona Lahti 1+0, Santeri Tervonen (mv) 0+1, Sami Perälä 0+1

YPA-FBC Dux II  5-3
Toinen ottelu toi YPA:lle ansaitun voiton. Ensimmäisen erän 3-1 johto riitti loppuun saakka. Toinen ja kolmas erä edettiin tasatahtiin. Ihan kaikkea ei tarvinnut YPAlaisten puristaa, vaan ottelu pysyi hyvin hallinnassa perussuorituksellakin.
Tehot: Miika Ruuskanen 2+1, Jere Nenonen 1+2, Olli Teronen 1+0, Juho Järvenpää, 1+0, Samuel Sälli 0+1

YPA Naiset

YPA - MIG II 3-2
Ensimmäisessä pelissä saatiin vastaan viime kaudella kolmosdivarissa pelannut MIGin kakkosjoukkue, josta ei ollut ennakkoon oikeastaan mitään tietoa.
Lähdettiin kuitenkin aktiivisella karvauksella liikenteeseen, joka tuntuikin aiheuttavan vastustajalle ongelmia heti ensi erästä lähtien. YPA painosti läpi erän, mutta silti vastustaja sai likipitäen ainoasta tilanteestaan ensimmäisen maalin.  ajassa 8:39, maali syntyi aivan paraatipaikalta, YPA:n puolustuksen keskeltä.
Erätauolla päätettiin jatkaa sitkeästi omaa hyvää tekemistä, ja se tuottikin tuloksen ajassa 20:01, kun Katri Ilomäki tasoitti Terhi Jarkon loistavasta syötöstä.
Sama parivaljakko oli asialla jo minuuttia myöhemmin, kun YPA meni ottelussa ensi kerran johtoon. Vastustaja tuntui väsyvän kovan karvauksen ansiosta ja paikkoja olikin läpi koko erän. Ottelun voittomaaliksi jäänyt 3-1 maali tehtiin ajassa 29:00, tekijänä ensimmäisen divaripelinsä YPA:n riveissä pelannut Miia Koivuniemi.
Kolmas erä jatkui samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin, MIG II yritti parhaansa mukaan avata peliään kovan karvauksen alta, onnistumatta siinä kuitenkaan.  Erän loppupuolella YPA:n maalinedustalle syntyneestä hässäkästä MIG pääsi kaventamaan loppulukemat 3-2, mutta sen lähemmäksi he eivät päässeet.

YPA:n pisteet:
Katri Ilomäki 2+0
Terhi Jarkko 0+2

Miia Koivuniemi 1+0

Gunners - YPA 2-0

Toisessa pelissä oli vastassa niin ikään viime kaudella kolmosessa pelannut Gunners.
Erän alku oli tarkkaa peliä molempiin suuntiin eikä mitään suuria maalipaikkoja avautunut kummallekaan joukkueelle.  Gunners onnistui kuitenkin yllättämään YPAn maalivahdin kaukovedolla ajassa 10:20.
Toinen erä oli kuin ensimmäisen kopio, eikä siinäkään erässä nähtyä montaa huippupaikkaa.  Ajassa 27:14 YPAlle sattui pieni vaihtovirhe, jonka Gunners käytti häikäilemättä hyväkseen ja siirtyi 0-2 johtoon.
Kolmas erä meni myös samalla tavalla kuin aikaisemmat, pois lukien että vastustaja ei tehnyt maaliakaan.  Näin ollen YPA jäi ilman maalia. Viime kaudella YPA jäi maaleitta ainoastaan kerran, kohdatessaan sarjan ylivoimaisesti parhaan joukkueen FoSun.  Tuo tilasto kertokoon kaiken oleellisen Gunnersin puolustuspelistä.

YPA M40

KoPo – YPA M40 6-2

YPA miesten jo hieman varttuneempi ja siis myös kokeneempi joukkue aloitti kautensa sunnuntaina kotiturnauksella, jossa vastaan tuli KoPo. Peli alkoi YPA:n kannalta siististi ja mitään rikkeitä ei ensimmäisen erän aikana nähty vaan kaikki puhallettiin KoPon virheiden jälkeen. Luultavasti siitä syystä ensimmäinen eräkin päättyi KoPo:lle 2-0. Toisessa erässä KoPo jatkoi ensimmäisen erän tavalla ja jo 18 minuutin jälkeen peli olikin jo 5-0. Erän alusta lähtien YPA:lla oli hyviä maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti pystyi pitämään maalinsa taidolla puhtaana. Vihdoin ajassa 20.07 YPA:n Kalle Nuoranne kavensi maalin edestä lukemat 5-1:een. Tämän jälkeen Arto Paananen kavensi rangaistuslaukauksella lukemat 5-2:een. Vaikka KoPo sai vielä väärästä vaihdosta 2 minuutin rangaistuksen toisen erän lopulla, ei erässä enempää maaleja nähty. Kolmannessa erässä peli oli jo huomattavasti rikkonaisempaa, mutta KoPo onnistui tekemään vain yhden maalin lisää.

Tehot: Kalle Nuoranne 1+0, Arto Paananen 1+0 ja Jouni Havu 0+1.

YPA M40 – Paapa 3-10

Toiseen peliin joukkue lähti hyvällä liikkeellä, mutta puolustuksen vielä ihmetellessä, Paapa:n pelaajat kävivät kukin vuorollaan kokeilemassa maalintekoa. Mutta maalivahti Kari Virta oli elementissään ja otti kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin kiinni ja piti pelin tasaisena. Vasta ajassa 7.40 hyvän karvauksen jälkeen Tero Koivula pääsi tälläämään vapaasta paikasta 1-0 maalin. Heti perään kävi Kolhon Juha tekemässä 2-0 lukemat ja A-P Onnelan vedon jälkeen numerot olivatkin jo 3-0 lukemat taululla. Toiseen erään sekä joukkue että loistavasti torjunut maalivahti tulivat luultavasti takki auki ja Paapa:n porukka tekaisi alle kahteen minuuttiin pelin tasoihin. Toisen erän päättyessä lukemat olivatkin sitten jo 3-5. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet jatkoivat siitä mihin toinen päättyi, eli YPA ihmetteli (luultavasti edelleen hyvin alkanutta ensimmäistä erää) ja kaveri vie. Loppulukemat 3-10 jättivät paljon ihmeteltävää seuraaviin turnauksiin.

Tehot: Tero Koivula 1+1, Juha Kolho 1+0, Ari-Pekka Onnela 1+0, Arto Paananen 0+1 ja Jouni Havu 0+1.