SB: 99-pojille molemmista peleistä pisteitä

28.11.2011

00-poikien peli peruuntui

00-pojat

YPA vs Ilves East    tulos: 6-8

Turnauksessamme piti olla 2 peliä, mutta järjestävän tahon (BaldoSport) "mukavan" hallivuorosählingin vuoksi toinen pelimme FoSua vastaan peruttiin ilmeisesti futsal-pelin päällekkäisyyden vuoksi ja siirrettiin johonkin tulevaisuuteen. Bussimatka joutui kuitenkin kivasti, mutta mukana oli nyt harmillisen vähän 13 pelaajaa. Joukkuettamme kohtasi siis juuri ennen turneeta yllättävä flunssa-aalto ja lisäksi osa sovittu vanhemman ikäluokan mukaan sekä osa muuten muissa riennoissa. MV Jussikin vielä tuli kipeäksi viime hetkillä, eikä pystynyt lähtemään mukaan, joten Veikka astui tolppienväliin.

Pelin alkaessa joukkue oli kuitenkin valmiina taistelemaan ja näimme koko pelin ajan uhrautuvaa ja ahkerasti yrittävää YPA:a. Vastustaja nousi kuitenkin alkupuolella kolmen maalin johtoon muutaman virheemme ansiosta ja ehkä pienellä terävyydellämme tilanne olisi ollut toinen. Ilvestä vastaan aina hienoja taistelupelejä kuitenkin ,sekä tiukkaa vääntöä ja nousimmekin pian tasoihin tappioasemasta. Tämän jälkeen teimme lähes tasatahtia maaleja pelissä, jota varmasti katsomosta oli kiva seurata. Hallissa raikui vuoroin YPA ja vuoroin ILVES kumpienkin kannattajien toimesta

Eliaksen johtama kakkoskenttä laidoilla Joakim ja Eetu vyörytti pelin lähes joka kerta vastustajan päätyyn ja hallitsi tapahtumia. Puolustuksessa pelaajat Velin johdolla onnistuivat mm. Markus K. sekä Marcus V. oikeina pakkeina purkivat tilanteita usein. Valtsu, Erkko ja Justus luutivat myös tosi hienosti ja uhrautuvasti. Maalissa Veikka kopitteli ja avaukset lähtivät rivakasti. Senttereillä Eliaksella ja Joelilla tuli "juoksukilometrejä" paljon ja pallo pysyi heillä myös komeasti hallinnassa vaikeissakin hyökkäykseen lähtö tilanteissa. Ilves pelasi  puolusti hyvin ja olivat terävällä pelipäällä, vaikka lopussa hallitsimme kenttää mielin määrin Ilveksen puolustaessa purkaessa emme valitettavasti enää yltäneet tarvittavien maalien tekoon. Pientä lisäterävyyttä maalitilanteisiin/laukaisunlähtönopeuteen yleisesti jäätiin hieman kaipaamaan, niin peli olisi kääntynyt toisin. Joelin kentässä viilettivät Valtteri "VK" Kuusimäki ja Niko H., joka myös viimeisteli komean maalin Erkon läpikentänsyötöstä maalivahdin puikoista. Eliaksen kentällinen hallitsi tapahtumia ja oli koko pelin tehokkain ja näkyvin, Eliaksen syötellessä kolme, Eetu viimeisteli yhden upeasti ja antoi yhden syötön Joakimin viimeistellessä neljä näyttävää maalia eli hattutempun ja sulkapäälle;) Hieno peli ja tsemppi kaikilla pelaajilla. Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Joakim Hietaniemi 4+0, Elias Siira 0+3, Eetu Kuusimäki 1+1, Niko Hirvonen 1+0 ja Erkko Kiiveri 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Elias Siira, 2 tähteä: Erkko Kiiveri1 tähteä: Markus Karema  -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Joakim Hietaniemi

99-pojat

Koovee – YPA 4-4

YPA – Krp 13-6

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Koovee. Suppealla materiaalilla Koovee oli hävinnyt aamutuimaan 19-0 Happeelle. Koska YPA:laisilla oli takanaan hieno peli Happeeta vastaan tappioluvuin 5-1, oli joukkuejohdon ensimmäinen tehtävä palauttaa pelaajien jalat maan pinnalle. Tässä ei onnistuttu ja ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen oltiin 2-0 luvuin tappiolla. Kymmenen minuutin kohdalle löydettiin vihdoin oma toiminta ja vaikka parketti tuottikin edelleen pelin rakentamisessa ongelmia, saatiin joukkueen taisteluilme pintaan. Erän loppuhetkillä Tiitus Toivonen kavensi. Toinen erä päättyi samoin 2-1. Kolmanteen erään kavennettiin kahteen kenttään ja valmennuksen jo päätettyä luopua takaa-ajosta onnistui Eero Rötsä maalinteossa erän puolivälissä. Painetta Kooveen maalille saatiin, mutta vasta 1½ minuuttia ennen ottelun loppua saatiin siirretyn rangaistuksen aikana survottua pallo maaliin. Jännittävien loppuhetkien jälkeen oli taululla tasatulos 4-4. Yhteispelin aukeaminen ottelussa jäi akselin Rötsä-Ruuhikorpi varaan, josta kertoo myös syöttäjien uupuminen lähes jokaisessa maalissa.

Tehot: Tiitus Toivonen 2+0, Eero Rötsä 2+0, Leevi Ruuhikorpi 0+1.

Toisessa pelissä vastaan asettui vielä pienemmällä rosterilla Jyväskylään tullut Nokian Krp. Asennoituminen oli jälleen vaikeaa, mutta eka erä sentään voitettiin 2-0. Toisessa erässä maalihanat siiten aukesivat ja kahden erän jälkeen peli oli YPA:lle 8-3. Kolmas oli enää pelailua puolin ja toisin. Hienoa kuitenkin oli oman pelinrakentamisen paraneminen, johon väsyneet ja hienosti taistelleet nokialaiset antoivat aikaa.  Mielenkiintoisena yksityiskohtana voi mainita kaikkien Nokian maalien menneen joukkueen kapteenin Martin DeBoisin nimiin. Yksi tosin YPA:n purkupallon osuttua ko. pelaajan päähän tahattomasti ja kimmottua siitä maaliin. Roni Luojus pelasi hienon ottelun. Ottelu päättyi YPA:lle 13-6.

Tehot: Tiitus Toivonen 4+2, Leevi Ruuhikorpi 4+2, Ville Toivonen 1+2, Eero Rötsä 0+3, Roni Luojus 2+0, Jaakko Kotiranta 1+0, Eetu Vuorenmaa 0+1 ja Jesse Rajala 0+1.

B-pojat

WFT - YPA 2-1 (1-0,0-1, 1-0)

Ottelu lähti käyntiin hieman vajaalla miehistöllä, rivistä puuttui useampi pelaaja ja osa ehti paikalle vasta
alkuvihellyksen jälkeen. Ottelussa oli tasaista vääntöä alusta loppuun, jossa vaikeuksia oli saada tuntumaa
liikuntahallin parkettipintaan. Vastustaja meni ottelussa johtoon ensimmäisen erän ylivoimalla. YPA tasoitti pelin
toisen erän alussa Jeren maalilla, Miikan tarjoillessa syötön. Kolmannessa erässä vastustaja meni
johtoon alivoimamaalilla, joka taisi sekoittaa joukkueen pasmat. Vastustajan kanssa lähdettiin turhaan
kähisemään pelin loppusekunneilla, josta tuloksena kaksi turhaa ottelurangaistusta joukkueelle.

YPA - Steelers Rudes  5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Jos vaihtopenkillä oli tilaa ensimmäisessä ottelussa oli toisessa vielä väljempää ottelurangaistusten takia.
Tiukka paikka laittoi koko joukkueen yrittämään "vajaamiehisenä" uudella tavalla. Peli eteni tasatahtia
kolmanteen erään, jossa vastustajan yritys katkesi joukkueen hyviin osumiin. Joukkue ansaitsee tunnustuksen
hienosta suorituksesta, jossa pojat ottivat vastuuta laajalla rintamalla. Maalinteossa kunnostautuivat Juho 1+1,
Eero 1+1, Tiitus 1+1, Antti S. 1+0, Olli 1+0 ja Miika 0+1.

Miehet 2

YPA 2 - TFT 2 10 - 7

Peli alkoi YPA:lta todella mallikkaasti, jo kahden minuutin pelin jälkeen taululla 2-0 johtoasemaan. Alku selkeästi sekoitti vastustajan pelin täysin ja he tyytyivät täysin siihen miten YPA halusi pelata. Pitkiäkin aikoja saatiin pitää palloa omassa päässä ilman, että kaveri olisi karvannut. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin YPA:n 3-1 johdossa. Toisessa erässä jatkoimme ylipassiivista peliä, se kumminkin tuotti toivottua tulosta ja peli toisen erän jälkeen 8-4. Viimeisessä erässä kaveri heräsi ja alkoi karvata. Kilpikonnapuolustus kesti kumminkin loppuun asti ja pisteet matkasivat Ylöjärvelle. Erityisen hienoksi voiton tekee se, että YPA pelasi vain yhdellä vaihtomiehellä, kaverin rosterissa taasen oli leveyttä kolmen vitjan verran.

Pisteet: Mikko Mustasilta 3+2, Ville Kiiala 3+0, Riku Tervonen 2+4, Ville Vento 1+1, Jan Viitanen 1+1, Juha Vilenius 0+2