12.12.2011

Suurin osa peleistä tiukkoja

YPA naiset

YPA - ÄSSEE 4-2

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui edellisessä turnauksessa murskalukemin YPA:a opettanut ÄSSEE, jonka pelityyliä oli oikein videolta opeteltu valmennusjohdossa katseltu.
ÄSSEE aloitti kuitenkin maalinteon jo ajassa 1:37, kun maalivahti Lea yllätettiin etukulmasta. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan aloitettiin kiri, joka tuottikin tulosta ajassa 8:56, kun Milla Välisaari tekaisi kauden kuudennen maalinsa Jenna Huotarin syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle mentiinkin tasalukemissa 1-1. Toisen erän ainoasta maalista vastasi YPA, ajassa 20:40, tekijänä Katri Ilomäki.
Kolmanteen erään mentiin niukassa johdossa 2-1. ÄSSEE onnistui tasoittamaan tilanteen lähivapaalyönnistä. äärettömän tarkalla alakulmavedolla. Muurista ei juuri palloa suurempaa koloa varmasti löytynyt, mutta harmiksemme vastustaja sen hyödynsi.
Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan Terhi Jarkon loistavalla yksilösuorituksella jälleen johtoon ajassa 38:56. Muutamaa minuuttia myöhemmin, ajassa 42:09 Terhi löysi maalin edestä yksin unohdetun Katrin, jolla oli aikaa ja malttia siirtää YPA jo kahden maalin johtoon.
Loppupeli pelattiinkin sitten YPA:n päässä ja todella uhrautuvasti pelannut YPA ei enää vastustajaa huippupaikoille päästänyt.  Näin ollen YPA:lle ansaittu (ja kautta aikain ensimmäinen!) voitto ÄSSEEstä.

YPA:n pisteet:

Terhi Jarkko 1+2
Katri Ilomäki 2+0
Milla Välisaari 1+0

SB JuJu - YPA 4-0

Toisessa ottelussa vastassa oli niin ikään edellisessä turnauksessa YPA:a kylvettänyt SB JuJu.
Peli ei lähtenyt ollenkaan suunnitelmien mukaan, sillä ajassa 1:12 kaukoveto puolesta kentästä yllätti YPAn maalivahdin täysin. Tästä ainoastaan reilun minuutin päästä toinen epäonnekas tilanne, omasta pelaajasta kimmahtanut maalineduspallo, yllätti jälleen. Erätauolle mentiin 2-0 tappiotilanteessa, mutta päätimme että periksi ei anneta!  Eikä peli missään tapauksessa huonoa ollutkaan, ainoastaan maalit jäivät uupumaan.  Toinen erä oli maaliton.  Kolmanteen erään lähdettiin kirimään vastustajan johtoasemaa. Erän alussa kuitenkin vastustaja järjesti mylläkän YPA:n kenttäpäätyyn ja onnistui reboundista siirtämään Juupajokelaiset jo 3-0 johtoon. Samanlaisesta mylläkästä vastustaja onnistui vielä lisäämään johtonsa lukemiksi 4-0 ajassa 42:13. Vastustaja otti vielä jäähyn erän loppuun, mutta ylivoima ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Parannusta joukkueiden edelliseen kohtaamiseen oli kuitenkin tullut rutkasti lisää. Tästä on oikeasti hyvä jatkaa tuleviin turnauksiin!

00-pojat

SCU vs YPA tulos: 9-3

Pelin alkaessa lohkokärkeä vastaan joukkue oli valmiina taistelemaan ja pysyimme puolitoista erää todella hyvin Urbansin vauhdissa. Vastustaja kovensi loppua kohden peliään tuomareiden salliessa ja koimme muutamia kolhujakin, joita ei vihelletty vaikka olivat selviä rikkeitä. SCU sai yliotteen 5minuutin rangaistuksemme aikana, jonka saimme, kun pelaajamme törmäsi vastustajaan keskialueella. Vastustaja käytti tehokkaasti rangaistusajan ja latoi kolme maalia. Joel maalissa hoiti kaikki mahdolliset otettavat kopit ja pelaajiltamme ei yritystä puuttunut sekä kahdelle sentterille Eerolle ja Eliakselle kertyi hurjasti kilometrejä. Vireahon Valtteri uurasti komeasti ja kahteen suuntaan onnistuen myös hienosti. Eetu ja Marcus V. myös tekivät oikeita asioita ja olivat paikoilla aina kun tapahtui Eetu hyökkäyksessä ja Make V. pakissa ja pienellä onnella hyökkäyspäässä maalimäärämme olisi voinut tuplaantua. Peli oli haastava, mutta joukkue venyi silti kuin purukumi eikä antautunut missään vaiheessa. Oli hienoa yritystä kaikilta!

Pisteet: Elias Siira 0+2, Antti Huotari 1+0, Veli Uosukainen 1+0, Eero Rötsä 1+0 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Eetu Kuusimäki, 2 tähteä: Marcus Vuorenmaa, 1 tähteä: Eero Rötsä -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut):Valtteri Vireaho

YPA vs Steelers tulos: 12-6

Toisessa pelissämme vastaan asettui Ilves Eastin reilusti kaatanut Steelers, joka aloitti hurjasti latomalla pian kaksi maalia, osin hieman puolustuksemme avustuksella koheltaessamme puolustusalueella. Oli pelijännitystä ehkä hieman vielä havaittavissa. Takaiskumaaleista huolimatta ketjut sekä pelisysteemi toimivat ja pelimme alkoi rullata. Pelaajilla oli kova lataus päällä ja halu näyttää mitä YPA:ssa osataan. Vaikean alun jälkeen Jussi tolppien välissä alkoi lämmetä ja pallot alkoivat pysähtyä viimeistään Jussiin ja ei aikaakaan, kun aloitimme hurjan takaa-ajon Joelin hyökkäyskentän (Joel, Vire ja Eetu) onnistuessa upeasti ja useasti. Joelin kenttä oli kovalla pelipäällä Eetun jaellessa kolme syöttöä ja Valtteri V. viimeisteli kaksi maalia sekä Joel itse narutteli hattutempun. Näimme myös Joelilta upean pakin & maalivahdin kahvikioskille vieneen "älämeneshinne"harhautuksen, joka johti upeaan maaliin sekä tuuletuksiin. Eliaksen johtama kakkoskentän laidoilla Joakim ja Markus K. vyörytti pelin vastustamattomasti lähes joka kerta vastustajan päätyyn ja laukoi hanakasti päästen myös tuulettamaan kahta osumaansa. Puolustuksen pelaajat Erkon, Antin ja Velin johdolla onnistuivat ja pääsivät myös hienosti laukomaan sekä hallitsemaan palloa. Antti mm. laukoi usein kovaa ja tarkasti. Erkko ja Veli olivat vuorenvarmoja sekä Justus, Jaakko & Marcus V. oikeina pakkeina purkivat tilanteita huolella ja oikeaoppisesti. Jaakko sai lisäksi syöttöpisteen hienosta avauksesta ja luuti pallot todella varmasti aina pois vaarapaikoilta. Valtteri V. tuli kipeäksi harmittavasti ensimmäisen pelin puolessa välissä ja katsoi toisen pelin katsomosta. Eeron kenttä Niko H ja Veikka laidoilla olivat myös kovalla tempolla menossa mukana ja onnistumisia tuli lähes liukuhihnalta, Nikon ja Veikan viimeistellessä Eeron laatupasseista. Eero puursi kahteen suuntaan hienosti. Ja Niko viimeisteli huolella (Nikolla kotiin tuliaisina myös voittoselkäreppu, jonka Niko kävi pokkaamassa kun voitti pelien välissä järjestäjien tutkalaukauskisan eli turnauksen kovin laukoja löytyi joukkueestamme!). Steelers hyökkäsi ja puolusti hyvin, mutta nyt olimme vahvalla pelipäällä ja mentyämme ohi emme katselleet taaksepäin vaan painelimme karkuun kaasupohjassa upeilla sommitelmilla ja maaleilla, joita latoivat siis hattutemput Joel ja Niko H. sekä Valtteri V kaksi maalia ja maalin mieheen Joakim, Veikka, Antti ja Elias. Summerin soidessa pelin päättymiseksi taululla olivat upeat 12-6 lukemat voittomme kunniaksi ja pelaajien juhlat alkoivat kentällä (taustalla poika saunoo-biisin soidessa) sekä koko pelin katsomosta kaikuneet YPA kannustus huudot vaan kovenivat. Oli upea peli, tunnelma ja komea ansaittu voitto joukkueellemme. GREAT TEAM!

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Niko Hirvonen 3+1,Joel Hietaniemi 3+0, Eetu Kuusimäki 0+3, Eero Rötsä 0+3, Valtteri Vireaho 2+0,Elias Siira 1+1,Joakim Hietaniemi 1+1, Antti Huotari 1+1 Veikka Havu 1+0 ja Jaakko Mäkinen 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Joel Hietaniemi, 2 tähteä: Niko Hirvonen, 1 tähteä: Joakim Hietaniemi -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Jaakko Mäkinen

02-pojat

YPA – Classic Sputnik 4-6

Ensimmäisessä pelissämme vastassa oli Classic Sputnik. Saimme peliin hienon alun kun Emppu viimeisteli kaksi maalia heti ensimmäisessä vaihdossa. Puolustuspäässä Hape ja Oula olivat hyvin tukemassa. Kuuden minuutin kohdalla Classic kavensi yhdellä maalilla, mutta se ei meitä lannistanut. Nikolla oli maalissa ilmiömäisiä torjuntoja ja kun Jimmy pujotteli kentän läpi ja viimeisteli joukkueemme kolmannen maalin, niin tilanne näytti hienolta. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli siis 3-1. Toiseen erään Classic tuli uudella vaihteella ja teki heti erän alkuun maalin. Tämän jälkeen Jimmy kasvatti maalitiliään maalilla jolloin tilanne oli 4-2. Loppu oli Classicin näytöstä ja lopputulos 4-6. Kultaisiksi pelaajiksi valittiin Oula vakuuttavan puolustuspelin ansiosta. Tämän lisäksi uusimmat pelaajamme Niko M. ja Markus saivat kultaisen pelaajan palkinnot, koska he ovat hienosti päässeet mukaan joukkueeseemme. Tässä pelissämme kapteenin tehtäviä hoiti ansiokkaasti Lassi.

YPA – Classic Traktor 3-5

Toisessa pelissä vastassamme oli Classic Traktor. Saimme tässäkin pelissä hienon alun kun Jimmy teki pelin ensimmäisen maalin kun oli pelattu 1:50. Suuren plussan saivat myös Hape, Juho ja Lassi jotka olivat maalin tekohetkellä kentällä. Peli oli tasaista vääntöä ja hyviä maalipaikkoja oli molemmissa päissä. Classic tasoitti kun oli pelattu 4:45. Ajassa 11:30 Hape rynnisti oman maalin takaa koko kentän läpi tehden meille toisen maalin. Classic onnistui myös maalinteossa, joten erätauolle mentiin tasaisissa 2-2 lukemissa. Maalissa Lauri esitti hienoja pelastuksia ja puolustajat pystyivät peittämään monta pahaa vetoa, vaikka kipeää tekikin. Toisessa erässä Classic siirtyi johtoon, mutta hyökkäyskaksikko Onni ja Frans kuittasivat nopeasti takaisin. Tilanteessa 3-3 peli näytti vielä hyvältä, mutta sitten pallo pomppi kohtalokkaasti kaksi kertaa ja valitettavasti hävisimme 3-5. Joukkueemme kapteenin vastuulliseen tehtävään valittiin Joona, joka hoiti kapteenin tehtävät mallikkaasti. Kultaisen pelaajan palkinnot saivat hyökkäyskaksikko Onni ja Frans sekä vakuuttavaa puolustuspeliä pelannut Juho.

03-pojat

Koovee - YPA1 1 - 4

Turnaukseen lähdettiin hyvän harjoitusrupeaman saattelemana ja melkein täydellä kokoonpanolla. Peli lähtikin heti alkuminuuteista pelikirjan mukaan YPA:n tahdittamana. Tiukka viisikkopuolustus ja Petterin ehjä maalivahtipeli veivät Kooveen hyökkäyksiltä terän. Ensimmäisen jakson puolivälin tienoilla Jesse huudatti yleisöä viemällä YPA:n 1-0 johtoon hienolla ylänurkkaan suuntautuvalla rannelaukauksella. Koko viisikon voimalla puolustava YPA sai lukuisia maalintekopaikkoja hienoista vastahyökkäyksistä. Nea ja Veikko pääsivät viimeistelemään hienot maalit mieheen - ja naiseen. Juhon laulatti fanijoukkoja vielä uskomattomalla purjehduksella yksin läpi ja vastustajan maalin kierron jälkeen vanhanaikaisella pallo sisään pömpeliin. Yhtä työtapaturmaa lukuun ottamatta kauden parasta peliä ja ehjää viisikkopelaamista, jossa jokainen pelaaja oli täysillä mukana.

Pirpi - YPA1 7 - 0

Päivän toiseen otteluun lähdettiin hyvän olon tunne puserossa ja eväät mahassa. Heti alusta lähtien Pirkat heilutti tahtipuikkoa. YPA:n edellisen pelin hyväviisikkopeli ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla ja pian alkoi jo epätoivo ja väsymys näkyä otteissa. Peliisä oli hienoja hyökkäyskuvioita ja taistelua kaikesta huolimatta. Todella lähellä maalintekoa oli monta YPAlaista: ainakin Miikka, Nea, Make, Otto, Raivis ja Leevi pääsivät koittamaan Pirkkojen maalivahdin taitoja. Tällä kertaa vastus oli vielä liian vahva. Tappiosta huolimatta valmentajakaksikko Sami ja Matti olivat päivään tyytyväisiä. Saldona oli hieno voitto hienolla pelillä ja yksi tappio todella hyvälle joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

YPA M 40

SC Teho – YPA 9-3

Pro Stars – YPA 11-3

Nelikymppisten sarja jatkui lauantaina Raholassa ennakkoon koviksi tiedettyjä joukkueita vastaan.  Eka pelissä vastaan asettui SC Teho ja toisessa ottelussa viimevuotinen suomenmestari Pro Stars. YPA:n pappojen viimeistelyharjoitus oli edellisenä viikonloppuna nälkäisimmiltä pelaajilta peruuntunut ja muutenkin oli turnaukseen tiivistetty rosteria liikaa, mikä johti viime hetkillä hätähankintoihin.
Seitsemällä kenttäpelaajalla oman maalin edustaa sumputtanut YPA onnistui kuitenkin peleissään em. hankaliin lähtökohtiin nähden loistavasti. Ensimmäisessä pelissä sinniteltiin kahden erän jälkeen 4-2 tappioluvuissa.  Uupuneen pakin otettua turhan jäähyn kolmannen erän lopulla takoi Teho viimeisellä neljällä minuutilla vielä neljä maalia YPA:nkin saatua yhden. Loppulukemat siis tappiolliset 9-3.
Tehot: A-P Onnela 1+1, Tero Koivula 1+1 ja ikinuori Eero Jurvelin 1+0.
Toiseen otteluun lähdettiin pelaamaan realistisesti vielä korostetummin sumppua. Taktiikka onnistuikin loistavasti, sillä vajaan kuuden minuutin jälkeen taululla loistivat YPA:n 2-0 johtolukemat. Jake Hautamäki viimeisteli taidokkaasti Pasi Järvenpään loistavasta pystysyötöstä ensimmäisen ja toisessa maalissa Tero Koivula hassutteli vastustajan puolustuksen. Erän viimeisillä hetkillä Pro onnistui kaventamaan.
Toisessa erässä väistämätön sitten tapahtui ja Pro sai aikaan kuusi maalia pyörittäen kaikkensa jo antaneita YPA:laisia alivoimallakin. Viimeinen erä meni vastustajalle 4-1 Tero Koivulan onnistuttua ”Mike” Välisaaren syötöstä. Peli päättyi lopulta Pro Starsille 11-3.
Tehot: Tero Koivula 2+0, Jake Hautamäki 1+0, Pasi Järvenpää 0+1 ja Mika Välisaari 0+1.
Aikaisemmin mainittujen pelaajien lisäksi myös maalivahti Jarkko Rajala onnistui loistavasti. Kun jatkossa saadaan toivottavasti koko joukkue pikkujoulusesongin jälkeen liikkeelle, voidaan odotella myös pistepussin karttumista.