YPA:n miesten edustusjoukkue noususarjaan

9.1.2012

Miehet jatkaa ylempään jatkosarjaan ilman tappiota. Naisille tasapeli ja maalin tappio

MIEHET

GHB-YPA 2-11 (1-2, 1-4, 0-5)

YPA:n miesten edustusjoukkue pääsee tavoittelemaan sarjanousua ylempään jatkosarjaan piikkipaikalta.

Alkusarjan viimeinen turnaus pelattiin lauantaina 7. tammikuuta Raholan liikuntakeskuksessa. Paikka ylempään jatkosarjaan oli lunastettu tappiottoman kauden myötä jo edeltävässä turnauksessa, mutta hieman lyhyeksi jääneistä alkulämmittelyistä asti joukkueesta huokui kyltymätön voiton nälkä.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjassa viidentenä majaillut GHB, jolla oli yhä seitinohuet mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan. Se olisi vaatinut kummastakin ottelusta voiton ja viivan yläpuolella olevien joukkueiden ristiin pelaamista.

YPA otti ottelun hallintaansa heti alkuvihellyksestä lähtien; reilun 10 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 0-2, laituriparin Kesäläinen-Pettinen viimeisteltyä maalit mieheen. Nopea alku jähmetti kuitenkin YPA:n viisikkopuolustamisen totaalisesti ja toisen erän ollessa vanhentunut vasta viisi minuuttia erotuomari risti kätensä rangaistuslaukauksen merkiksi GHB:lle. Kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä 3-2 johtoasemaan, mutta YPA:n maalivahti –ja tuleva isänmaan puolustaja- Ville Jokela sai pidettyä pelin tasoissa.

Alle minuutin päästä tuomarin levittäessä kätensä epäonnistuneen rangaistuslaukauksen merkiksi -pelissä huikeat neljä maalia ja kaksi syöttöpistettä saalistanut- Olli Louhimo siirsi YPA:n 2-3 johtoon, jonka jälkeen tapahtui klassinen ketsuppipulloefekti. Kolme minuuttia edellisestä ja tilanne oli jo 2-6, eikä ollut mitään syytä olettaa ettei lisää olisi tulossa; laukauksia ja tilanteita vyöryi GHB:n maalille jatkuvasti ja pelaaminen näytti kitkattomalta.

Loppulukemien ollessa 2-11, ylempään jatkosarjaan haaveilleiden kohtalo oli selvinnyt.

YPA-FT Warriors 2 11-1 (2-0, 5-0, 4-1)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui sarjassa viimeisenä oleva FT Warriors 2, joka oli onnistunut haalimaan vain yhden pisteen kymmenestä ottelusta.

Ottelu oli tilastojen valossa merkityksetön, mutta YPA:n tavoitteena oli pitää tilastot puhtaana ja ylläpitää myöhempiä otteluita varten hyvä voittamisen kulttuuri heti alusta alkaen.

Ensimmäinen maali Warriorsin verkosta keskiympyrään toimitettiin ajassa 07:38, kun Akseli Kaivola pamautti Topi Mäkisen syötöstä lähtölaukauksen tuleville maalikarnevaaleille.

YPA oli ottelussa jokaisella osa-alueella selkeästi vastustajaa edellä eikä ensimmäisen erän jälkeen ollut enää epäselvää ottelun voittajasta. Aloitusmaalin jälkeen Warriors joutui antautumaan vielä yhdeksän kertaa ennen kuin minuutti ennen päätösvihellystä vierasjoukkue onnistui rikkomaan YPA:n maalivahdille Ville Jokelalle pedatun nollapelin.

Loppulukemat 11-1 kaunisteli vielä ajassa 44:27 Esa Huiskonen, pistepörssiä ylivoimaisesti dominoivan Olli Louhimon syötöstä.

YPA:n tehopelaajat: Olli Louhimo 5+4, Lauri Leinonen 2+3, Juha Vainiola 3+1, Akseli Kaivola 2+2, Timo Mäntylä (c) 2+1, Sami Pettinen 2+1, Olli Kesäläinen 2+1, Simo Sinkkonen 0+3, Jan-Erik Järä 2+0, Esa Huiskonen 1+1.

Ylemmän jatkosarjan ensimmäinen turnaus pelataan Ylöjärven liikuntakeskuksessa 29. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu ensimmäisessä pelissä klo 10:00 Soolo ja klo 17:00 Ropo 2.

YPA Naiset

YPA - Warriors 2-2

Heti alusta alkaen päätettiin karvata kovaa ja se tuottikin jatkuvalla syötöllä tilanteita vastustajan päähän. Ottelun avausmaalin teki kuitenkin vastustaja, maalin edustalla vastustajan pelaajan kädestä kimmahtaneesta laukauksesta.
Ensimmäinen erä olikin muutamaa yksittäistä laukausta lukuun ottamatta täysin YPA:n hallussa.
Toisen erän alkuun saatiin heti tärkeä tasoitus, vähän onnekkaalla pomppupallolla puolesta kentästä, joten onnenkantamoisten suhteenkin oltiin tasoissa.
Kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa 1-1, vaikka tilanteita oli roimaankin YPA:n johtoon. Erän alkuun Terhi Jarkko teki päivän toisen maalinsa, Henna Marjakosken syöttäessä kauden avauspisteensä.  Johtoa kesti harmillisen vähän aikaa, sillä vastustaja pääsi minuutin kuluttua tasoihin YPA:n maalivahdille sattuneen harmillisen työtapaturman johdosta. Loppuerän ajan YPA painosti, Warriors puolusti. Loppujen lopuksi pisteet jouduttiin tasaamaan eikä ottelusta saatu voittajaa esille.

YPA: n pisteet:
Terhi Jarkko 2+0
Henna Marjakoski 0+1

MIG II - YPA 3-2

Päivän toiseen peliin pyrittiin parantamaan aamun flegmaattista peli-ilmettä. Siinä onnistuttiinkin hyvin, ja yritystä oli nähtävissä heti alusta asti.  Käsikirjoitus otteluun oli samanlainen kuin ensimmäiseenkin, avausmaali tuli jälleen melkoisella tuurilla vastustajalle.  Ensimmäisessä erässä ei tehty enempää maaleja. Toisessa erässä yritettiin samalla raivolla pelata omaa peliä, mutta jälleen työn tulokset korjasivat vastustaja siirtyen jo 2-0 johtoon.  Erän lopussa YPA sai rankkarin maalivahdin alueella tapahtuneen rikkeen johdosta.  Vetäjäksi valittiin Milla Välisaari, joka säilytti 100 % tilastonsa rankkareista tehtyihin maaleihin.  Kolmanteen erään mentiin jännittävässä 2-1 tilanteessa. Erän puolivälissä, ajassa 37:44 Lea Kämäräinen teki kauden avausmaalinsa ja peli oli tasan!  Erän lopussa vastustaja sai YPA:n maalille kamalan hässäkän, josta saikin tehtyä harmillisesti voittomaalin maalin lähistöltä. Peliä oli pelaamatta enää 2.5 minuuttia, joten lähellä oltiin toista tasapeliä.

YPA:n pisteet: