YPA:n säbäjoukkueilla tuottoisa viikonloppu

17.1.2012

Erityisesti Hämeenlinnasta iso pistepotti. 00-pojille kaksi voittoa ja B-pojille voitto ja tasuri. Myös nuorimmat joukkueet pisterohmuina.

B-pojat

PirPi – YPA 3-3

Hämeenlinnassa ensimmäisen ottelun vastustajaksi asettui vielä tällä kaudella voittamaton PirPi. Ensimmäinen erä oli PirPin ja toinen erä YPA:n hallintaa, joten kahden erän jälkeen ottelu oli 2-2 tilanteessa. Kolmas erä oli kovaa, mutta rehtiä vääntöä pienessä kaukalossa. Kaksi sekuntia ennen ottelun loppua YPA sai hyvästä paikasta vapaalyönnin. Maalivahti pois ja kuudella yrittämään voittomaalia, sitten pallo vastustajan sääreen ja kohti omaa tyhjää maali, mutta pelikello ehti turvaamaan tasapelin. Ottelun hahmo oli kaikki YPA:_n maalit laukonut, siis hattutempun tehnyt Jere Nenonen. Mainiosti pelasi myös ensimmäistä kertaa B-pojissa pelannut Niko Tervonen.

Pisteet: Jere Nenonen 3+0, Antti Salonen 0+1, Miika Ruuskanen 0+1, Tiitus Takala 0+1

YPA – FBC Dux II  5-3

Toisen ottelun vastustaja oli heikompi, kuin ensimmäisen ottelun. Ottelu alkoikin "perinteisesti" liian helposti. YPA siirtyi vaivattomasti vajaassa viidessä minuutissa 3-0 johtoon. Sen jälkeen maalihanat tukkeutuivat ja vastustaja hivuttautui 3-3 tilanteeseen. Siinä vaiheessa YPA otti jäähyn ja lisäksi tyhmän jäähyn, joten kahden miehen alivoimalla ruvettiin taistelemaan. Vain 13 sekuntia jäähyä oli pelattu kun Jere ja Miika karkasivat tekemään alivoimamaalin. Tämä lamautti vastustajan, eikä se kyennyt hyödyntämään ylivoimaansa. Miika viimeisteli vielä hattutempullansa loppulukemiksi 5-3. Ottelun hahmoksi nousi "syöttökone"  Tiitus Takala syöttäen 4 maalia YPA:n viidestä.

Pisteet: Miika Ruuskanen 3+0, Tiitus Takala 0+4, Jere Nenonen1+1, Samuel Sälli 1+0

Miehet II

YPA II – URP 5-3

Ensimmäiseen otteluun YPA sai vastaan sarjan kärkijoukkueen. URP siirtyi 1. erän loppupuoliskolla 1-0 johtoon, mutta tämän jälkeen pallollisen pelin hallinta siirtyi ypalaisille. Sen seurauksena vastustaja joutui rikkomaan kolmesti jäähyn arvoisesti, näistä jokaisesta YPA:n Mikko Mustasilta ja Miika Ruuskanen rankaisi. Mikko maalasi kolmesti Miikan syötöistä. Vastustaja sinnitteli vielä 4-3 tilanteeseen, mutta 35:llä minuutilla YPA:n kaksi maalia Ville Vennon ja Vesku Häkkisen lavoista ratkaisi ottelun.

Visars – YPA II  6-1

Toisessa pelissä vastaan asettui toinen kärkijoukkueista. Pelitilanteiltaan tasaisen ottelun ratkaisi vastustajan onnekkaampi viimeistely. Pitkillä pystysyötöillä ja onnistuneilla ohjauksilla vastustaja karkasi 4-1 johtoon, jota ei pystytty kuromaan enää kiinni. Ajoittaisesta kovasta paineesta huolimatta ypalaiset eivät onnistuneet ohittamaan vastustajan molaria. YPA:n ainkaisen viimeisteli Ville Kiiala. Molemmissa peleissä erinomaisesti debytoi C-pojista mukaan kutsuttu Joonas Nihti. Joonas vakuutti loistotorjunnoilla yleisön, tuomarit, vastustajan ja tietenkin oman joukkueen.

Pisteet: Mikko Mustasilta 3+0, Miika Ruuskanen 0+3, Ville Vento 1+0, Ville Kiiala 1+1, Vesa Häkkinen 1+0, Tiitus Takala 0+1

00-pojat

YPA vs Steelers tulos: 9-6 (3-1,5-3,1-2)

Peli alkoi hallinnassamme areenan liukkaasta, pitämättömästä parketista huolimatta. Siirryimme johtoon Antin ja Valtteri K:n osumilla, joihin passit lähti Justuksen lavasta. Maalissa Veikka pääsi oivaan vireeseen ja napsi vastustajan laukauksia varmasti sekä avasi peliä oivallisesti. Toisen erän puolivälissä johdimme jo 5-1, kapteenimme Antin johdolla. Steelers ei luovuttanut vaan onnistui nopeasti kolmeen kertaan ja peli oli taas auki. Maalihanamme aukaisivat uudelleen mm. Eetu, Joakim ja Veli, jotka tykittivät upeita maaleja, 2 maalia jokainen pelissä. Onnistuimme erän puolivälin nurkilla saamaan pelin jälleen hallintaamme ja taululla kahden erän jälkeen 8-4. Kolmannessa erässä harjoittelimme johtoaseman pitämistä, siinä onnistuen. Onnistuimme joukkueena laajalla rintamalla ja pelitaktiikkaamme noudattaen, joka tuntuu jo iskostuneen pelaajiinkin.   Voitto oli hieno joukkueelle. Fanikatsomomme myös kannusti ja hurrasi äänekkäästi omilleen! EXCELLENT TEAM!

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet: Veli Uosukainen 2+1, Eetu Kuusimäki 2+1, Elias Siira 1+2, Joakim Hietaniemi 2+0, Justus Myllyniemi 0+2, Valtteri "VK" Kuusimäki 1+0, Antti Huotari 1+0 ja Joel Hietaniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Veli Uosukainen, 2 tähteä: Eetu Kuusimäki, 1 tähteä: Elias Siira -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Niko "Hirvo" Hirvonen

Ilves East vs YPA tulos: 8-9 (3-0,0-3,5-6)

Toisessa pelissä vastaamme asettui tuttu "paikallisvastus" tältä kaudelta eli Ilves East Tampereelta. Jälleen klassikoksi muodostunut välisemme ottelu oli vauhdikas ja tapahtumarikas, rehti ja reilu ottelu tiukoista tilanteista huolimatta. Yritimme ensimmäiseen erään saada Ilveksen peliä hyydytettyä kokeilemalla puolustukseen muutoksia, koska tiesimme heidän hyökkäysvahvuutensa. Ilves kuitenkin onnistui ensimmäisessä erässä upeasti viimeistelyssä ja erän jälkeen taululla 0-3 vastustajalle. Erätauolla muutimme kokoonpanoja ja sekä kävimme läpi nopeasti uuden pelitaktiikan, jossa panostus hyökkäämiseen/pelaajien välisiin etäisyyksiin. Toinen erä käänsi pelimme oikeaan suuntaan ja nollasimme Ilveksen. Lisäksi ladoimme pelin tasoihin hienoilla Hirvon, Joakimin ja Velin maaleilla. Peli aaltoili päästä toiseen ja näimme myös todella paljon läheltä piti tilanteita kummassakin päässä, oli ylärimaa, maalinvahdin kypärää, tolppaa, läpiajoa  jne.. Toisen erän jälkeen tilanne 3-3 ja peli aivan avoin kummallekin joukkueelle sekä katsomo oli täynnä tunnelmaa ja äänekästä kannustusta puolin jos toisin. Kolmas erä muodostuikin sitten todelliseksi trilleriksi, jossa upeita maaleja tehtiin liukuhihnalta vuoron perään. Menimme johtoon 4 kertaa Joelin kahdella, Eetun yhdellä ja Velin yhdellä osumalla ja aina Ilves tuli tasoihin pian kuitaten. Sitten vajaa 3minuuttia ennen loppua Ilves meni erässä ensimmäisen kerran johtoon ja pelikello näytti etenevän vääjäämättömästi kohti loppua. Tasoitimme kuitenkin vielä Joakim/Elias akselilla johtomaalista 29 sekunnin jälkeen. Ja tasoitusmaalista puoliminuuttia, niin teimme voittomaaliksi jääneen maalimme, jonka tykitti Eetun loistavasta syötöstä upeasti serkkupoika VK (Valtteri K.).Loppueräkin oli vielä todella jännittävä hiuksia nostattava näytelmä, jossa Veikka maalissa oli jäätävän hyvä, pakkimme varmoja sekä myös ensimmäisen pelin johtoaseman pitämisen harjoittelu tuotti tulosta ja nyt pidimme johtomme pelin päättyen joukkueemme riehakkaisiin voitonjuhliin katsomon jylistessä YPA, YPA! Klassikkojen klassikko jälleen Eastiä vastaan!

FANTASTIC TEAM & GREAT GAME!

Pisteet: Joel Hietaniemi 2+1, Valtteri Kuusimäki 1+2, Joakim Hietaniemi 2+0, Veli Uosukainen 2+0, Eetu Kuusimäki 1+1, Niko Hirvonen 1+1,Elias Siira 0+2 ja Valtteri Vireaho 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Joel Hietaniemi, 2 tähteä: Valtteri Viitala, 1 tähteä: Veli Uosukainen -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Valtteri Vireaho

SCU vs YPA tulos: 13-7 (4-3,4-2,5-2)

Kolmannessa pelissä alkoi hieman meillä jalka painaa kahden tiukan pelin jälkeen ja vastustajalla oli vielä virtaa takataskussa ehkä pienemmän pelimäärän takia. Johdimme ensimmäisessä erässä kuitenkin peliä 1-2 ja loimme tilanteita hienosti karvauksemme onnistuessa. Pelimme oli ok tasolla ja vaikka hävisimme jokaisen erän niukasti. Hieman väsyneenä meille sattui jokusia uinahduksia, joista vastustaja rokotti armotta. Antti kapteenina näytti esimerkillään mallia ja jaksoimme vielä rutistaa kolmannen pelinkin vielä kunnialla loppuun. Jälleen huomioitavaa, että syöttöpelimme alkaessa luistamaan saamme paikkoja luotua ketä vastaan vaan ja laajalla pelaaja rintamalla onnistuttiin pelissä ja koko turnauksen ajan. GREAT EFFORT!

Pisteet: Joakim Hietaniemi 2+1,Antti Huotari 1+1, Elias Siira 1+1, Valtteri "VK" Kuusimäki 1+1, Joel Hietaniemi 1+0, Niko Hirvonen 1+0, Eetu Kuusimäki 0+1, Valtteri Vireaho 0+1 ja Veli Uosukainen 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Antti Hirvonen, 2 tähteä: Valtteri "VK" Kuusimäki, 1 tähteä: Erkko Kiiveri -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Joakim Hietaniemi

02-pojat

YPA – SCU 10-2

YPA – BS 4-4

Ensimmäisessä pelissä vastassamme oli SCU. Tässä pelissä kapteenin nauhaa kantoi Mikael. Maalikarkelot alkoivat toisesta vaihdosta, jolloin Tomi teki ottelun ensimmäisen maalin. Sitten olikin muutama minuutti maalitonta aikaa, mutta viiden minuutin kohdalla Jimmy teki kaksi maalia peräkkäin, jolloin tilanne oli meille 3-0. Niko teki ilmiömäisiä torjuntoja, eikä vastustaja päässyt tässä välissä tolppaa lähemmäs. Tomi sen sijaan osui toisen kerran vastustajan tolppien väliin, joten vastustaja sai viidennen pelaajan kentälle tilanteessa 4-0. Me nautimme vielä Tomin maalista, joten vastustaja pääsi rankaisemaan tehden ensimmäisen maalinsa. SCU pystyi viidellä pelaajalla hallitsemaan peliä ja teki toisen maalinsa heti perään. Jimmy teki vielä kolmannen maalinsa ajassa 14:10, joten taukolukemat olivat 5-2. Toisessa erässä SCU ei pystynyt enää lisäämään maalitiliänsä. Meidän joukkue ei kuitenkaan tyytynyt näihin lukemiin. Tomi teki kolmannen maalinsa tilanteeseen 6-2. Kauden hienoin maali tuli huikean syöttöpelin jälkeen jonka Onni lopulta viimeisteli. Hape teki vielä yhden ja Jimmy kaksi, niin lopputulos oli meidän murskaava voitto 10-2. Lassi ja Mikael valitsivat kultaisiksi pelaajiksi Tomin, Jimmyn ja Hapen.

Toisessa pelissä vastassa oli BS( Baldo Sport), eli janakkalalainen uusi salibandyseura. Kapteenin virkaa hoiti Niko. Pyrimme pitämään samaa hyvää tempoa tässäkin pelissä kuin edellisessä. Alku sujuikin hienosti kun Onni maalasi heti ensimmäisessä vaihdossa 1-0. Vastustaja sai vapaalyönnin läheltä meidän maalia ja hieman onnekkaasti he pystyivät tasoittamaan tilanteeksi 1-1. Onni jatkoi hienoa peliään tekemällä kymmenen minuutin kohdalla kaksi maalia peräkkäin, jolloin tilanne oli meille 3-1. BS sai jälleen onnekkaasti 3-2 kavennuksen ja näissä lukemissa siirryttiin erätauolle. Toisessa erässä BS tasoitti pelin, mutta Jimmyn viimeistelemällä maalilla pääsimme jälleen johtoon. Peli oli tiukka loppuun saakka, joten valitettavasti vastustaja pääsi taas viimeisellä minuutilla tasoihin. Näin lopussa valotaululla oli lukemat 4-4. Jimmy ja Hans-Eeti valitsivat kultaisiksi pelaajiksi Lassin, Nikon ja Eemilin. Tämän lisäksi turnauksen lopuksi Roismalan Ponnistus palkitsi Nikon taskulampulla ja diplomilla.

04-pojat

FoSu 1 – YPA 5-4

SCU siniset – YPA 1-7

FoSu 2 – YPA 8-5

F-04 poikien kevätkausi lähti pelien muodossa käyntiin Forssasta, kolmella pelillä. FoSu1-YPAII pelattiin ensin ja pelistä muodostuikin jännittävä. FoSu karkasi kahden maalin johtoon heti alussa, mutta YPA taisteli tasoihin ja erätauolle mentiin 2-2 lukemissa. Toinen erä eteni vuoromaalein loppua kohti, mutta harmittavasti FoSu ratkaisi viimeisessä vaihdossa tehden voittomaalin ja

päätösnumerot 5-4.

Toiseen peliin vastaan asettui SCU Siniset Janakkalasta. YPA tuli terävästi peliin ja loi jatkuvasti paikkoja  vastustajan maalille, maalit jäivät kuitenkin vähiin ensimmäisessä erässä. SCU:n maalivahdin hyvä vire kesti erän ja tauolle mentiin YPA:n johtaessa 1-2. Toiseen erään Heleniuksen Kalle ja Ruohosen Valtteri iskivät kaksi maalia "mieheen" ja lopussa tulostaululla koreilivat lukemat 1-7, selvä voitto YPA F-04:lle.

Kolmas peli oli paikallista FoSu:n 2.joukkuetta vastaan. FoSu:n joukkueella riitti terävyyttä vielä pitkän päivän päätteeksi ja peli repesikin heti alkuun 4-0 numeroihin. YPA:n saadessa viidennen pelaajan edun, päästiin kahden

maalin päähän; ei kuitenkaan lähemmäs. Loppunumerot FoSu:lle 8-5.

03-pojat

SCU siniset - YPA 2 - 5
Päivän ensimmäiseen peliin lähdettiin jännittyneenä, mutta hyvin valmistautuneena ja keskittyneenä. Vauhti oli alussa hyvin rauhallista, mutta kun Jesse avasi maalihanat Luukaksen hyvän esityön päätteeksi, alkoi vauhtiakin löytyä. Severi latasi elämänsä ensimmäisessä sarjapelissä heti 2 maalia ja pelasi muutenkin aktiivisen päättäväisesti. Puolustuspäässä Petteri vartioi maaliaan tarkasti ja esitti monia hienoja torjuntoja. Puolustajat Juho, Artturi ja Pyry pelasivat jälleen erinomaisen varmasti ja vahvasti. YPA hallitsi peliä alkuminuuteista lähtien joka osa-alueella. Debyyttinsä salibandyareenoilla teki mallikkaasti myös Mark, jonka nopeiden ja vahvojen jalkojen ansiosta torjuttiin monta alkavaa vastustajan hyökkäystä.

FoSu 1 - YPA 4 - 4
Toiseen peliin vastaan asettui ennakolta vahvaksi tiedetty FoSu1. Peli oli ensimmäistä huomattavasti vauhdikkaampaa ja aaltoilevampaa. Välillä vauhtia oli vaikka kuinka paljon ja toisinaan se tuntui loppuvan kuin kokonaan. YPA esitti vahvoja otteita erityisesti hyökkäyspäässä tasoittaen pelin kerta toisensa jälkeen. Maalinteossa onnistuivat mm. Nea, Miikka ja Luukas. Nealla ja Miikalla oli lisäksi vielä loistavia paikkoja lisämaaleihinkin. Aivan pelin lopussa, 4- 4 tilanteessa, Jesse pääsi aivan kuin varkain kahden kesken vastustajan maalivahdin kanssa. Jostain pallo kuitenkin pomppi vielä hiukan ohi ja lopputulos näin tasan. Koko joukkueelta hienosti taisteltu.

SCU mustat - YPA 2 - 5
Viimeiseen peliin lähdettäessä oli kaivettu kaikki jäljellä oleva energia ja syöty loput eväät. Peli oli Ypan hallinnassa alusta lähtien ja johdossa oltiin parhaimmillaan 5- 0. Vastustajan saadessa lisämiehitystä kentälle peli tasoittui silminnähden. Petteri oli maalilla jälleen vahva ja antoi monta loistavaa avaussyöttöä. Maaleja pääsivät tekemään Veikko, Otto, Luukas, Miikka ja Jesse. Puolustus oli jälleen erittäin vahvaa luokkaa ja hyökkäyspäässäkin nähtiin monia hienoja syöttökuvioita ja tiukkoja vääntöjä. Turnaus oli hieno saldonaan kaksi voittoa ja tasapeli. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.

97-pojat

YPA – SBT PaPo 6-2

Leki – YPA 11-8

Ensimmäinen peli oli SBT PaPoa vastaan ja päättyi YPA:n komeaan 6-2 voittoon! Edellisellä kerralla Vaajakoskella kun oli sama joukkue vastassa, hävittiin 12 maalin erolla jo ennen peliajan loppumista! Siispä oli todella hieno suoritus pojilta. Niko oli maalilla niin mahtava, että piti nollan ihan loppuun asti. Vasta 3. erän lopulla PaPo sai pallon maaliin ja teki kaksi maalia ajassa 39.32 ja 42.17.

Toinen peli oli Lekiä vastaan. Peli kulki tasaisissa lukemissa ensimmäisen erän. Toinen erä oli YPAn juhlaa, olimme jo 4-8 voitolla.

Eipä auttanut neljän maalin ero vaan peli hävittiin lopulta 11 -8 !

Maalit ja syötöt peleissä meni näin:

Saku 4 + 2, Samuli 3 + 2, Joonas 2 + 2, Mikko 2 + 1, Tommi 2, Juuso 1 + 1, Elias 1 + 0, Topias 0 + 1

99-pojat

Nokian KrP – YPA 6-3

YPA – Koovee 5-2

Päivän eka ottelussa vastaan asettui Nokian KrP. Joukkueen varsinaisen maalivahdin tultua korvatuksi seuran ykkösjoukkueen maalivahdilla oli maalinteko YPA:laisille vaikeaa. Lisäksi nokialaisten pelin paranemisen lisäksi oli saatu hankittua uusia pelaajia YPA:laisten kiusaksi. Joka tapauksessa runsaalla materiaalilla kentällä ollut nokialaisryhmitys sai ensimmäisen voittonsa 6-3.
Uusilla kenttäkoostumuksilla pelannut YPA voi kuitenkin olla otteisiinsa tyytyväinen, sillä tappiosta huolimatta kentät olivat nyt tasapainoisempia. Muuttumaan pakotettu ykköskenttä oli yllättäen maaleissa ottavana osapuolena. Eetu Ahola teki avausmaalinsa ja Joona Vokkolaisen debyytti joukkueessa oli onnistunut.
Tehot: Tiitus Toivonen 2+0, Eetu Ahola 1+0, Leevi Ruuhikorpi 0+1 ja Ville Toivonen 0+1.

Toisessa pelissä vastaan asettui Koovee. Edelliskohtaamisesta Jyväskylässä poiketen oli heilläkin runsaampi rosteri mukanaan. YPA:n peli alkoi loistavasti ja eka erä voitettiin 2-0. Toinen oli tasaisempaa päättyen 1-1. Kolmannen erän alussa tehtiin jälleen kaksi maalia, joista toinen oli Jyri Rapatin ensimmäinen virallisissa peleissä. Ottelun viime hetkillä kooveelaiset saivat otetta pelistä paremmin ja onnistuivat kaventamaan maalilla. Voitto siis YPA:lle 5-2.
Toisessa ottelussa ykköskentän pelaajat löysivät toisensa, joka näkyy tehoissa. Joukkueen kapteenina ollut Leevi Ruuhikorpi raatoi hienosti molempiin suuntiin. Arttu Telemäki onnistui koko turnauksessa ja Jesse Rajala väänsi jälkimmäisessä pelissä tärkeitä palloja YPA:lle puolustuksessa. Myös Eetu Vainionpään puolustustyö pallon riistoissa hipoi täydellisyyttä.
Tehot: Ville Toivonen 3+1, Tiitus Toivonen 0+3, Leevi Ruuhikorpi 1+0 ja Jyri Rapatti 1+0.