15.2.2012

Toisessa pelissä 8 maalia

YPA Naiset

YPA - SB JuJu 8-3

Päivän ensimmäiseen otteluun lähdettiin hieman varovaisemmalla taktiikalla kuin aikaisemmissa turnauksissa, johtuen siitä että vastustaja tiedettiin nopeaksi ja melko fyysiseksi porukaksi.  Ja lisäksi edelliset kohtaamiset olivat päättyneet JuJun hyväksi 9-0 ja 4-0.
Ottelu ei kauaa ehtinyt vanhentua, kun Sanna Huoponen teki avausmaalin ajassa 0:23. Toiseen maaliin kuluikin enemmän aikaa, kun YPA pääsi ylivoimalla rankaisemaan vastustajaa.  Maalivahdilta pudonneen pallon siirsi verkon perukoille oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Lea Kämäräinen. Jäähyäkin ehti kulua vain 7 sekuntia. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin vakuuttavassa 2-0 johdossa.  Toiseen erään vastustaja tulikin aika vauhdilla ja ensimmäinen hyökkäys meidän päähän tuotti kavennuksen, kun erää oli pelattu 7 sekuntia.  Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan jatkettiin omaa hyvää peliä. Tästä huolimatta vastustaja tasoitti pelin ajassa 22:41. Sanna Huoponen kuitenkin teki päivän toisen maalinsa ajassa 25:46, vieden YPA:n taas johtoon.  Perinteinen maalin jälkeinen vaihto ja vastustaja olivat taas tasoissa, edellisestä maalista oli ehtinyt kulua 34 sekuntia vastustajan tehdessä maalin.  Henna Marjakosken sisukas punnerrus puolesta kentästä kuitenkin siirsi YPA:n vielä johtoasemassa erätauolle. Tilanne kahden erän jälkeen 4-3 YPA:n hyväksi.  Kolmanteen erään vastustaja kuitenkin hyytyi totaalisesti ja YPA:n hyökkääjät pääsivätkin näyttämään parasta osaamistaan.  Erä vakuuttavasti 4-0 YPA:lle.

YPAn pisteidentekijät:
Sanna Huoponen 3+1
Merja Ahvenjärvi 2+0
Milla Välisaari 0+2 (tilastoissa pikku virhe)
Henna Marjakoski 1+0
Anna-Kaisa Riskusalo 1+0 (Millan maali meni A-K:lle, joka siis syötti sen)
Lea Kämäräinen 1+0
Terhi Jarkko 0+1

ÄSSEE - YPA 4-0
Toiseen peliin vastustajaksi tuli sarjajohtaja ÄSSEE, jota vastaan lähdettiin pelaamaan samanlaisella taktiikalla kuin päivän ensimmäistäkin peliä: maltillisesti ja järkevästi karvaten.  ÄSSEE onnistui pitämään YPA:n parhailta tekopaikoilta pois ja erän ainoat maalit syntyivätkin YPA:n verkkoon pienistä merkkausvirheistä.  Erä 2-0 ÄSSEEn hyväksi.
Toisen erän ainokaisen teki samaten ÄSSEE, vaikka YPA:lla jo enemmän tekopaikkoja olikin.  Kolmanteen erään lähdettiin kirimään, mutta nyt ei tuntunut pallokaan pomppivan YPA:lle.  Ajassa 39:53 ÄSSEE teki loppulukemat 4-0, jättäen YPA:n nollille.  Hyvä peli, mutta nyt ei vaan tekemisen taso riittänyt.