SB: Naisille voitto

5.3.2012

YPA Naiset

YPA - Gunners 2-3

Sunnuntain ensimmäiseen peliin saatiin täydet kolme ketjua kehiin ja tarkoitus oli ihan alusta asti saada jalat liikkeelle ja yrittää haastaa sarjajohtaja Gunners toden teolla.
Ensimmäinen erä pelattiin käytännössä koko ajan Gunnersin kenttäpäädyssä, muutamia satunnaisia hyökkäyksiä lukuun ottamatta. Valitettavasti erän ainoan maalin teki kuitenkin Gunners, pelikellon näyttäessä aikaa 12:50.
Toista erää ei ehditty pelata kuin 20 sekuntia, kun Gunners lisäsi johdon jo 2-0:aan.  Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan ensimmäisen erän hyvä vire jatkui toisen erän puoleen väliin saakka. Siitä eteenpäin Gunnerskin sai luotua tilanteita YPA:n maalille.  Erätauolle lähdettiin kuitenkin 0-2 tappioasemasta, tarkoituksena jahdata voittoa vielä ihan tosissaan.  Hieman ennen erän puoltaväliä Gunners lisäsi johdon jo 0-3:een. Missään vaiheessa usko omaan tekemiseen ei kuitenkaan loppunut, ja niinpä kavennusmaalikin saatiin aikaiseksi heti maalia seuranneesta vaihdossa. Tekijänä kunnostautui Katri Ilomäki, joka pääsi lyömään Terhi Jarkon vedon karat sisään.  Tästä joukkue selkeästi sisuuntuikin ja Lea Kämäräisen hieno maali toi ylöjärveläiset jo maalin päähän Gunnersista.  Tämän lähemmäksi ei kuitenkaan päästy, joten kauden toinen niukka tappio Gunnersille oli tosiasia.  Vastustajan maalivahtipeli oli toisaalta aivan huikealla tasolla, eikä ilman maskia tulleita vetoja mennyt ainoatakaan maalin.  Tästä saatiinkin arvokas opetus maskipelaamisen tärkeydestä.

YPA:n pisteet:
Katri Ilomäki 1+0
Lea Kämäräinen 1+0
Terhi Jarkko 0+1
Miia Koivuniemi 0+1

Warriors - YPA 2-9

Toiseen peliin saatiin vastustajaksi ennakkoon nousukuntoiseksi tiedetty Warriors, jota vastaan Ylöjärven turnauksessa jouduttiin tyytymään tasapeliin.  Peliin lähdettiinkin vahvalla revanssimielellä.
Ja kerrankin fiilis saatiin siirrettyä myös tekemiseen, sillä ajassa 1:16 Merja Ahvenjärvi teki YPA:n ensimmäisen maalin Katri Ilomäen syötöstä. Toista maalia jouduttiin odottamaan muutama vaihto enemmän, aikaan 8:22, jolloin Milla Välisaari teki Sanna Huoposen jättösyötöstä näyttävän maalin.  Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin YPA:n vakuuttavassa 2-0 johdossa.  Toisen erän tahti oli samanlainen kuin ensimmäisessä erässäkin, YPA vei ja Warriors kävi yrittämässä yksittäisillä hyökkäyksillä maalintekoa YPA:n kenttäpäädyssä.  Erä päättyi YPA:n 4-1 voittoon, Warriorsin ainoa maali tuli jäähyn jälkeisen vaihtosähellyksen päätteeksi.  Kolmanteen erään päästiin kerrankin aika paineettomassa tilanteessa, YPA:n johtaessa peliä 6-1. Erän näyttävin maali nähtiinkin Milla Välisaaren rankkarista, kun tilannetta edelsi Katrin rikkominen maalintekotilanteessa vastustajan maalin edessä. Milla ei jättänyt vastustajan maalivahdille mitään mahdollisuutta, ja näin ollen nuoren neidin rankkaritilasto kaudelta on komea: kolme yritystä, kolme maalia!   Peliin mahtui myös ikävämpi episodi, kun ykkösketjumme laituri Sanna Huoponen loukkasi polvensa. Ensimmäisen pelin tappiosta huolimatta Raholan turnauksesta jäi kuitenkin hyvä maku, sillä joukkueen peli-ilme oli loistava!

YPA:n tehot: