YPA:n miehet varmistivat sarjanousun.

13.3.2012

YPA:n edustusjoukkue varmisti kahdella voitolla sarjanousun, vaikka yksi turnaus on vielä pelaamatta.

YPA-Soolo 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)

Aamuottelussa YPA:a vastaan asettui Soolo, joka taistelee vielä nousukarsijan paikasta. Ensimmäinen kohtaaminen ylemmässä jatkosarjassa päättyi 5-7 YPA:lle.
25 sekuntia peliä, Sami Pettinen siirtää pallon puolessa kentässä luutuavalle Simo Sinkkoselle, joka lähettää pallon staattisesti yläkulmaan suuntautuvalle lentoradalle. 1-0. Kello pysäytetään toisen kerran jo 35 sekuntia edellisestä, kun Akseli Kaivola syöttää oikeaan laitaan vaeltaneelle Lauri Leinoselle, joka haparoivista askelkuvioista huolimatta saa lauottua YPA:n 2-0-johtoon. Salama-alun jälkeen Soolokin pääse hieman peliin mukaan ja onnistuu reilu viiden minuutin pelin jälkeen kavennuksessa 2-1. Ajassa 9.53 YPA:n toisen maalin iskenyt duo Leinonen-Kaivola pompottelee tyylikkään ilmapallottelun päätteeksi YPA:n 3-1-johtoon, jotka ovat lukemat erätauolle lähdettäessä. Toista erää on pelattu vajaat kolme minuuttia, kun Olli Kesäläinen laukoo kaimansa Olli Louhimon syötöstä YPA:lle 4-1. Soolo pyrkii luomaan painetta YPA:n puolustukseen, mutta muutamia syöttövirheitä lukuun ottamatta puolustuspelaaminen on hyvin organisoitunutta ja järkähtämätöntä.
27 sekuntia ennen toista erätaukoa Soolon selkärangasta kuuluu viimeinen raksahdus. Olli Louhimo käsittelee palloa silkkisesti vastustajan maalin takana ja tarjoilee oivaltavan syötön maalin eteen –lempitontilleen- nousseelle Jan-Erik Järälle, joka ei erehdy. 6-1 erätaukolukemat.
Kolmas erä ei tuo mitään dramaattisia käännöksiä peliin; YPA:n pelaajilla on jo näillä lukemilla hieman varaa hassutteluun ja ylimääräiseen, kauniin maalin hiomiseen. Viisi sekuntia ennen päätösvihellystä pakkipari Tuomo Aunola-Roope Grönlund asettaa kirsikan kakun päälle: Grönlund siirtää pallon Aunolalle, joka lähtee ikuisuuden kestävälle kiertoradalle. Lopulta pallo irtoaa ja peli on selvä. Lopputulos 7-1 ja YPA varmistaa näillä kahdella pisteellä sarjanousun.

RoPo 2-YPA 1-6 (0-2, 0-1, 1-3)

Toisessa pelissä vastassa oli RoPo 2, jota vastaan ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasalukemiin. RoPo:lle ottelulla oli suuri merkitys, koska taistelu toisen suoran nousijan ja karsijoiden välillä on tasaista.
Peli pyörähti käyntiin samalla kaavalla kuin edellinenkin. Vain vajaa minuutti peliä ja pallo oli jo vastustajan maalissa. Ottelussa huimat neljä maalia viimeistellyt Olli Kesäläinen tinttasi 0-1-lukemat kapteeni Timo Mäntylän syötöstä. Ajassa 11.24 tuomari näyttää rangaistuslaukausta YPA:lle. Vastustajan puolustaja joutui rikkomaan maalintekopaikassa ollutta Jan-Erik Järää. Kapteeni Mäntylä ottaa vastuun eikä erehdy. 0-2.

Vain minuutti edellisestä ja tällä kertaa rangaistuslaukaus vihelletään vastustajalle. Tuomari tulkitsi Olli Louhimon rikkoneen RoPo-hyökkääjää ja passittaa Louhimon kahden minuutin jäähylle mailaan lyömisestä. RoPo:n hyökkääjä Tuomas Seppä asettuu laukomaan rangaistuslaukauksen. YPA-maalivahti Topi Levomaa kiittää maalivahdin parasta kaveria, ylärimaa.
Peli on YPA:n osalta hyvin hallinnassa eikä vastustajaa päästetä liian hyville laukaisusektoreille. Puolustusmuurin läpi tulevat laukaukset kilpistyvät loistavasti pelanneeseen Levomaahan. Toisessa erässä ei nähdä kuin yksi maali, kun Olli Kesäläinen pääsee siirtämään maalivahdin torjunnasta kimmonneen pallon verkkoon.

RoPo:n viimeisetkin pyristelyt katkeaa viimeisen erän ollessa vanhentunut vasta minuutin ja 20 sekuntia, kun Sami Pettinen siirtää nerokkaasta Louhimon esityöstä 0-4. RoPo onnistuu kaventamaan 1-4 ajassa 34.19, mutta erän kaksi viimeistä maalia tehtailevat hyökkäyspari Kesäläinen-Pettinen.

YPA:n tehopisteet:
Olli Kesäläinen 5+0, Sami Pettinen 1+3, Olli Louhimo 1+3, Lauri Leinonen 2+1, Akseli Kaivola 0+2, Timo Mäntylä 1+1, Tuomo Aunola 1+0, Jan-Erik Järä 1+0, Juha Vainiola 0+1, Roope Grönlund 0+1.

02-pojat

Steelers Mustat – YPA 10-5

Steelers Siniset – YPA 8-2

Steelers Keltaiset – YPA 9-4

Pelipaikkanamme toimi Punaportti ja vastassamme oli Steelersin kolme kovaa joukkuetta. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Steelers Musta. Pelin alku sujui hienosti kun siirryimme nopeasti 0-1 johtoon Jimmyn maalilla. Steelers ei antanut etumatkaa, vaan tasoitti heti tilanteeksi 1-1. Onnin viimeistelemällä maalilla pääsimme taas johtoon, mutta tilanne oli 2-2 ennnen kuin huomasimmekaan. Seuraavat 5 maalia olikin sitten Steelersin käsialaa, joten peli ratkesi siihen. Lopputulos 10-5 Steelersille. Kultaisiksi pelaajiksi palkittiin Emppu, Tuukka ja Tomi, joka selviytyi hienosti ensimmäistä kertaa maalitolppien välissä KisaMaailma pelissä.

Toisessa pelissä vastustajana oli Steelers Sininen, joka otti heti alussa meiltä luulot pois. Ensimmäinen erä päättyi 5-0, joten helppoa ei ollut tässäkään pelissä. Lopputulos 8-2 Steelersille. Niko sai maalilla hyviä torjuntoja. Kultaisiksi pelaajiksi palkittiin Mikael, joka noudatti ujostelematta valmentajan ohjetta olemalla vastustajassa kiinni. Joona ansaitsi kultaisen pelaajan tittelin muutaman hienon harhautuksen johdosta, joiden ansiosta hän pääsi läpiajoon vastustajan maalille. Lassi jaksoi juosta hienosti koko pelin ajan, joten siitä hänelle kultainen pallo.

Kolmas peli oli ensimmäisen pelin kopio, vaikkakin Steelersin väri oli vaihtunut Mustasta Keltaiseksi. Kuten ensimmäisessäkin pelissä, menimme vuorotahtia 2-2 tilanteeseen. Tässä vaiheessa Steelers taas vaihtoi ison vaihteen silmään ja teki seuraavat 6 maalia. Steelersille selvä voitto, olikohan 9-4. Kultaisiksi pelaajiksi palkittiin Niko, joka tässäkin pelissä teki huikeita pelastuksia ja hyviä avauksia. Juho on puolustuspään työmyyrä, joka jaksaa taistella pelin alusta loppuun, tästä hänelle kultainen pallo. Viimeinen kultaisen pelaajan palkinto myönnettiin Hans-Eetille, joka juoksi pallon perässä kuin raivohärkä.

00-pojat

YPA vs ILVES East tulos: 4-9

Turnaukseen lähdimme hieman rampana, koska usealla pelaajalla oli jotain pientä "kolhua", mutta ei onneksi kuitenkaan isompaa pelaamista estävää. Jälleen peli oli tasaista alusta lähtien. Hallitsimme alkua ja lauoimme hanakasti. Elias ja Veli kumpikin täräyttivät maalin mieheen, etenimme 2-0 johtoon ja peli oli hallinnassamme puolitoista erää. Painoimme hyökkäyksiä paljon Ilves päätyyn. Ilves hivuttautui kuitenkin lähemmäksi ja tasoihin muutamalla komealla maalilla. Seuraavaksi jälleen me maalasimme Joakimin toimesta ja tilanne meille 3-2 mutta pian perään Ilves tuli tasoihin pomppumaalilla vaikka Veikka oli tilanteissa maalilla mukanakin. Veikka torjui ottelussa mallikkaasti pelastaen tukun tilanteita. Tasatilanteessa 3-3 Joakim laukoi läheltä, mutta pallo tolpan kautta maalivahdin selkään ja ulos ylittämättä maaliviivaa harmiksemme. Toisen erän puolivälin jälkeen vaaka kääntyi hieman ja vastustaja rokotti nopeasti jopa osin hieman onnekkaasti puolustuksemme keskustaan toimitetuista kaaripalloista / reboundeista kolmesti, joita emme siivonneet tarpeeksi aggressiivisesti ja vastus venytti eron kolmeen maaliin ja jonka jälkeen Ilves vaikea kaadettava. Yritimme vielä ja kavensimmekin Velin osumalla mutta se osuma jäi viimeiseksemme tässä "paikallisderbyssä". Joukkue oli kyllä hereillä mutta nyt laajemmalla rintamalla onnistunut vastustaja kuittasi pisteet. Silti joukkueella oli hyvä tsemppi ja asenne.

Joukkueen sisäinen piste/tähti/trophypörssi päivittyy pian joukkueen omalle sivulle.

Pisteet:Veli Uosukainen 2+1, Joakim Hietaniemi 1+0, Elias Siira 1+0, Markus Karema 0+1, Markus Forss 0+1 ja Joel Hietaniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Veli Uosukainen, 2 tähteä: Joakim Hietaniemi, 1 tähteä:Marcus Vuorenmaa -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Markus Karema

BS vs YPA tulos: 16-4

toisessa vastassa BS. Peli alkoi ailahdellen ja BS siirtyi nopeasti alle minuutissa 2-0 johtoon. Sitten Elias ja Veli onnistuivat kumpikin kertaalleen ennen kuin kello oli ennättänyt 4 minuuttiin ja peli tasan. Valtteri Vireahon syötöt löysivät hienosti pelissä perille. Myös centterit Joel ja Elias uurastivat hienosti ja paljon. Eetu maalissa (Veikan kädet kipeät) torjui hienosti mitä oli otettavissa. BS pelasi tuomarilinjan mukaisesti todella aggressiivisesti ja otti komennon ja kun emme, onnistuneet puolenkentän ylityksissä niin vastustaja latoi seuraavat viisi maalia ja peli oli ohi. Tämän jälkeen Niko ja Joakim vielä osuivat kaunistellen hieman tulostaulua, mutta vastustaja teki vielä yhdeksän maalia. Tulos ei ehkä ihan kuvaa tasoeroa, mutta nyt kuitenkin vastus oli terävä ja ansaitsi voittonsa reilusti.

Pisteet:Valtteri Vireaho 0+3,Niko Hirvonen 1+0, Joakim Hietaniemi 1+0, Elias Siira 1+0, Veli Uosukainen 1+0, Antti Huotari 0+1,

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Elias Siira, 2 tähteä: Joel Hietaniemi, 1 tähteä :Antti Huotari -00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Markus Forss

FoSu vs YPA tulos: 14-2

Kolmannessa ottelussa vastassa oli lohkon kärki FoSu. Ja maalissa oli tällä kertaa Joel, joka torjui mallikkaasti. Aluksi yritimme puolustukseen erilaista taktiikkaa, kuin aiemmin FoSua vastaan ja hetkittäin saimmekin vastustajan nopeat pitkät puolustuksen aukaisevat avaukset poikki ja käännettyä nopeasti peliä.  Kuitenkin peli oli jo kolmas viiden tunnin sisään ja osin kolhiintunut joukkue ei pysynyt vastustajan vauhdissa kuin hetkellisesti, jolloin saimme kylä paikkojakin aikaiseksi mm 3 läpiajoa joista emme kuitenkaan osuneet. Tehoja uupui osin väsymyksen ja osin kolhujen takia. Joukkueen maalintekijät tässä pelissä Veli ja Eetu, jotka pelasivat pirteästi. Syöttöpisteen saalisti Justus. Joukkue pelasi hienolla asenteella silti tämänkin pelin.

Pisteet: Veli Uosukainen 1+0,Eetu Kuusimäki 1+0 ja Justus Myllyniemi 0+1

Erikoismaininnat: 3 tähteä: Valtteri Vireaho, 2 tähteä: Niko Hirvonen, 1 tähteä:Joel Hietaniemi-00 Trophy (joukkueemme peliteemaa parhaiten toteuttanut) :Veli Uosukainen

99-pojat

PaPo – YPA 6-5

RoPo – YPA 7-4

Olimme unisia ensimmäisen pelin alussa ja PaPo siirtyi helponlaisesti 3-0 johtoon, jolloin otettiin aikalisä ja siirryttiin kahteen kenttään.

Takkuisassa ja vaikeassa pelissä onnistuttiin pääsemään PaPon kantaan ja kolmannen erän alussa siirryttiin jo johtoon 5-4. Ottelun mielenkiinnosta kertoo mm. useat ali-ja ylivoimamaalit. Hermostuneen suorituksen kruunu tuli viisi minuuttia ennen loppua YPA:n tehtyä karkean vaihtovirheen vastustajan antaessa vapaalyöntiä parhaalta maalintekopaikalta. Heti perään Parkano sai ylivoiman, jolla se myös onnistui rokottamaan.

Vaikka lopussa otettiin maalivahtikin pois ja päästiin pelaamaan 6 vs 4, ei yritys tuottanut tulosta ja peli hävittiin 6-5.

Tehot:Tiitus Toivonen 3+0, Arttu Telemäki 0+2, Joona Vokkolainen 1+0, Eetu Vuorenmaa 1+0, Leevi Ruuhikorpi 1+0 ja Ville Toivonen 0+1.

Toinen päivän peli pelattiin Ropoa vastaan. Ilme oli aivan toinen kuin aamun eka pelissä. Erityisesti valmennusjohtoa "harmitti" aamulla hyllytettyjen pelaajien onnistuminen. (Muut saattoivat olla tietysti jo väsyneitä;-) Joka tapauksessa pallo liikkui ja isot ja taitavat vammalalaiset eivät onnistuneet dominoimaan kentällä. Eka pelissä tällä suorituksella olisi todennäköistä tullut voitto.
Kolmen erän saldo oli kuitenkin tappio 7-4 numerollisesti heikon toisen erän takia. Se hävittiin 4-0.

Tehot: Leevi Ruuhikorpi 2+1, Aleksi Rosenqvist 1+0, Jere Rapatti 1+0, Joona Vokkolainen 0+1, Aatu Peippo 0+1. Lisäksi on mainittava mielettömän määrän maalipaikkoja peittänyt ja tilanteisiin venynyt Jaakko Järvenpää ja uskomattomiin ihmepelastuksiin välillä venynyt maalivahti Mikael Juntunen.