Pesismiehet pistevarkaissa Eurajoella

27.6.2014

YPa:n miesten maakuntasarjajoukkueelle rutiininomainen 0-2 voitto Eurajoen Veikoista

26.6.2014 Pelattiin Eurajoen pesisstadionilla YPa:n miesten maakuntasarjajoukkueen kauden kahdeksas peli, josta kotiin tuomisina oli viides peräkkäinen kolmen pisteen voitto.

Ottelu alkoi tutun kaavan mukaan tappiolla hutunkeitossa ja siitä seuranneella sisävuorolla, missä juoksuja tehtiin neljä kappaletta. Pääarkkitehtina Hääri Teemu Petäjistö, jonka kakkospesän taustalyönti ei jäänyt kopparin räpylään. Tästä tuloksena kunnari + kaksi tavallista ja niukka palo kotipesän kynnykselle (Pöytäkirjassa juoksut oli merkitty ensimmäisen juoksun lyöneelle Olli Tengvallille, mutta kirjoittaja luottaa omaan muistiinsa ja korjaa tämän virheen kansan tietoisuuteen). Ensimmäisen jakson muissa vuoroissa juoksuja lyötiin tasaiseen tahtiin erittäin kimmoisaa takakenttää hyödyntäen. Kunnaria pääsi maistelemaan myös Kalle Kuukka kopparin yli pompanneella lyönnillään. Jakson kauneusvirhe tapahtui viimeisessä vuorossa, kun Eurajoki sai ainoan juoksunsa vapaataipaleella. Ensimmäinen jakso YPa:lle 1-11.

Toiselle jaksolle vieraat onnistuivat kadottamaan sisäpelin asenteensa ja jakso oli kohtalaista tervanjuontia. Ensimmäisen aloittavalla Eurajoki siirtyi 1-0 johtoon paineettoman tilanteen kiinniottovirheen seurauksena. Tasoittavallaan YPa ei saanut mitään aikaiseksi ja pääsikin nopeasti kiinniotto puuhiin. Tosin Eurajoella oli samoja ongelmia omassa sisävuorossaan, joten YPa tuli toisen tasoittavalle 1-0 tappioasemassa. Tasoittavallaan YPa sai etutilanteen päälle Eurajoen kokeneemman osaston sipulin hetkellisellä sumenemisella ja siitä seuranneella harhaheitolla. Kun seuraikoni Arto Paananen tuli kopittamaan kakkosella päivystänyttä traktoriosaston Markku Hännikäistä oli jälleen Eurajoen kimmoisasta takakentästä hyötyä ja Hännikäinen pääsi hölköttelemään kotiin saakka kopparin yli pompanneen lyönnin turvin. Kolmannessa sisävuorossaan YPa puristi voittoon tarvittavan juoksun Kalle Kuukan kylmäpäisellä ratkaisulla; ajolähdössä viimeisellä lyönnillä kolmospolttajan yli pitkän rajan tuntumaan pudonneella sivalluksella. Neljännessäkin vuorossa vieraiden räpylät kestivät Eurajoen paineen ja jakso YPa:lle 1-2 ja koko ottelu 0-2 (1-11, 1-2)

YPa:n kokoonpano: