YPAn miehille tappio ja voitto

6.8.2014


Lauantaina hävittiin kotona Hämeenkyrössä 2-0 ja tiistaina voitettiin melkein kotiottelussa Ruovedellä samoin luvuin.

Ylöjärvi- Mynämäki        0-2        (1-11, 6-15)

Lauantain ottelu pelattiin erikoisen varhaiseen aikaan klo 10.30. alkaen naisten superin ottelun vuoksi. Pelissä tuli todistettua sanonta "varhainen lintu madon nappaa", sillä niin paljon paremmin olivat ennen kukonlaulua lähteneet mynämäkeläiset pelissä kiinni.

Vakkarilukkaria lomittanut vasta c-ikäinen Niko Markkula pelasi hienon ottelun. Ykkösvahtina pääasiassa häärinyt Iiro Mäkelä ja kakkoskopparina pelannut Jari Vatanen puuttuivat myös rosterista. Ypalaiset sortuivat huonoon ulkopeliin ja kun sisäpelikin oli ponnetonta, niin jaksot kirjattiin tylyin numeroin 11-1 ja 15-6 Mynämäelle, jonka lyöntipeli oli laadukasta ja ulkopeli liikkuvaa. Toisen jakson tyrmäyslukuja onnistui Topi Kokkonen kaunistelemaan viimeisessä vuorossa lyömällä kolmospuolelta läpi.

Ruovesi -Ylöjärvi           0-2        (4-9, 2-6)

Kiihkeä ottelurytmi jatkui jo tiistaina vierasottelulla Ruovedellä. Etukentän vakiopelaajien Mäkelä-Hännikäinen puuttuessa oli heidät korvattu parilla Kaunisto-Pöyry. 3-polttaja Topi Kokkosta lomitti Kalle Kuukka.

Peli alkoi synkissä merkeissä. Ulkokentän avustuksella Ruovesi teki aloittavallaan kaksi juoksua ja  Ypa pääsi ensimmäisellä sisävuorollaan lyönneissä vain neloseen asti. Käänteen toi toinen sisävuoro, jossa lukkari Teemu Petäjistö löi 2+3 arvoisesti ja Ypa tehtaili 7 juoksua.

YPAn ulkopeli tiivistyi pelin myötä ja Ruoveden takakentän erikoiset turbulenssit oli hahmotettu oli peli jatkossa YPAn hallintaa. Niko Kaunisto poltti hienosti etukentän pienistä ja Kuukka-Tengvall polttolinjassa kovista. Osan pelaajista pelattua vieraammilla pelipaikoilla voi koko suoritusta luonnehtia loistavaksi.

Lauantaina YPA matkustaa vieraisiin Loimaalle. Sarjan kärki on karannut ja YPA pitää hallussaan neljättä sijaa. Loimaa on pelannut koko kauden tiukkoja pelejä häviten kärkijoukkueillekin vain niukasti. Vieraissa käydään myös Jokioisissa ja päätös nähdään kotikentällä Hämeenkyrössä ke 20.8. Eurajokea vastaan.