Salibandymiehille tasapeli ja tappio avausturnauksesta.

12.10.2014

YPA:n salibandyn miesten edustusjoukkue aloitti kautensa tasapelillä ja tappiolla. Naisten III joukkue jatkoi mainioita esityksiään, voitto ja tappio.

MIEHET I

Ylöjärven Pallon miesten I joukkue koki radikaalin nuorennusleikkauksen kesän aikana. Salibandyjaoston johto oli päättänyt avata uuden sivun edustusjoukkueessa. Tämän kauden joukkueen muodostaa pääasiassa YPA:n omat A- ja B-ikäiset nuoret pelaajat. Miesten peleistä kokematon joukkue avasi nelosdivisioona urakkansa Hervannassa viime lauantaina. Tulevaisuudessa ylöspäin pyrkivä joukkue keräsi kullanarvoista osaamista mm. joukkuepuolustuksen ja syöttöpelin merkityksestä.

YPA-DTT 2-2

YPA:n urakka alkoi kuitenkin vaikeasti, harjoituspeleissä YPA:n vahvuudet sijaitsevat puolustuspelissä kun taas maalinteon kanssa on vaikeaa. Ensimmäisen erän ainoa merkintä oli YPA:n Ola Heusalan 2 minuutin jäähy. YPA:n alivoimapeli onnistui ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-0. Toista erää tahkottiin puolivälin tuntumaan, kun DDT karkasi keskialueen virheestä maalin tekoon. Muutama minuutti maalista YPA:n Heusala tasoitti ylivoimalla. Heti kolmannen erä alussa YPA:n Henri Mattila kilautti tolppaan. Ajassa 33.42 YPA:n vasta 17-vuotias Joonas Suvela laukoi YPA:n 2-1 johtoon. Mutta vain reilu minuutti ennen loppua DTT tasoitti loppulukemiksi 2-2. DTT:n melko seisova puolustustaktiikka aiheutti läpi ottelun harmia  ylöjärveläisille. Erityismaininnan ottelusta ansaitsee ensimmäisen miesten I joukkueen ottelun torjunut Joonas Nihti.

Showtime – YPA 6-1 (0-3, 0-3, 1-0)

Toisessa ottelussa YPAlaisten puolustustahto oli jäänyt pukukoppiin. Vastustajan 1. ketjun taitava syöttöpeli oli liikaa YPA:n viisikkopuolustukselle ja ottelu oli jo käytännössä ratkenut, kun YPA:n nuori joukkue huomasi pelin olevan käynnissä. YPA:n ainokaisen laukoi ottelun viimeisessä erässä Santeri Tervonen. YPA:n päävalmentaja Sami Virtanen oli varsin tyytyväinen päivän ensimmäiseen otteluun, vaikka siitä oli tarjolla myös täydet pisteet. Jälkimmäisessä ottelussa tuli esiin nuoren joukkueen suoritustason ailahtelevaisuus.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä loppuun saakka, pienenä erona se että Showtime laittoin pallon maaliin YPA:n tuskaillessa tehottomuudesta. YPA oli ottelussa selkeästi taitavampi joukkue mutta se ei riittänyt lähellekään vastustajien vuosien tuomaa hyvää joukkuepeliä vastaan.

NAISET III

Naisten kolmonen pelasi kauden toisen turnauksensa sunnuntaina 12.10. Raholan Liikuntakeskuksessa.

YPA – Ilves 6-0

Pienellä porukalla liikkeellä ollut Ilves luotti nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta YPAn pallollinen peli oli hyvällä tasolla, joka vaikeutti huomattavasti vastustajan peliä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän paine kasvoi Ilveksen maalilla. Ylöjärveläiset onnistui maalinteossa hyvällä prosentilla ja voitto kirjattiin YPAlle 6-0 numeroin.

Tehot: Terhi Jarkko 4+0, Merja Ahvenjärvi 1+1, Ritva Karinsalo 0+2, Salla-Mari Haapanen 1+0, Elina Ylihonkaluoma 0+1 ja Anne Ilves 0+1

RoPo Sastamalasta – YPA 9-3

Ensimmäisen erän verran Ylöjärveläiset pystyivät pistämään kunnolla hanttiin RoPolle. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin joukkueiden tasoero tuli esiin. Vaikka YPA teki hyvällä prosentilla maaleja, niin voitosta ei missään vaiheessa päästy taistelemaan. Ottelu päättyi lopulta 9-3 RoPon hyväksi ja näin YPAn kolmonen kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. Seuraavan kerran pisteistä taistellaan lauantaina 01.11. Raholassa, jossa normaalista poiketen pelataan vain yksittäiset ottelut.

Tehot: Terhi Jarkko 1+1, Elina Ylihonkaluoma 1+0, Salla-Mari Haapanen 1+0 ja Ritva Karinsalo 0+1