Naisten edustusjoukkue sarjan kärkipäässä.

3.11.2014

Naisten edustusjoukkueelle voitto ja tappio 2. divisioonan kärkijoukkueilta. C00-pojille niukkakin niukempi jatkoaikatappio eliittisarjan karsinnassa kovaa Classicia vastaan. E04-pojille voitto ja tappio

NAISET I

SCU – YPA  2-4

Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli sarjassa kakkosena ollut SCU Janakkalasta. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet saivat vuoronperään hyviä tilanteita aikaan. Ensimmäisen erän loppupuolella YPAn uudistettu ylivoimakenttä käytti heti ensimmäisen tilaisuutensa hyväksi ja erätauolle siirryttiin ylöjärveläisten 1-0 johdossa. Toisen erän puolivälissä nähtiin jo ottelun ratkaisu, kun YPA teki 4 minuutissa 3 maalia ja siirtyi 4-0 johtoon. Kolmannessa erässä SCU sai hieman lohtua parin kavennusmaalin muodossa, mutta voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Voittopisteillä YPA siirtyi sarjataulukossa SCU:n etupuolelle.

Tehot: Outi Paldanius 2+1, Tanja Pesonen 1+1, Milla Välisaari 1+0, Anna Kukkola 0+1 ja Elina Haikonen 0+1

PirPi – YPA 7-1

Toisessa pelissä panoksena oli sarjan kärkipaikka, mutta sarjan ennakkosuosikki PirPi Pirkkalasta osoittautui juuri niin kovaksi vastustajaksi kuin pelättiin. Kovia hankintojen vahvistama PirPi ei antanut ypalaisille yhtään armoa. Kovalla asenteella pelannut vierailija jätti YPAlaiset heti alusta asti jalkoihin, eikä YPA:n päävalmentaja Kari Packalenin ketjumuutokset tuoneet kaivattua muutosta kenttätapahtumiin. YPAlaisten ainoaksi valopilkuksi jäi ylivoimalla tullut tyylikäs 1-3 kavennusmaali. YPA säilytti erittäin tiukassa sarjassa kolmossijansa, ollen nyt neljä pistettä sarjakärkeä jäljessä.

Tehot: Anu Savukoski 1+0 ja Heidi Saarinen 0+1

C00-POJAT

Classic - YPA Lightning 4-3 (1-1,2-2,0-0, jatkoerä 1-0)

Pelin panoksena eliittiin tai ilmeisesti ylempäänaluejatkosarjaan. Pelimme alkoi hieman odotellen ja tunnustellen sekä ihmetellen, syynä saattoi olla runsaslukuinen katsomo täynnä kannustavia joukkoja. Vastustaja hallitsi hieman alkuun pallollista peliä ja me keskityimme ohjauspeliin sekä vastaiskuihin joihin saimmekin hyvin käännettyä peliä ajoittain. Ajassa 8.43 vastustaja pääsi iskemään ylivoimalla poikittaissyötöstä. Alivoima meille vihelletystä rangaistuksesta, jossa pelaajamme Tomas siirsi pallon vastustajan suuntaan vihellyksen jälkeen. YV-maalin ei kuitenkaan annettu masentaa vaan aloimme painamaan päälle, pidimme myös pallonhallinta ja ei aikaakaan kun Classic joutui rikkomaan. Ylivoimalla Eetu P. laukoi tasoituksen Eetu K:n syötöstä. Toiseen erään tilanteesta 1-1. Toinen erä oli tarkkaa pelaamista aina 22 minuutille asti, jonka jälkeen Classic sai paikan syötöstä maalintakaa keskelle takamiehelle, josta Classic ei erehtynyt vaikka Tatu maalissamme oli mukana hyvin vedossa. Tämän jälkeen saimme otteen vuorostaan ja ajassa 23.23 Tuomo laukoi Eetu P:n syötöstä tasoituksen puolittaisesta läpiajosta ja sama parivaljakko oli jälleen maalinteossa ajassa 24.26 nyt Eetu P. viimeisteli ja Tuomolle syöttö. Toisessa erässä saimme hyväksyttyjen maalien lisäksi pallon kaksi kertaa Classsicin maaliin, mutta joita ei valitettavasti hyväksytty. Peli aaltoili päästä päähän ja Classic kovensi hieman peliään ja sai jälleen välillä minuutin kahden painetta puolustuspäähämme, jossa kuitenkin Markus F., Juhani, Eetu K ja Antti luutivat ja plokkailivat vetoja. Viimeisenä lukkona Tatu torjui hyvin selkävaivoista huolimatta. Harmittavasti saimme jälleen 2min rangaistuksen kun Eetu P. ei kerinnyt alta pois vastustajan kääntyessä laitaa alueellemme ja estämisrangaistus. Ajassa 27.35 ylivoimalla Classic sai jälleen onnistumisen. Ennen peliä sovimme että rangaistuksia ei oteta ja nyt saimme kaksi kakkosta joista kummastakin soi omiin. Alivoimamme toimi muuten hyvin, mutta kaverin suoraan syötöstä vedot olivat nyt laadukkaita ja tulivat syöttökompinaatioiden jälkeen jollon alivoiman jalka jo hieman painoi ja neliön tiiviys hieman aukesi. Kolmanteen tasatilanteessa 3-3. Ajassa 32.36 saimme rangaistuslaukauksen kun Jussi T. oli läpiajossa ja vastustaja torppasi yrityksen. Rankkari viivalle pelaajiemme pyynnöistä Joakim ja joka saikin yrityksessä Classicin molarin jo vipuun, mutta kuin tyhjästä käsi venyi kuitenkin rystyviimeistelyn eteen. Ei maalia ja ylivoimalle. Ylivoimamme pyöri hyvin, mutta emme päässeet vetämään kunnolla suoraan syötöistä ja Classic kesti. Kolmas erä oli viihdyttävää peliä vaikka maaleja ei enään nähty.Kummallakin oli paikkansa kolmannessa, mutta maalivahdit hoisivat tonttinsa. Yleisössä kummankin joukkueen kannustusjoukkoja jotka kannustivat äänekkäästi: YPA ja CLASSIC kannustus huudot raikuivat. Oli hieno tunnelma. Jatkoerään lähdettiin komennossamme ja meidän piti mennä tilanteisiin nopeasti sekä kovalla tahdolla, mutta hieman pelin jännitys toi tilanteisiin epäröintiä. Molemmilla muutama paikka jatkoerässä, mutta valitettavasti Classic onnistui jatkoerän ajassa 48.47 käännettyään kulmatilanteesta keskelle kohti maalia syötön, josta vielä onnistui kaveri kääntämään pallon alakulmaan. Pienet ovat marginaalit. Classic eliittiin ja me aluejatkosarjaan. Joka pelaajalle kiitos yritteliäästä pelaamisesta ja vahvoista otteista. Jokainen pelaajamme onnistui laajalla rintamalla niin puolustuspäässä kuin hyökkäyksessä ja puolustuksemme oli hyvällä tasolla koko pelin ajan sekä molarimme torjui varmasti. Hyökkääjätkin ahersivat myös alaspäin. Tiukkaakin tiukempi peli ja tästä jatkamme seuraaviin koitoksiimme päät pystyssä. Jatkoaluesarjatietoinfoja odottelemme liitolta lähiaikoina. Pisteet: Eetu P. 2+1,Tuomo 1+1 ja Eetu K 0+1 sekä Tatu molarina.

E04-POJAT SININEN

Koovee - YPA  11-3

Ensimmäisenä kohdattattiin Koovee. Kooveeta ei tällä kaudella oltu kohdattu. Koovee oli meidän kanssa tasapisteissä ilman tappioita, joten kova peli oli odotettavissa. Ensimmäinen minuutti pelattiin yhtämaalia Kooveen päässä, mutta tehoja ei saatu aikaiseksi. Tämän jälkeen Koovee meni menojaan. Emme pystyneet vastaamaan Kooveen liikkeseen ja joukkuepeliin, joka oli selkeästi hallitumpaa ja parempaa kuin meillä. Myös viimeistely oli Kooveella kunnossa ja onnistumisia tuli vastustajalle melkein jokaisessa hyökkäyksessä. Olimme jokaisessa erässä askeleen jäljessä ja Koovee otti ansaitusti pisteet 11-3 murskavoitolla.

YPA - Classic 15-3

Toinen peli oli Classic-05 joukkuetta vastaan. Tämäkin pelin alku oli tuskainen. Taas peli oli väkisin laidasta läpi puskemista.  Nihkeän ensimmäisen erän jälkeen peli oli meille 3-2.  Joskus toistosta on apua ja kun tuhannennen kerran painotettiin syöttöjen tärkeydestä, rupesi myös syöttöpeli hiljalleen toimimaan. Toisen ja kolmannen erän paransimme peliä kokoajan. Karkasimme lopulta voittoon 15-3 lukemin.

Tästä turnauksesta saimme hyvää oppia, vaikka suuriumeroinen tappio Kooveelle kirvelikin kovasti. Näimme omat heikkoutemme, kun vastassa on erittäin taitava ja hyvää joukkuepeliä pelaava joukkue. Tästä otamme oppia seuraavia kohtaamisia varten.

YPA-04 Valkoinen

YPA-04 valkoinen – Nops  15-6

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Nokialta Nops. Pojilla tuntui olevan asenne kohdallaan alusta alkaen vaikka uusi parkettialusta oli outo. Pallo liikkui paljon nopeammin ja otti erillaisia pomppuja mihin liikuntakeskuksella on totuttu. Ryhmää saatiin jalkeille hyvin, poikia oli mukana 13 joista ensimmäisiä/ensimmäistä pelejä pelasi kuusi poikaa. Pientä mailan puristamista oli alussa havaittavissa, pallo poltteli lapaa ja syöttäminen tuntui vaikealta. Hienosti pojat taistelivat kuitenkin, ensimmäinen erä mentiin tasatilanteessa 4-4.

Ensimmäisellä erätauolla painotettiin syöttöjen tärkeyttä ja puolustuksessa omien miesten ottamista oman maalin puolelta. Toiseen erään teesit menivät perille ja pojat alkoivat liikuttamaan palloa sekä puolustamaan hienosti. Sama vire jatkui läpi ottelun ja lukemat olivat pelin päätyttyä 15-6.

Pirpi-05 – YPA-04 valkoinen  6-12

Toisessa pelissä vastaan asettui Pirpi-05 pojat. Ongelmaksi meinasi muodostua kapea rinki. Ensimmäiseen peliin verrattuna tuli poisjääntejä kolmen pelaajan verran. Peli alkoi hyvin, muutama nopea maali meille taisi aiheuttaa hyvänolon tunteen ja osalla pojista nousi selkä pystyyn ja tekeminen unohtui penkille. Pirpi kuittasi johdon nopeasti ja meni maalilla johtoon. Pelissä suurin ongelma oli syöttäminen, jatkuva yksinyritys ja huonot laukaisuratkaisut saivat vastustajan näyttämään hyvältä ja oma peli tuntui olevan pään seinään lyömistä.

Peli jatkui samalla teemalla melkein kaksi erää, pallo ei liikkunut ja ratkaisut olivat vaisuja tai suorastaan huonoja. Pääsääntöisesti YPA roikkui pelissä mukana huikean turnauksen pelanneen maalivahdin johdosta, lukemat olisivat voineet olla rumat ilman maalivahdin ilmiömäisiä torjuntoja. Toisen erän lopulla muutaman hienon syöttökuvion jälkeen pojatkin taisivat hoksata, että peliä ei yksilösuorituksilla voiteta vaan joukkueena. Tämän jälkeen YPA meni menojaan ja peli päättyi 12-6.

Turnauksesta tuli kosolti oppia kaikille, pelaajille ja valmentajille.  Isoin asia on opettaa pojat pelaamaan joukkueelle, ei omia tehoja tuijottaen. Potentiaalia ryhmässä on ja kunhan pojat saavat lisäkokemusta ja oppivat taktiikkaa sekä tekniikkaa lisää, on lupa odottaa tuloksia. Nyt teemaksi syötöt, puolustaminen ja JOUKKUE, niillä päästään jo pitkälle.

02-POJAT

YPA - Nokian Krp 1-13

Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan KrP, joka on yksi Suomen parhaista joukkueista tässä ikäluokassa. Meidän voittomme olisi vaatinut jonkinlaista ihmettä yläkerrasta, mutta taisi yläkertakin olla kristillisten palloilijoiden puolella. KrP ei lähtenyt peliin koko materiaalillaan, vaan heiltä oli mukana ainoastaan 9 pelaajaa. Tasoero oli silti selkeä, sillä ensimmäisen erän jälkeen KrP johti jo 0-7 ja toisen erän jälkeen 1-13. Kuten sääntöihin kuuluu, niin peli keskeytetään mikäli maaliero on vähintään 12 maalia ja on pelattu vähintään 2 erää. Niinpä toisen erän jälkeiset lukemat 1-13 olivat myös päätöslukemat. Meidän ainokaisen maalin tekijä oli ensimmäistä turnaustaan pelaava Miika. Vaikka päätöslukemat olivatkin karut, niin pitää huomata että saimme kuitenkin yhden maalin KrP:n verkkoon ja KrP pystyi tekemään meidän verkkoon ainoastaan 13 maalia. Sarjamme muita vastustajia vastaan KrP on tehnyt vähintään 14 maalia, joten tällä matematiikalla me olemme KrP:n jälkeen sarjamme toiseksi paras joukkue.

Visa - YPA 5-2
Toisessa pelissä vastaan asettui Vesilahden Visa. Visa oli ennen tätä turnausta sarjassamme toisena, mutta sen ottamat voitot olivat pääosin hyvin niukkoja. Pääsimme pelissä 0-1 johtoon kun Lassi piti palloa omassa päässä, antoi Jonathanille nappisyötön ja Jonathanin kova veto yllätti vesilahtelaiset. Visalla oli joukkueessa paljon tyttöjä, joten meidän joukkueen pojat mielellään olivatkin vastustajan iholla. Tästä johtuen Visa ei saanut pyöritettyä omaa peliään vaan peli jatkui hyvin niukkamaalisena. Kahdeksan minuutin kohdalla Visa avasi maalitilinsä ja ensimmäisen erän päätöslukemiksi 2-1 Visa laukoi vapaalyöntikuvion päätteeksi. Toisessa erässä Visalla oli muutama tolppalaukaus ja maalilla hyvin liikkunut Atte koppasi muut. Visa pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Sakari sai hienosti napattua pallon pois lähes varmasta maalipaikasta. Roopella oli hyvää taistelua puolustuspään kulmissa ja Jaakko sai katkottua vastustajan syöttöjä maalin edessä. Molemmat joukkueet saivat toisessa erässä yhden maalin, joten kolmanteen erään mentiin Visan niukassa 3-2 johdossa. Kolmatta erää ehdittiin pelata lähes 12 minuuttia ilman maalia yleisön kannustaessa kovasti omiaan. Visa sai hieman tuurimaalin ja sen myötä hieman uutta virtaa. Loppulukemiksi Visan voitto 5-2. Hienoa taistelua koko joukkueelta.