YPA:n miesten edustusjoukkueelle tasapeli Mattilan hattutempulla

8.1.2015

Uuden vuoden ensimmäinen koitos toi pisteen.

MIEHET I

Showtime - YPA 5-5

Ennakkoasetelmien mukaan ottelusta odotettiin varsin tasaista. Showtime oli sarjassa kolmantena ja YPA sarjan keskikastissa kuusi pistettä perässä. Ottelu alkoi kuitenkin varsin epätasaisesti, nimittäin jo ensimmäisessä vaihdossa Showtime onnistui maalinteossa. Muutaman minuutin pelin jälkeen YPA pääsi yrittämään ylivoimalla tasoitusta, mutta maalin tekikin vastustaja alivoimalla. Alku ei luvannut hyvää, mutta onneksi YPA pääsi jollain tavoin peliin mukaan, eikä vastustaja päässyt liian pitkälle etumatkalle. Ensimmäisessä erässä molemmat pääsivät yrittämään vielä ylivoimalla siinä onnistumatta. Erän lopussa Showtime lisäsi YPA:n tuskaa siirtymällä 3-0 johtoon hieman pulinaa herttäneellä melko korkealla mailalla.

Toisen erän ensimmäinen torjunta nähtiin vajaan neljän minuutin kohdalla, kun Samuli Pälviranta laukoi ja Showtimen maalivahti torjui. Karoille ehti kuitenkin ensinnä YPA:n Henri Mattila, joka osui lailliselta korkeudelta ilmapalloon ja kavensi tilanteeksi 1-3. Maalin jälkeisessä vaihdossa Henrik Puumala pääsi nokikkain vastustajan molarin kanssa, kuitenkin onnistumatta. Ja sama toistui sitä seuraavassa vaihdossa. YPA:n painostusjakson katkaisi jäähy, jonka aikana kuitenkin Samuli Pälviranta karkasi läpiajoon, siinä onnistumatta. Heti perään Showtimen hyökkääjä suti maalin ohi avopaikasta. YPAlla oli erän viimeisellä minuutilla vielä kaksi avopaikkaa ja kaksi kohtalaista maalipaikkaa, mutta maali teki vastustaja vain kolme sekuntia ennen toisen erän loppua. Toinen erä oli YPAlaisten, vaikka taululla lukemat keroi muuta.

Erätauolla YPA:n päävalmentaja Kuula Virtanen teki muutaman oivallisen muutoksen. Jere Nenonen määrätiin keskushyökkääjäksi ja Jere Pohjonen puolutukseen. YPA tarvitsi vain 44 sekuntia kolmatta erää, kun Henrik Puumala laukoi Samuli Pälvirannan syötöstä tilanteeksi 2-4. Vajaa minuutti kavennuksesta YPA pääsi ylivoimalle, jossa nähtiin päivän tyylikkäin. Pälviranta syötti kulmaa Puumalalle, josta sai pallon takaisin maalin etukulmalle ja siitä pallo ”etuylämummoon”. Kymmenen minuuttia ennen loppua Puumala laukoo tolppaan, josta pallo kimpoaa maalivahdin selkään ja sieltä Mattilan lapaan ja siitä maaliin tilanteeksi 4-4. Neljä minuuttia ennen loppuvihellystä Jere Pohjonen näyttää osaamistaan omassa päässä pelaamalla Miika Ruuskasen puolittaiseen läpiajooon, jossa mukana ollut Henri Mattila hattutemppuili YPAn 4-5 johtoasemaan. Erän loppu oli katkonainen ja jäähyjäkin jaettiin. YPA pääsi hetkeksi yrittämään 4-3 ylivoimalla, siinä onnistumatta. Vastustaja sitä vastoin onnistui 20 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia tasoittamaan lopputulokseksi 5-5.