03-POJAT

Kilpasarja, Loppi 10.1.2015

YPA – LFT 6 - 5

YPA:n E1 joukkue aloitti lauantaina 10. tammikuuta vuoden 2015 pelinsä Lopella Elmolan koulu/liikuntakeskuksen kentällä. Kulunut parketti ja ahdas sali, johon oli saatu koottua kaukalo, joka oli yhtä leveä kuin pitkäkin – antoi odottaa pomppuisaa ja mielenkiintoista pelipäivää.

Lauantain ensimmäisessä pelissään YPA lähti ottamaan mittaa Lopen omista pojista LFT:stä. Kotihallissaan LFT:llä oli hienoinen etulyöntiasema tutun kentän ansiosta. YPA ei lähtenyt peliin kuitenkaan nöyristelemään, vaan otti pienen tunnustelun jälkeen pelin hallintaan. Pallon pomppiessa lavassa ja näin lyhyellä kentällä tilanteet kuitenkin vaihtelevat nopeasti päästä toiseen. Pallo käy myös YPA:n maalin tolpassa ja Miikka selviää pelkällä säikähdyksellä. Peli ehtii vanheta vain alle viisi minuuttia kun YPA:n maalilla tapahtuu kummia. Pallo laitetaan vanhanaikaisella maaliin josta se pomppaa takaisin peliin. Tai pallo ainakin näyttää menevän maaliin, sillä tuomarikaksikosta kumpikaan ei näe tilannetta – peli siis jatkuu. Kun peliä on pelattu 9.40 pääsee Mark puolittain läpiajoon, mutta maalivahti torjuu pallon eteensä. Severi on onneksi toisessa aallossa ja pistää sisään ja tilanne 1-0. Erän loppu juostaan päästä päähän ja muutamia vaarallisia paikkoja syntyy molemmille joukkueille – mutta viimeistely uupuu. LFT on juoksuvoimaisempi ja nopeampi, mutta YPA pelaa viisaasti.

Toinen erä alkaa siitä mihin ensimmäinen jäi. Mark veivaa LFT:n puolustuksen sinne kuuluisalle kebab-kioskille ja pallo ajautuu Juusolle, joka ei erehdy avopaikasta. Tilanne 2-0 kun toista erää pelattu vain 1.10.

Pallo pomppiessa peli on ajoittain hyvin sekavan näköistä, mutta YPA hallitsee hienoisesti peliä. Aaro toimittaa pallon Tatulle, joka pyörii pallon kanssa keskialueella ja heittää lätyn maalia kohti. Pomppupallo on aina vaarallinen maalivahdille ja tällä kertaa se livahtaa tolpan vierestä maaliin. Tilanne mukavan tuntuisesti YPA:lle jo 3-0, kun pelin toista erää pelattu 2.27. Hyvän olon tunne hiipii YPA:n leiriin ja kostautuu heti seuraavassa vaihdossa, kun LFT kaventaa tilanteeksi 3-1. Hetken kuluttua YPA:lle vapari LFT:n puolustusalueelta. Pallo pelataan Juholle, joka naulaa helpon näköisesti kierrosta jo 4-1. YPA toistaa jo hetki sitten tehdyn virheen ja LFT kaventaa 4-2. Pallon pomppiessa ja LFT:n saadessa pelin juonesta kiinni tulee se jo maalin päähän 4-3 kun toista erää pelattu 9.52. Seuraa YPA:n kannalta se ottelun musta jakso. YPA:n valmennuksen keskittyminen itse asiaan kirpoaa hetkeksi keskusteluun tuomarin kanssa kun peli on käynnissä. Osa pelaajista haluaa seurata tätä keskustelua ja LFT pääsee kuin varkain ylivoimahyökkäykseen ja tasoittaa 4-4. Toisen erän lopussa YPA on pulassa, kun LFT hakee johtomaalia vimmatusti, mutta Miikka kestää maalillaan kiitettävästi.

Kolmanteen erään YPA lähtee rakentavan palautteen voimin keskittyen omaan peliin ja liikkeeseen. Pelin ote on jälleen YPA:lla vaikka pallo pomppii ja tilanteet vaihtelevat. Pallo liikkuu pelaajalta toiselle hienosti ja Markin esityöstä Artturi tarjoilee Juusolle, joka kiittää ja tilanne 5-4. YPA taistelee kiivaasti hyökkäyspäässä, mutta verkkoon pallo ei halua upota. Kunnes Tatu päättää ratkaista itse ja kuljettaa laukaisusektoriin, josta hieno, kova kuti aivan yläriman alle ja tilanne oikeutetusti 6-4 YPA:lle. Erän lopulla LFT pääsee kaventamaan vielä pienestä uinahduksesta 6-5. 1.40 ennen loppua LFT yrittää vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta YPA kestää ja korjaa makeaakin makeammat pisteet Ylöjärvelle. Jännitystä tarjoiltiin yleisölle koko rahan edestä.

Tehot: Tatu 2+0, Juuso 2+0, Mark 0+2, Severi 1+0, Juho 1+0, Aaro 0+1, Artturi 0+1.

YPA – VesVi 9 - 2

Toisessa ottelussa vastassa on vanha, tuttu ystävämme Vesilahden Visa. Visaa vastaan on jouduttu aina taistelemaan pisteitä, mutta yhtä ottelua lukuun ottamatta pisteitä näistä kohtaamisista on kotiin ollut viemisinä.

Peli alkaa tutun rauhallisesti pallon liikkuessa pelimieheltä toiselle.  YPA:n määrätietoinen ote palkitaan jo 43 sekunnin jälkeen kun Mark syöttää karkin Artturille, joka nautiskelee joukkueen 1-0 johtoon. Ilmeisesti hyvä alku vapauttaa jännittyneen tunnelman YPA:n leirissä ja omalla alueella harhasyöttö suoraan vastustajan lapaan ja ajassa 1.05 tasoitus 1-1. Tilanne oli niin yllättävä, että Petteri on maalillaan aivan ymmällään vielä tilanteen jälkeenkin kuin kysyen – mitä oikein tapahtui? Ottelu saadaan kuitenkin nopeasti hallintaan ja Veeti syöttää poikki kentän Markille ja verkot soi ajassa 4.15 – tilanne 2-1. Peli on ajoittain todella sekavan oloista kun pallo pomppii parketilla ja pelaajat yrittävät saada sitä hallintaan. Painopiste on VesVin päädyssä ja maalivahti saa venyä kerta toisensa jälkeen paraatitorjuntoihin. Vastahyökkäykset Petteri poimii tyylikkäästi hanskaansa. Erän lopussa YPA painostaa raivokkaasti ja Luukas tarjoilee Artturille jolla on sihti kohdallaan. Artturin toinen maali ja tilanne YPA:lle 3-1. Vielä erän lopussa YPA:lle 2 minuuttia toistuvasta mailaan lyönnistä.

Toinen erä alkaa yhtä pomppivana kuin ensimmäinenkin ja sitä ehtii kulua 6.02 kun Severi pompottaa ja Tatu kuittaa maalilta tilanteeksi 4-1. Pallo pomppii myös VesVin pelaajilla ja huonolla onnella puolustajan kautta omaan maaliin ja tilanne 5-1 YPA:lle jo selvän tuntuisesti. YPA:n peli vapautuu selvästi kun Severi kaivaa pallon kulmasta ja toimittaa sen Markille joka iskee varmasti pelivälineen maaliin ja tilanteeksi 6-1 kun toista erää pelattu 9.26. VesVin puolustus pompottelee palloa ja Mark on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kylmä maalivahdin harhautus ja pallo on taas maalissa. Tilanne 7-1 YPA:lle kun toinen erä päättyy.

Kolmas erä jatkuu YPA:n komennossa. VesVi tulee vastahyökkäyksillä, mutta Petteri venyy hienoihin torjuntoihin ja lisämaaleja ei tule. VesVin puolustusalueen kulmassa Severi kaivaa taas pallon ja syöttää maalille jossa Artturi on valmiina asemissa. Pallo verkkoon onetimerilla ja YPA johtaa 8-1. Vain hetkeä myöhemmin sama tutkapari on asialla, kun Severi on antamassa kulmalyöntiä ja Artturi viimeistelee maalilta jo 9-1. Turvallisessa johdossa ottaa YPA myös riskejä. Alin mies yrittää harhauttaa vastustajan laiturin keskialueella, mutta menettää ja VesVi kaventaa hieman onnekkaasti Petterin jalan yli 9-2 kun ottelun kolmatta erää pelattu 9 minuuttia. Loppu on kosmetiikkaa kun YPA vie tästäkin ottelusta täyden pistepotin mukanaan Ylöjärvelle. Kiitos pojat!

Tehot: Mark 3+1, Severi 1+3, Artturi 3+0, Tatu 1+0, Veeti 0+1, Luukas 0+1

NAISET I

YPA - MIG 4-4
Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli MIG, jonka YPA oli voittanut edellisessä kohtaamisessa selvänumeroisesti. Tällä kertaa vastustaja oli paikalla parhaalla kokoonpanolla ja tiedossa oli, että pelistä tulee tasainen vääntö. Vastustaja sai otteluun salama-alun, kun kello pysähtyi vain yhdeksän sekunnin kohdalla maalin merkiksi. Ensimmäisessä erässa MIG teki vielä yhden maalin, joten erätauolla oltiin lukemissa 2-0. Toisen erä alku oli YPAn näytöstä, tuloksen kaksi nopeaa maalia ja taululla tasalukemat 2-2. Myös kolmannen erän alku oli YPAlaisten. Kahdella nopealla maalilla YPA siirtyi mukavan tuntuiseen 4-2 johtoasemaan. Pelin lopussa YPAlle vihellettiin helpohkojäähy, jonka aikana MIG kavensi ja heti perään tasoitti tasakentällisin. Päävalmentaja Kari Packalen oli pettynyt tasapelin tuomaan pisteeseen, koska tarjolla oli täysi potti.
Tehot: Linda Zahartsenko 1+1, Laura Lahtinen 1+0, Outi Paldanius 1+0, Anu Vuori 1+0, Riikka Lehtinen 0+1, Johanna Mäkinen, Essi Nurmi 0+1

SBS Tamppi - YPA 5-4

Toisessa ottelussa vastaan asteli SBS Tamppi, Hervannasta.
Ottelun käsikirjoitus meni kutakuinkin samalla kaavalla kuin päivän aikaisempi MIG:iä vastaan. YPA hallitsi ensimmäistä erää, mutta vastustaja teki maalit. Tamppi meni erän puolivälissä pelissä nopeasti 2-0 johtoon, mutta YPA tuli takaa ja meni toisen erän alussa 3-2 johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa vastustaja tasoitti. YPA onnistui vielä erän lopulla tekemään vielä 4-3 johtomaalin. Kotiturnauksesta johtuva pitkä päivä koitui ottelun lopussa Ylöjärveläisten turmaksi. YPAlla oli jopa kolme loistavaa maalipaikkaa, mutta kun ei, niin ei. Erän loppuhetkillä kahdessa peräkkäisessä vaihdossa tulleet pahat merkkausvirheet veivät Tampin 5-4 voittoon.
Tehot: Tanja Pesonen 2+0, Anu Vuori 2+0, Essi Nurmi 0+1, Outi Paldanius 0+1, Iiris Pyykkö 0+1, Milla Välisaari 0+1