C00-Pojat ylemmän jatkosarjan kakkossijalla.

19.1.2015

04-Pojat Eliittisarjan kärjessä. Naisille ja 02-pojille tasuri.

04POJAT Sinisten Eliittisarjan turnaus no.3

Kauden kolmas 04 poikien eliittisarjan turnaus pelattiin Raholassa. YPA 04 Sinisellä oli ottelut KooVee:ta ja PirPia vastaan.

YPA - Koovee 8-3

Ensimmäinen ottelu oli KooVee:ta vastaan. KooVee oli karsintasarjassa meitä pyöritellyt selkeästi, joten hieman oli vatsapurut sekaisin ennen ottelua :-). Karsintasarjan peleistä viisastuneina lähdimme peliin. Jokainen poika oli hyvässä latingissa. Pelin alussa hallitsimme peliä ja tällä kertaa myös onnistuimme maalinteossa. Siirryimme ensimmäisessä erässä ansaitusti 3-0 johtoon. Toiseen erään KooVee tuli terävästi luoden kovan paineen meidän päätyyn. Tämä tuotti tulosta ja KooVee pääsi kaventamaan tilanteen 3-1:een. Tämä kuitenkin kuitattiin nopeasti seuraavassa vaihdossa. Kumpikin onnistui vielä kerran toisessa erässä ja näin ollen kolmanteen erään mentiin meidän johdossa 6-2. Kolmas erä oli toisen erän toisinto. KooVee painoi aluksi kovasti peliä meidän päätyyn, mutta kestimme painostuksen hienosti ja saimme pelin hallintaamme. Tulos oli lopulta meille 8-3. Tämä peli oli pojilta ehkä kauden paras tähän mennessä. Pelisysteemi pysyi kasassa koko pelin ajan. Syöttöpeli oli parempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Puolustuspelaaminen on kehittynyt hurjasti ja maalivahdit olivat vireessä ottaen monta huippu koppia. Hyökkäyspäässä tehtiin myös monta maalia ”suoraan” syötöstä. Näitä asioita ollaan painotettu koko kausi ja nyt se tuotti tulosta. Ehjä suoritus koko joukkueelta.

YPA - PirPi 6-4

Toinen peli oli PirPi Haukkoja vastaan. Tähän peliin ei saatu niin hyvää lähtöä kuin edelliseen. PirPiläset painoivat ensimmäiset neljä minuuttia pelin täydellisesti meidän päätyyn. Tänä aikana emme saaneet yhtään kunnon hyökkäystä aikaiseksi. Sitten Kasperi vapautti meidän pelin tekemällä vastustajan avustuksella 1-0 johto maalin. Tämän jälkeen peli tasoittui selkeästi. Paikkoja oli kummassakin päässä, mutta olimme tällä kertaa hieman terävämpiä maalinteossa. Korjasimme tärkeät kaksi pistettä plakkariin tuloksella 6-4. Tämä peli ei ollut meiltä niin hyvää tekemistä kuin esimmäinen. Tähän vaikutti tietenkin se, että kummatkin joukkueet olivat jo yhden pelin pelanneet ja nukkumaanmenoaika oli jo käsillä:). Myös valmentajat voivat ottaa hieman omaan piikkiinsä, sillä erittäin tärkeä loppuverryttely unohtui KooVee pelin jälkeen.

04 POJAT Valkoinen, Kilpasarja.

Kotiturnaus 18.01.2015 Urheiluhalli, Ylöjärvi.

Kilpasarjan kevätkierroksen ensimmäiset pelit alkoivat todenteolla heti YPA:n isännöimällä kotiturnauksella. Kilpasarjaan YPA-04 Valkoinen-joukkue lähti odottavaisin mielin, vastassa on kovia pelejä syksyn haastajasarjan jälkeen. Taso ja pelit tulevat olemaan aivan toista luokkaa koko kevätkierroksella, taistellaanhan samoja joukkueita vastaan ketkä ovat niukasti tippuneet Eliittisarjaan pääsystä. Turnauksen teemana Valkoisilla oli joukkuepeli, syöttäminen ja sijoittuminen.

Ilves- YPA-04 Valkoinen  10-3

Isäntinä ensimmäiseen turnaukseen lähdettäessä Valkoisille osui ensimmäinen ja viimeinen peli. Aamulla klo 9.30 pilliin viheltäessä kentän toisessa päädyssä ensimmäisenä vastustajana oli Ilves joka voitti syyskierroksen lohkonsa.  Peli oli tasaista ensimmäisessä erässä.Paikkoja oli molemmissa päissä, Ilveksellä ehkä niukka hallinta pelitapahtumissa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän, Ilveksen hienoisella painostuksella kuitenkin edettiin. Pojat raastoivat ja taistelivat esimerkillisesti, silti erä kääntyi Ilvekselle maalein 4-2, kokonaistilanteen ollessa 5-3.

Kolmas erä jatkui samasta tilanteesta mihin toisessa jäätiin, Ilves painaa ja YPA iskee vastaan ja taistelee. Pikkuhiljaa voimat alkoivat loppua, Ilves meni menojaan ja peli päättyi 10-3. Kokonaisuutena peli oli hyvä, lopun repsahdusta lukuunottamatta. Pojat lähtivät peliin sovitun teeman mukaisesti ja antoivat varmasti kaikkensa. Lopussa jalkaa alkoi painamaan ja sen Ilves käytti tehokkaasti. Yleisarvosana ensimmäisestä kilpasarjan pelistä kuitenkin hyvä.

YPA-04 Valkoinen – MuurY Blacks  5-6

Toiseen peliin "heti perään" klo 15.30 vastaan asettui MuurY Blacks. Peli alkoi hienosti, paine vastustajan päädyssä ja jokainen kentällinen taistelee joka tilanteessa loppuun asti. Peli aaltoili molemmissa päissä, paremmilla onnistumisprosenteilla YPA kuitenkin otti erästä ansaitun 3-1 johdon.

Toiseen erään lähdettiin painottaen samoja asioita, tahtoa ja taistelua. MuurY kuitenkin otti erän kuluessa hienoisen otteen pelistä, pitäen painetta YPA:n päädyssä. Ilman maalivahti Villen ilmiömäisiä koppeja lukemat olisivat voineet olla rumat, laukaukset menivät selvästi toisessa erässä MuurY:lle. Toiselle erätauolle lähdettiin Muuramen tehtyä kolme maalia YPA:n nollaa vastaan tilanteessa 3-4.

Kolmanteen erään pojille painotettiin työnteon merkitystä ja huomioimista niihin pieniin asioihin. Pojat aloittivat hyvällä jalalla kolmannen erän ja vyöryttivät vastustajan päätyyn monta hyvää hyökkäystä. Vastustajalla oli myös paikkansa mutta tolpat ja viimeinen lukko Ville maalissa estivät ylimääräisen ahdistelun. Maalinteon kuitenkin erässä onnekkaalla pompulla aloitti MuurY. Tämän jälkeen Muurame teki myös toisen taidokkaan ylivoimamaalin hienon kuvion päätteeksi. Tilanteessa 3-6 YPA heräsi ja aloitti raivokkaan takaa-ajon. Painetta ja jatkuvia hyökkäyksiä vastustaja päätyyn saatiin aikaiseksi, kavennus tuli viimein pelikellon osoittaessa 12 min. Vielä lisää höryä pystyttiin laittamaan koneeseen, uusi kavennusmaali saatiin aikaiseksi pelikellon ollessa 13.27. Tässä vaiheessa virtaa tulikin lisää ja paine oli jatkuva Muuramen päässä. YPA:n pelatessa viimeisen minuutin ilman maalivahtia kuudella viittä-vastaan muutama läheltä piti-tilanne saatiin mutta tasoittavaa maalia ei ehditty tekemään. Erä päättyi ja taululla lukemat 5-6.

Loistava aloitusturnaus YPA-04 Valkoiselta, kovimpaan lohkoon mikä mahdollista ja todella hyvät pelit molempia vastustajia vastaan. Ottaen huomioon että joukkueessa on tällä kaudella pelaamisen aloittaneita melkein puolet, tulos on todella hieno. Lisäksi se taistelutahto mikä pojista löytyi, osoitti että haastajasarjan voitto ei ollut sattuman kautta tullut. Turnauksessa mukana oli kaksi vahvistusta YPA-05 pojista vahvistamassa puolustusta. 05-syntyneet pojat ansaitsevat myös ison kiitoksen päivän tulokseen, pojat täyttivät paikkansa erinomaisesti.

NAISET II

SC Weikot - YPA II 1-0

Ensimmäiseen otteluun vastustaja tuli Valkeakoskelta. Ottelun alku oli vastoin sovittua taktiikkaa Weikkojen hienoista pallonhallintaa, YPAn ujostellessa joka tilanteessa ratkaisujen suhteen.  Avausmaali syntyi erikoisesta tilanteesta, kun YPAn maali siirtyi pois paikoiltaan puolustajan törmätessä maaliin. Tilanteen jälkeen tuomari näytti kuitenkin maalin syntyneen, vaikka maali oli puoli metriä eri paikassa missä normaalisti.  Tämä kyseinen maali jäiki ottelun voittomaaliksi, siitä huolimatta että YPAn hurja painostus varsinkin kolmannessa erässä oli näyttävää katseltavaa, valitettavasti vain tehotonta.

YPA II - TiPa 6-6

Toiseen otteluun saatiin vastustajaksi Tikkakosken Pallo, joka majaili pisteen edellä Ylöjärveläisiä. Ottelu olikin huomattavasti avonaisempaa peliä kokonaisuudessaan, verrattuna päivän ensimmäiseen otteluumme. Maaleja syntyi hienojen sommitelmien päätteeksi ja YPA johti ottelua suurimman ajan. Valitettavasti ottelun lopussa syntynyt yli-innokas hyökkäys ja siitä aiheutunut pallonmenetys poiki vastustajalle vastahyökkäyksen, josta vastustaja tasoitti pelin kun alle minuutti oli peliä jäljellä. Maalintekijät: Marianna Poranen 3+0, Elina Vuoristo 1+0, Rosa Kivelä 1+0, Mervi Lehtiniemi 1+0

02-POJAT

YPA - BS 3-3

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli BaldoSport, joka ennen tätä turnausta oli meidän kanssa tasapisteissä sarjan hännillä. Odotettavissa oli siis tasainen peli ja sitähän me saatiinkin. Ensimmäinen erä oli täysin maaliton, tilastomerkintöjä saatiin ainoastaan rangaistussarakkeeseen. Ajassa 7:52 Frans sai rangaistuksen mailaan lyömisestä ja ajassa 11:13 Miika sai rangaistuksen samasta syystä. Toiseen erään edettiin siis maalisarake puhtaana. Rangaistussarake sai jatkoa toisessakin erässä, sillä Jaakko istahti penkille ajassa 20:22 myöskin mailaan lyömisen johdosta. BS:n ylivoimakuviot eivät uponneeet maalivahtimme Aten selän taakse, sillä Atella oli tänään huippupäivä. Pelin ensimmäinen maali syntyi ajassa 21:24, jolloin Arttu teki alivoimamaalin Akun syötöstä. Viisi minuuttia saimme olla johtoasemassa, kunnes BS tasoitti tilanteeksi 1-1. Erän lopussa Sakari istui vuorostaan rangaistuspenkille mailaan lyömisen johdosta, mutta toisessa erässä ei nähty enempää maaleja. Näissä tasaisissa 1-1 numeroissa kolmanteen erään, jonka alussa oli vielä Sakarin rangaistusta yli minuutti jäljellä. BS sai vihdoin ylivoiman hyödynnettyä ja siirtyi kolmannen erän alussa 1-2 johtoon. Miikan syötöstä Frans maalasi 2-2 ja Nikon syötöstä Lauri maalasi johtolukemat 3-2. Peliä pelaamatta 5 minuuttia, nitrot kielen alle ja BS:n aikalisä. Aten vartioimalle maalille tuli paljon vetoja, mutta Atte nappasi omaan rauhalliseen tyyliinsä kaikki kiinni. Puoli minuuttia ennen loppua BS sai kuitenkin tasoitettua tilanteeksi 3-3. Tässä vaiheessa oli YPA:n aikalisä, mutta emme enää löytäneet keinoja kääntää ottelua voitoksi. Hyökkäyspäässä saimme onnistumisia laajalla rintamalla, sillä kaikissa kolmessa maalissamme oli eri maalintekijät ja syöttäjät.

VesVi - YPA 12-0

Toisessa pelissä vastassa oli VesVi, joka oli astetta kovempi joukkue kuin BS. Tässä pelissä meidän maalisarake jäi valitettavasti tyhjäksi. Rangaistussarakkeeseen saatiin neljä merkintää. Ensimmäisessä erässä Jonathan istui penkillä mailaan lyömisen johdosta. Toisessa erässä Frans istui penkillä syykoodilla "taklaaminen, kaataminen tai kamppaaminen". Pöytäkirjan mukaan myös joukkueemme pelaaja nro 22 istui rangaistuspenkillä pelin viivyttämisen johdosta. Mielenkiintoista, sillä joukkueessamme ei ole numeroa 22. Muistaakseni se oli Jaakko, numero 23, joka viivytti peliä. Jaakko sai rangaistuksen myös kolmannessa erässä syykoodilla "rike maalintekotilanteessa", sillä hän oli maalivahdin alueella kun VesVi yritti tehdä maalia. VesVi ei saanut pelissä rangaistuksia, mutta 12 maalia. Loppussa valotaululla siis 12-0 VesVin voittolukemat.

C00-POJAT

SC Läsimäki -  YPA Lightning 3-8 (1-3,2-1,0-4)

Sastamalan todella liukkaalla ja pienellä parketilla Sylvään koululla "parkettilohkomme" pelissä Läsimäkeä vastaan olimme kuskin paikalla koko ottelun. Ihmetyttää suuresti kuinka aina joudumme lohkoon, jossa iso osa peleistä parketilla näemmä. Peli on aivan erilasta, sählympää kuin matolla jossa harjoittelemme. Ensimmäinen erä kulji Läsimäen puolustaessa ja iskiessä vastaan aina kuin mahdollista. Maalihanamme aukaisi ylivoimalla Eetu K. Oskarin syötöstä ajassa 2.46. Kaventavan vastustaja teki ajassa 8.43. Erän kaksi seuraavaa maaliamme taiteili Joakim Eetu K:n ja Jussin T:n syötöistä. Toisen erän ainokaisemme pamautti Joakim täydentäen hattutemppunsa jo ajassa 26.57 Jussi T:n syöttäessä. Toisessa erässä Läsimäki iski 2 maalia ja kolmanteen 3-4 johdostamme. Kolmannessa pimensimme Läsimäen kaverukset ja tiivistimme puolustuksemme pitäväksi. Joakim jatkoi siitä mihin toisessa erässä jäi ja neljäs osuma kirjattiin ajassa 31.22 Tuomon passista. Sitten Tomasin kenttä heräsi maalin tekoon ja seuraavat kolme erän maalimme viimeisteli Eetu P. 11 minuutin sisällä toisistaan ja passaajina Eetu K. ja Tomas pari kertaa. Selkeä voitto hyvin pelanneesta vastustajasta. Jokainen pelaaja hoisi tonttinsa ja pelissä oli hienoja sommitelmia ja loistavia viimeistelyjä. Upeat täydelliset hattutemput Joakimille ja Eetu P:lle. Maalissa Tatu nollasi kolmannen erän ja kopitteli komeasti. Pisteet: Joakim 4+0, Eetu P. 3+0, Eetu K 1+2, Jussi T. 0+2, Tomas 0+2, Oskari 0+1 ja Tuomo 0+1

Happee -  YPA Lightning 9-8 (3-2,1-2,5-4)

Toinen peli oli Happeeta vastaan, jonka voitimme viimeksi mattoalustalla Jyväskylässä reilusti. Happee kärsi rökäletappion tuntia aiemmin, jonka heille antoi O2 myös Jyväskylästä. Valitettavasti parkettilohkomme saa tuloksellisesti erikoisia käänteitä, kun pallot pomppii alustalla miten sattuu ja kengät lipsuu likasella parketilla, jonka johdosta peli heilahteleekin yllättäin. Alustana parketti ei kyllä sovellu enään tämän tason peleihin, varsinkin liukas, mutta valitettavasti niin kuin viime vuonnakin YPA Lightningin lohkossa jälleen pelaamme näemmä noin joka toisen turnauksen parketilla peleistämme. Pelin avausmaalin kirjautti Happee ajassa 5.42, mutta tasoitimme nopeasti ajassa 6.18 Valtterin maalilla Eetu K:n syöttäessä. Toisemme iski Tomas keskeltä Eetu P:n passista. Tämän jälkeen vastusta sai rankkarin rynniessä maalille mutta Tatu maalissa torjui rankkarin hienosti. Erän loppupuolella löysäillessäämme vastustaja iski kaksi maalia 30 sekunnin välein numeroksi 3-2 josta erätauolle.Toisen erän pelaaminen oli pomppivan pallon perässä ryntäilyä/liukastelua puolin jos toisin ja teimme kaksi Happeen yhtä vastaan. Maalit viimeistelivät Eetu P ja Joakim Tomasin ja Tuomon syötöistä. Kolmanteen tasatilanteessa 4-4. Tähän mennessä meillä jo 2 ylärimaa ja 2 tolppaa lisäksi ja pallollinen hallinta. Kolmannen alussa Tuomo vei meidät jälleen johtoon Jussi T:n syötöstä, mutta pelin kuvaan kuuluen 42 sekuntia myöhemmin Happee iskee tasoihin. Tämän jälkeen pallo totisesti pomppi Happeelle ja he iskivät 3 maalia kuuteen minuuttiin.Kolmen maalin tappiolla aikalisä ajassa 39.53, sillä jotain oli tehtävä ja ohjeet loppuerään sekä isovaihde kytkettiin päälle. Aloitimme kirimme ja kun kellossa oli 40.47 Oskari viimeisteli Juhanin syötöstä.Seuraavamme iski Tomas ajassa 42.50. Ja peli tasoihin ilman maalivahtia Joakimin maalatessa Oskarin syötöstä ajassa 44.25. Happee oli helisemässä. Peli tasan,pallo keskelle ja Tatu maaliin takaisin. Nopeasti ennnätimme sopimaan, että omiin ei enään päästetä. Mutta pelin kulkua kuvaavasti pallo pomppia pomppikin päätyymme loppuhetkillä heti aloituksen jälkeen ja Happee ennätti palloon, josta sokkokäännöllä saivat pallon keskelle maalimme eteen ja siitä rusikoiden pompulla pallon maaliin verkon perukoille ajassa 44.39. Viimeisen 21 sekunnin aikana vielä ilman molaria, mutta ilman kunnon paikka jäi tuloksettomaksi. Yritys oli kovaa valitettavasti pikkuaskissa ja liukkaalla parketilla taitopelimme kärsi ja vielä kun samaan peliin koittaa hieman huonoa tuuria maalitilanteissa pallon pomppiessa holtittomasti, niin tässä lopputulos. Pisteet Jyväskylään kirvelevästi ja me lohkon piikkipaikalta toiseksi.Jäi hieman mietittävää pelillisestikin, mutta lopun nousumme oli kova, vaikka jäi nyt palkintoa vaille. Ensi lauantaina uutta matoa koukkuun, joskin seuraava turnaus jälleen parketilla ensiviikonloppuna. Suunta Orivedelle, jossa vastassa RoPo ja sarjakärkeen siirtynyt O2JKL. Pisteet:Tomas 2+1, Joakim 2+0, Osakari 1+1,Eetu P 1+1, Jussi T 0+2, Valtteri 1+0, Tuomo 1+0, Juhani 0+1 ja Eetu K. 0+1.