E03-pojille voitto, kuten myös C00-pojille

C00-pojat sarjakärjen tuntumassa

E03-POJAT

Kilpasarja, Valkeakoski 8.2.2015

YPA – WEIKOT 4 - 7

YPA 03 lähtee hakemaan SC Weikkojen joukkueesta kauden ensimmäistä voittoaan. Tässä on tavoitetta riittävästi kun ottaa vielä huomioon, että YPA pelaa kahdella kentällisellä Weikkojen kolmea nopeajalkaista ketjua vastaan.  Alustana aina mukava parketti, johon on tosin jo Valkeakoskella vieraillessa totuttukin.

Ottelu alkaa vauhdikkaasti ja pallo näyttää pysyvän vähintäänkin kohtalaisesti YPA:n pelaajien lavassa. Pelikello ei ehdi kuitenkaan tikittää kovin pitkään kun parketin ihanuus kostautuu Miikan vartioimalla YPA:n maalilla. Pallo pomppii Weikkojen hyökkääjästä puolustajan ja Miikan käsien kautta maaliin ja Weikot ottaa isännän paikan ja johdon 0-1 kun peliä on pelattu n.2 minuuttia. YPA joutuu ahtaalle, mutta taistelee jokaisella kentän osa-alueella miehekkäästi. Edellisestä Weikkojen maalista ei ole kulunut kuin hetki kun keskialueella kaksinkamppailun jälkeen Weikkolaituri heittää toivotaan-toivotaan vetolaukauksen kohti maalia ja se uppoaa kuin uppoaakin tarkasti ylänurkkaan ja tilanne harmittavasti 0-2. Tässä tilanteessa on pakko mainita YPA:n joukkueen kasvaminen kauden kuluessa. Kahden maalin tappioasemassa ollessa päät eivät painu eikä taistelu hellitä hetkeksikään. Taistelutahtoa näyttää Daniel, jonka hieno oivallus jättää pallo hyökkäyksessä toiseen aaltoon Aleksille, jonka raudanluja veto uppoaa vastustamattomasti Weikkojen maalin perukoille ja YPA on taas mukana tilanteessa 1-2. Kavennusmaalin ansiosta YPA:n taisteluote hellittää hetkeksi ja Weikkojen vapari maalintekopaikasta hoidetaan huolettomasti – maalista osa tyhjänä ja 1-3 johto Weikoille on totta tässä ja nyt. Valmennus pyrkii herättelemään YPA:n taistelemaan ottelu voitosta ja vaihtaa maalille Petterin. Herättely ei kuitenkaan täysin onnistu ja Weikot haistaa kylmän maalivahdin ja tekee muutamassa minuutissa kaksi maalia ja tilanteeksi jo 1-5. Puolustaja unohtaa miehensä pieneksi hetkeksi ja 1-6 maali tuntuu jo epätodelliselta. Peli tuntuu olevan jo menetetty. YPA jatkaa kuitenkin raivokkaasti taistelua eikä näytä väsymisen merkkejä. Daniel taistelee pallon itselleen ja lainaa sitä Tatulle, jonka nopea kierto ja laukaus yllättää Weikkovahdin ja erän loppuun kavennus 2-6. Summeri päättää murheellisen ensimmäisen erän kuin tilauksesta.

Toiseen erään YPA lähtee kääntämää peliä aloittaen sen kokonaan alusta terävämmin, huolellisemmin – paremmin kuin ensimmäisen erän. Koko toinen erä on YPA:n hallintaa ja Petteri lämpenee alkuviileyden jälkeen moniin huikeisiin torjuntoihin. Erä ei ehdi pitkälle kun Aaro jättää Juholle keskelle ja laukaus pomppii maaliin 3-6. YPA taistelee toisen erän suorituskykynsä rajoilla hakien lisää kavennusta, mutta onnistumisia ei maalin muodossa tule. Kuitenkin hyvä erä ja pelin kääntö YPA:lta Tahtoa ei ainakaan puuttunut ja välillä hieman ylikin mennyt taistelu palkittiin yhdellä kavennusmaalilla ja erävoitolla.

Kolmannessa erässä takaa-ajo jatkuu. Kolmannen erän alkupuolella Weikkojen vapari pelataan puolustuksessa taas aavistuksen rennolla otteella ja Weikot karkaa 3-7 johtoon. Taistelu on raivokasta, raakaa eikä hikipisaroita säästellä. Petteri venyy useita kertoja pallo tielle kuin mustekala pitäen joukkueen toivoa yllä. Toivoa lisää vielä Juhon hienoakin hienompi syöttö, joka vapauttaa Tatun vapaaseen maalitekopaikkaan – eikä Tatu erehdy ja tilanne 4-7. YPA ottaa erän lopussa ajassa 42.29 aikalisän ja tiivistää vielä mitä tiivistettävissä on. Lisämaaleja ei kuitenkaan saada ja ottelu päättyy kirvelevään tappioon 4-7. Kokonaisuus pojilta erityisesti asennepuolella erittäin hyvä.

Tehot:  Tatu 2+0, Juho 1+1, Daniel 0+2, Aleksi 1+0, Aaro 0+1

YPA – RSS Panthers  13 - 0

Aiempi kohtaaminen samassa kaupungissa oli päättynyt keskeytykseen kolmannen erän alussa, joten otteluun lähdössä tarvittaisiin erityistä latausta ja keskittymistä omaan tekemiseen ja nöyrää asennetta. Ottelun nöyrää asennetta lähdettiin korostamaan kokoonpanomuutoksilla, joissa puolustus ja hyökkäys vaihtoivat pelipaikkoja. Alussa pelipaikkojen vaihtaminen näkyi levottomuutena sekavana yksin yrittämisenä – olihan aiempi kohtaaminen tuottanut monelle paljon henkilökohtaisia tehopisteitä. Peli ehti vanheta vain pari minuuttia kun RSS:lle tuomittiin rangaistus väärästä etäisyydestä vapaalyönnissä. Välittömästi pelin käynnistymisen jälkeen Aaro laukoo ja maalivahti kaatuu laukauksen voimasta pallon kanssa maalin sisään – YPA johtaa 1-0. RSS:n maalivahti venyy hienoihin pelastuksiin ja näyttää välillä, että on aivan yksin taistelemassa koko YPA:n joukkuetta vastaan. Maalivahti joutuu kuitenkin nöyrtymään mahdottoman tehtävän edessä, kun Artturi syöttää maalin takaa Tatulle, joka työntää pallon maaliin 2-0. Hetkeä myöhemmin Veeti lataa alanurkkaan jo 3-0. YPA:n pelaajat nostavat palloa ylös yksi kerrallaan ja nyt on Artturin vuoro maalata hienolla kiertolaukauksella 4-0. Mitään joukkuepelin hienouksia ei tässä pelissä tarjoilla – se on selvää tässä vaiheessa. Aleksi heittää pallon maalille ja on Juhon vuoro työntää pallo maaliin 5-0. Vain tovia myöhemmin Juho tarjoilee karkin Tatulle, joka nautiskelee taululle 6-0. Peli ei todellakaan tarjoa hienouksia, mutta ottelun isännästä ei ole epäilystä!

Toiseen erään jatketaan YPA:n viedessä ja kaverin vikistessä. YPA:n maalia vartioi toisessa erässä Miikka, Petterin seuratessa vaihtopenkiltä. Peliä pelattu 15.42 kun vauhdissa on taas Aaro ja hassuttaa maalivahdin jalkojen välistä tulisen vedon maaliverkkoon 7-0. Ilotulitus saa jatkoa kun Juho syöttää Artturille ja 8-0 on totta. Aaro löytää maalin edestä Artturille hatun ja tilanteeksi 9-0. Kun syöttöpelikin osoittaa elpymisen merkkejä on enää ajan kysymys milloin ottelu tulee päätepisteeseensä - keskeytykseen. Kuin kopiona edellisestä maalista tarjoiluvuorossa on Juho ja Artturi kiittää neljännen kerran tässä ottelussa 10-0. Mainittakoon tässä kohtaa, että Daniel voitti ottelussa kaikki aloituksensa, mikä on hyvä suoritus pojalta joka pelasi nyt kauden kolmannen ottelunsa E1 kilpasarjassa. Aaron hattutemppu ja 11-0 valmistuu kun Juho passaa hänelle maukkaan laukaisupaikan. Aloitusspesialisti Danielkin pääsee avaamaan maalitilinsä kun Veeti löytää hänet maalilta 12-0. Juho saa kunnian tehdä ottelun viimeisen maalin Artturin syötöstä ajassa 29.50 ja päättää ottelun keskeytykseen ajassa 30.00.

Tehot: Artturi 5+2, Juho 2+3, Aaro 3+1, Veeti  1+1, Tatu 1+0, Daniel 1+0, Aleksi 0+1

C00-POJAT YJS

Läsimäki vs YPA Lightning 5-1 (2-0,3-1,0-0)
Matkasimme läpi talvimyrskyn linja-autolla. Pelimme hyytyi ilmeisesti myrskyyn ja pienoiseen flunssa aaltoon joka riehunut joukkueeseemme, koska ensimmäisessä pelissä emme saaneet peliämme toimimaan normaalisti missään vaiheessa. Kahdesti aiemmin kaudella olemme Läsimäen voittaneet suvereenisti, mutta nyt jälleen parketti alustalla peli puuroutui ja vastustaja pääsi sotkemaan kuviot ja tuomareillakaan ei ollut paras päivänsä. Nyt olemme pelanneet parketilla yli puolet turnauksista joka tekee sarjan kimurantiksi tasoerojen kavennuttua johtuen osin pelialustastakin jolla olemme nyt viimeiset kolmeturnausta pelailleet. Ensimmäinen erä suvereenisti 2-0 vastustajalle. Aikalisäkään ei herättänyt joukkuetta tässä pelissä. Vaan kaveri käveli hyökkäysalueellemme ja napautteli maaleja metristä katsellessamme sivusta. Asenne ja tahto puuttui. Toisessa erässä olimme jo 5-0 häviöllä, kunnes Oskarin syötöstä Eetu P. teki ainokaisemme.Kolmanteen tilanteesta 5-1 ja kolmas oli hallintaamme, mutta laukauksiakaan ei lauottu vaan vastuuta siirrettiin ja siirrettiin namupaikoistakin vielä. Harmittava kauden heikoin peli. Sarjan ja lohkon loppukahinoita ajatellen hieman vaikeuttavakin. Kaikki silti omissa käsissä lohkon ykköspaikkaa ajatellen, jonka nappaava jatkaa eliitin loppupeleihin jasiitä mahdollisesti eteenpäin. Onneksi kaksi seuraavaa turnausta pelataan kotihallissa Ylöjärven Liikuntakeskuksella matolla ja saatiin nyt tämänkin kauden "parkettilohkomme" parkettipelit alta pois viimein tässä turnauksessa. Pisteet: Eetu P. 1+0,Oskari 0+1.Maalissa Tatu kopitteli otettavat.

Happee vs YPA Lightning 3-7 (1-0,0-5,2-2)

Toinen päivän peli oli Jyväskylän suur-seuran Happee C2 ykkösjoukkuetta vastaan ja pelaajiemme asenne oli aivan toinen kuin aiemmassa. Taas parkettipelaaminenkin onnistui joukkueeltamme.Vastustaja aloitti kotiluolassaan todella pirteästi ja peli pyöri alkuminuutit päästä päähän. Happee räjäytti salin ajassa 9.41 ja siirtyi 1-0 johtoon. Tatu maalissa nollasi myös yhden rankkarin, jonka kotiyleisö sai huudettua joukkueelleen. Pelimme sujui kuitenkin ja emme oleet huolissaan. Toiseen erään tuli sisuuntunut normaali YPA Lightning ja Happee joutui todella ahtalle. Ajassa 16.21 Joona karkasi alivoimalla Juhanin passista ja avasi maalihanat napakalla laukauksella. Seuraavamme syötti upeasti Joakim Tuomolle ja maaliverkot pullistelivat. Koko erä oli todellista pyöritystämme ja loppuerässä minuutti kahteenkymmeneen sekuntiin teimme vielä kolme maalia nopeaan tahtiin, joista vastasivat upeasti Niko, Valtteri ja Eetu P. Maaleihin Jussi, Oskari ja Joakim pöytäkirjassa syöttäjinä. Kolmanteen 1-5 johdostamme. Kolmannessa harjoittelimme vain johtoasemassa järkevää pelaamista ja Happee roikkui mukana. Erän kahdesta maalistamme vastasivat Juhani kaukolaukauksella Valtterin syötöstä ja Oskari upean syöttelykompinaation jälkeen Eetu P:n passista. Pelissä vastustajalle ei annettu mahdollisuuttakaan ja vastustajan provosointiyrityksetkään eivät meitä heilauttaneet vaan nyt keskityminen ja asenne kohdallaan. Varsinkin puolustuspelaamisemme parantuminen antoi hyökkäyksiinkin puhtia ja tehokkuutta. Peli meille selvästi 3-7. Lohko on tiukka ja neljä peliä jäljellä, joista kaksi lohkojohtajaa vastaan, joihin eroa nyt ensimmäisen pelin pienen kompastelumme jälkeen kolme pistettä. Kerran jo olemme O2Jkl:n eli lohkojohtajan jo sarjassa voittaneet selkeästi lukemin 5-2, joten ykköspaikka joukkueella tavoitteena ja mahdollinen. Tiukkaa vääntöä kuitenkin ja niin pitääkin. YPA Lightning ryhmältä Happee pelissä pelillinen myrskyvaroitus ja jännitys tiivistyy kotiluolaan kahteen viimeiseen kotiturnaukseemme lohkossa.Pisteet:Valtteri 1+1,Eetu P. 1+1,Tuomo 1+1,Juhani 1+1, Joakim 0+2, Joona 1+0, Niko 1+0. Maalissa Tatu oli loistavan varma maalissa myös.
Seuraava ylemmänsarjanturnaus 14.2. Ystävänpäivänä siis Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Tervetuloa halliin kannustamaan YPA Lightning huippusuorituksiin. Pelimme silloin klo 13.00 vs RoPo ja klo 15.00 alkaen vs O2Jkl. TERVETULOA KANNUSTAMAAN (ilmainen sisäänpääsy)