YPA:n E03-pojille kaksi voittoa ja jatkosarjan hopeaa.

17.3.2015

Naisille tasuri kauden päätöksestä.

YPA-03-POJAT

YPA – FBC DUX 6 – 4

Kauden viimeinen kilpasarjan turnaus pelattiin kirkkaan aurinkoisessa säässä sisällä hämärässä Ylöjärven liikuntakeskuksessa. Vastaan ensimmäisessä pelissä tuli sarjakärki Dux Jyväskylästä. Aiemmassa kohtaamisessa Ypa sai maistaa karvasta kalkkia, kun ns. mikään ei onnistunut ja pallo pomppi ja ja…

Nyt oli kuitenkin uusi aika ja Ypalla myös uudet kujeet. Ypalla oli mukana vahvuudessa nimittäin kaksi kokelasta vuotta nuoremmasta ikäluokasta. Nämä kokelaat oli jo hyväksi havaittu muutamassa harjoituspelissä ja hyvää mitä luultavammin oli siis luvassa tänäänkin.

Peli alkoi vauhdilla ja molempien joukkueiden raivokkaalla yrittämisellä. Ensimmäinen viisi minuuttia juostiin päästä päähän, eikä hienouksia nähty. Miikka Ypan maalissa torjui eleettömän varmasti kaikki Duxin yritykset. Kun kello oli ehtinyt hieman yli kuuden minuutin huudattivat Juho ja Severi kotiyleisöä oikein kunnolla. Juhon jäätävääkin jäätävämpi poikkikentän syöttö Severille, joka viimeisteli maalin ammattimiehen varmuudella. Tilanne 1-0 Ypalle. Ypalla paikkoja syntyi kuin liukuhihnalta, mutta vedot kilahtelivat tolppiin, ylärimaan, sivurautaan – mutta ei maaliin. Maalin tekemisen tuska kostautui ajassa 11.42, kun Dux tasoittaa helpon näköisesti 1-1. Tasoituksen jälkeen peli lähtee käyntiin taas taisteluilmeellä – periksi ei anneta.

Toinen erä alkaa pirteästi kun Aleksi löytää syötöllään Markin joka tarjoilee Duxin pakille kahvia ja samalla myös maalivahdille luikauttamalla pallon alanurkkaan – ja yleisö ulvoo jälleen villisti. Tilanne 2-1. Ypalle tarjotaan mahdollisuutta lisätä johtoaan jo kahteen maaliin ylivoimalla, mutta peli ei lähde kulkemaan. Heti perään jäähylle Ypa ja Dux kuittaa välittömästi 2-2 tasoituksen. Peli on hetken todella rikkonaista, pomppivaa ja sekavaa. Erän lopulla Ypan kova yritys palkitaan kun Aleksi tarjoilee ja Juhon hieno veto uppoaa maaliin ajassa 29.07. Tilanne 3-2. Edellisestä ehtii kulua alle minuutti, kun Veeti antaa vaparista pallon Aleksille ja yleisö on revetä liitoksistaan, kun pallo löytää tiensä verkon perille. Tilanne 4-2 Ypalle ajassa 29.56.

Kolmas erä lähtee tutusti taistellen käyntiin. Dux on päättänyt tulla peliin mukaan. Miikan kovasta taistelusta ja komeista torjunnoista huolimatta kavennusmaali ajassa 34.18 - ja vain pienen hetken päästä 36.23 tasoitus 4-4. Yleisö huokaa, ottaa happea, muttei missään vaiheessa – edes pientä hetkeä usko Ypan päästävän otettaan pelin voitosta. Ypa kiittää kannustusjoukkojaan ajassa 37.29, kun nähdään yksi päivän, jos ei kauden hienoimmista maaleista. Juho antaa vaparin kulmasta, oivallisesti taustalta vauhdilla hiipivälle Markille – suoraan lapaan, josta pallo kimpoaa ylös maaliverkkoon ja katsomo ei meinaa pysyä enää housuissaan. Tilanne kutkuttavasti 5-4 ja kolmatta erää jäljellä alle 10 minuuttia. Taistelu ei taukoa hetkeksikään ja viimeisen naulan pääsee lyömään Juuso hienon taistelun päätteeksi rystyltä ja pallo lipuu kuin lipuukin jalkojen välistä sisään. Kaikki jaossa olevat pisteet jäävät ansaitusti kovan taistelun jälkeen Ylöjärvelle.

Tehot: Aleksi 1+2, Juho 1+2, Mark 2+0, Severi 1+0, Juuso 1+0, Veeti 0+1

YPA – SBT PaPo 8 – 6

Kauden viimeinen sarjapeli pelattiin Parkanon Pontevaa vastaan. PaPo vei Ypaa rumasti Parkanossa ja tästä oli jäänyt paha maku suuhun ja vähän tavaraa myös hampaankoloon. Tätä tilannetta lähdettiin nyt korjaamaan tosissaan taistelemalla ja aamun voitosta saadulla lisävirralla.

Keskittyminen herpaantuu heti pelin alkuminuutilla ja Pontevan tuttu ykköstykki nro 12 pääsee nöyryyttämään koko Ypan kentällistä ja siirtää PaPon johtoon 0-1 ajassa 0.09. Ypa herää tästä peliin mukaan ja jo kolmen minuutin kohdalla Juho syöttää komeasti Aleksille vetopaikan ja tilanne tasan 1-1. Jälleen keskittyminen herpaantuu pieneksi hetkeksi ja PaPo pääsee 1-2 johtoon. Petteri on seuraavat viisi minuuttia kovassa pommituksessa ja poimii todella upeita torjuntoja ja sammuttaa yhden hienon läpiajon. Kaikkea ei taistelusta huolimatta pysty maalivahtikaan tekemään ja PaPo karkaa 1-4 johtoon, joka kestää erätauolle asti.

Toinen erä alkaa surullisesti kun ajassa 15.46 PaPo menee jo 1-5 johtoon harmittavalla lipsahduksella. Tästä Ypa sisuuntuu selkeästi ja alkaa raaka takaa-ajo. Artturi ottaa vastuuta ja herättelee joukkuetta hienolla yksilösuorituksella, joka päättyy komeaan maaliin ja tilanne kaventuu 2-5. Petteri ottaa osaa Artturin avaamaan taisteluun ja venyy lähes mahdottomissa paikoissa paraatitorjuntoihin ja ehtii joka paikkaan pallon tielle. Loistavalla oivalluksella rakentaa Veeti maalipaikan 2004 syntyneelle vahvistuksellemme Onnille, joka tekee maalivahdin selän kautta 3-5. Muutamaa minuuttia myöhemmin Onni taistelee maalin takaa pallon tolpalle Juholle, joka ei erehdy ja tilanne 4-5. Erän loppu on Ypan hienoista hallintaa ja jännittäviä tilanteita – siis yleisöön menevää palloviihdettä.

Kolmas erä toden sanoo. Ja erän alut ovat vaarallisia ja myös hyvin tärkeitä. Luukas syöttää ja Mark taistelee kuin soturi tasoittaen pelin 5-5 kun pelattu 31.27. PaPo saa todella onnekkaan maalin ja siirtyy 5-6 johtoon. PaPo saa rangaistuksen, mutta pallo polttelee Ypan lavassa. Tasaviisikoin saadaan luotua kasapäin maalipaikkoja, mutta mikään ei tunnu uppoavan. Kunnes Onni on juonimassa vaparia ja jättää Juholle, joka nautiskelee Ypan tasoihin 6-6. Ypa saa enemmän otetta pelistä, mitä pidemmälle kello ehtii. Petterin torjunnat ja avaukset ovat varmempia ja rauhallisempia. Ypa on päättänyt mennä loppuun asti. Toinen 2004 syntynyt vahvistuksemme Lassi vapauttaa tunnelman hienolla kaukolaukauksella ajassa 39.09 vieden Ypa johtoon 7-6 ja askeleen lähemmäksi tavoitetta. Onni on ottelun tärkeimmillä hetkillä liekeissä – ja virtaa täynnä näyttäen vanhemmille pojille taistelun mallia. Onni maalaa Juuson syötöstä komeasti ottelun lopullisen ratkaisun 8-6 ajassa 40.06. Yleisö huutaa, kannustaa, iloitsee ja itkee onnen kyyneleitä. Viimeinen viisi minuuttia taistellaan ja väännetään – eikä Ypa taivu – ei milliäkään. Loistavan kauden loistavaksi päätteeksi pojat hoitivat kaksi kovaa vastusta ja ottivat täyden pistepotin. Kiitos pojat!

Tehot: Onni 2+2, Juho 2+1, Aleksi 1+0, Artturi 1+0, Mark 1+0, Lassi 1+0, Veeti 0+1, Juuso 0+1

NAISET I

Sunnuntaina 15.03. Pirkkalan Vapaa-Aikakeskuksessa pelattiin Naisten Kakkosdivarin viimeinen kierros kaudella 2014-15. Vastaansa YPA sai aina niin rakkaan MIGin. Valitettavasti ottelussa ei ollut enään mitään panosta, kun molempien joukkueiden sarjasijoitukset olivat jo ennen päivän pelejä selvillä. Itse peli mukaili samaa kaavaa, kuten aina näiden kahden joukkueen välillä, eli tasaista vääntöä alusta loppuun, jossa molemmilla on omat etsikkoaikansa. Peli ei mitään ihmeellistä tarjonnut, vaan pelissä näkyi vähän liikaakin se, ettei pelissä mitään panosta enään ollut. Ylöjärveläiset menivät toisen erän alussa 2-0 johtoon, mutta tämän jälkeen YPAlle tuli paljon puolustuspään merkkaus virheitä ja kolmanteen erään lähdettiin 2-2 tasanumeroista. Kolmannessa erässä maaleja mätettiin vuorotahtiin ja lopulta peli päättyi 5-5.

Tehot: Milla Välisaari 1+1, Riikka Lehtinen 1+0, Essi Nurmi 1+0, Tanja Pesonen 1+0, Linda Zahartsenko 1+0, Laura Lahtinen 0+1, Hannele Mäki-Äijö 0+1, Julia Prättälä 0+1, Iiris Pyykkö 0+1

Näin kausi 14-15 saatiin päätökseen. Ykkösdivarikarsintoihin matkaavat kärkikaksikko Pirkkalan Pirkat ja RSS Panthers Riihimäeltä. YPA sijoittui kolmanneksi ja paransi näin parilla sijoituksella viimekauden viidettä sijaa. FoSu jäi sarjajumboksi ja heidän kohtaloksi tulee lähteä hakemaan vauhtia kolmosdivarista.