YPAn pesismiehille voitto sarjakärjestä

28.7.2012 klo 10:32


YPAn maakuntasarjan pesismiehet voittivat sarjakärjen Köyliön puhtaasti 2-0. Jaksot 10-1 ja 11-8. Samaan aikaan Tampereen kuntopesiksessä varmistettiin ylempi jatkosarjapaikka voitolla.

Kotiotteluihin on tunnetusti helpompi saada väkeä ja tämä todettiin tiistaina Kaupin pesistadionilla, jossa YPA oli saanut jalkeille kiitettävästi joukkoja. Koska vastassa oli sarjakärki ja sille oli hävitty selvästi vieraissa nälkää kotijoukkueelta löytyi. Pari pöytäkirjaan mahtumatonta pelaajaa kävi voittamassa samaan aikaan sattuneen kuntopesisottelun Vesitornin kentällä.

Sarjakärki Köyliö on yskinyt viimeisissä otteluissaan häviten Porille ja menettäen jakson Pöytyälle. Ylöjärven voiton myötä sarjakärki tiivistyi ja vaikka Köyliö onkin edelleen selvässä johtoasemassa hengittää sen takana tiukassa nipussa joukko haastajia, joista YPA on nyt kolmantena. (Jutun lopussa linkki tulospalvelun sivulle)

Pelinjohto oli lähtenyt ensimmäistä kertaa tekemään joukkuetta ulkopelin ehdoilla ja se näkyikin eka jaksolla tiukkana ulkopelinä Köyliön saatua vain yhden juoksun. Viime hetken ratkaisut johtivat vielä sisäpelikuvion uudelleen muokkaamiseen. Lyöntijärjestyksen muuttuminen johti tasaiseen onnistumiseen sisäpelissäkin.

 Onnistumisesta kautta koko joukkueen sisäpelissäkin kertoo esim. numerolla 8 pelanneen Tuomo Ahovinkan neljä tuotua juoksua. Numerolla 9 pelannut Oskari Uusitalo palkittiin YPAn kakkospalkinnolla tehoilla 3 tuotua ja yksi lyöty. Todellinen kentän kuningas oli kuitenkin YPAn puheenjohtaja Arto Paananen, jonka lyöntinälkää ei pelinjohtokaan onnistunut hillitsemään. Vain jokerina pelannut Artsi pokkasi ykköspalkinnon ja saalisti kolme tuotua ja 1+5 lyötyä.

Tapahtumien osalta ottelun ensimmäinen jakso alkoi Köyliön hallinnalla sen saadessa jakson ainoansa. YPAn sisäpeli aukesi vasta toisessa vuoroparissa sen tehdessä kolme juoksua. Hurlumhei-henki jatkui myös kolmannessa vuoroparissa, jossa Köyliö auttoi kolmen juoksun verran harhaheitolla ja A-P Onnela rokotti läpilyönnillä kahden juoksun verran. Yksi juoksu saatiin vielä väärillä ja Oskari Uusitalon lyönnillä.

Toiselle jaksolle tulikin sitten sisuuntunut ja ulkopelijärjestystään muokannut Köyliö. Aloittavallaan sen onnistui tehdä heti neljä juoksua. YPA vastasi tasoittavallaan kolmella. Köyliön hyvä sisäpelivire ykköspalkinnolla palkitun jokerilyöjä Mikko Rauhalan johdolla jatkui toisessa vuorossa ja se teki jälleen 4 juoksua. YPA vastasi sisävuorollaan kahdella. Kolmannessa vuoroparissa tuli sitten jakson ratkaisu. Köyliön jäätyä nollille sytytti Artsi ajotilanteessa kolmospuolen läpilyönnillään YPAn. Kentän tyhjäämisen jälkeen onnistuivat vielä 2-polttajana pelannut Jiri Kirsilä ja lukkari Teemu Petäjistö kotiutuksissa. Viimeisellä sisävuorolla Köyliön hyökkäyksen pysäytti loistavasti pelannut YPAn etukenttä Teemu Petäjistö (lukkari)- Sami Jalonen (sieppari)- Jari Vatanen (1-vahti).

Tehot (tuodut/lyödyt): Jiri Kirsilä 4/1, Sami Jalonen 2/1, Teppo Hautala 1/2, Teemu Petäjistö 1/2, A-P Onnela 0/3, Jari Vatanen 1/1, Markku Hännikäinen 2/0, Tuomo Ahovinkka 4/0, Oskari Uusitalo 3/1 ja Arto Paananen 3/1+5. Timo Sulkala ja Mikko Partanen eivät saaneet pieneen pöytäkirjaan merkintää.

YPAn pelit jatkuvat "kotiottelulla" Kaupissa to 2.8. klo 18.30 Laitilaa vastaan. La 4.8. pelataan vieraissa Pöytyällä. Tulospalvelun linkki alla.

http://ftp.pesis.fi/mmk12lo.txt