YPA:n miehet päättivät kautensa voitokkaisiin maalikarkeloihin

25.3.2015

Miehet I sarjassa viidenneksi. Miesten II joukkue niukasti nousukarsintojen ulkopuolelle.

MIEHET I

Miesten edustusjoukkue nousi kahdella voitollaan 4. divisioonan viidenneksi. Eroa kolmossijaan eli nousukarsintapaikkaan jäi harmittavat kolme pistettä.  Kaukajärven turnauksessa tiedossa oli ottelut, joissa panoksena ainoastaan kunnia.

YPA – MätU 12-8

Ensimmäisen ottelun vastustaja oli Mäntän Urheilijat, jotka olivat jo varmistaneet putoamisensa alempaan sarjaan.  Tilanne ei kuitenkaan näkynyt mänttäläisten otteissa, vaan he käynnistivät pelinsä selkeästi paremmalla asenteella kuin kotijoukkue. Ottelusta muodostui hienojen hyökkäysten näytös. Tätä tosin edesauttoi YPAlaisten hienoinen yli-innokkuus hyökkäyspäässä ja toisaalta vastustajan tehokkaat vastahyökkäykset. Ensimmäinen erä pysyi kohtuullisena maalimäärältään. YPA johti erätauolle mentäessä 2-1.  Toisen erään alussa MäntU tekei kaksi nopeaa maalia ja siirtyi 2-3 johtoon. Loppuerä edettiin maalitellen. YPA teki kuusi maalia vastustajan kahta vastaan. Toinen erätauko vietettiin lukemissa 8-5 YPA:lle. Kolmas erä hyökkäiltiin vuorotahtiin, siten että loppunumerot taululla näyttivät 12-8 voittoa YPA:lle. Pisterohmu YPA:lta oli Samuli Pälviranta ollen mukana kahdeksassa maalissa, tehden kolme ja syöttäen viisi. Viiden tehopisteen miehiä olivat Henrik Puumala ja Kasperi Räsänen.

YPA- Läsimäki 11-9

Jälkimmäisen ottelun vastustaja SC Läsimäki Orivedeltä oli hävinnyt ensimmäisen ottelunsa, joten heidän karsintapaikkamahdollisuus kariutui jo ennen YPA:n kohtaamista. Panoksena oli kuitenkin joukkueiden järjestys sarjataulukossa. Ensimmäinen erä oli YPa:n heiniä Kasperi Räsäsen kahdella ja Henrik Puumalan yhdellä osumalla erälukemat olivat 3-1 YPA:lle. Toinen erä oli vastustajan näytöstä ja erän puolivälissä näytti siltä, että Läsimäki karkasi YPalaisilta, kun tilanne oli jo 3-6. YPA ehti ennen erätaukoa kaventamaan tilanteeksi 5-6. Kolmas erä oli YPA:n hyökkäysnäytöstä. Kuusi onnistumista vastustajan kolmea vastaan tarkoitti loppulukemia 11-9 YPAlaisille. Tehokkaimpana hääri Henrik Puumala 2 maalia ja 4 syöttöpistettä, hattutemppuilijoita olivat Samuli Pälviranta, Henri Mattila ja Kasperi Räsänen.

Kauden minimitavoite, eli sarjapaikan säilyttäminen tyydytti päävalmentaja Sami Virtasta. Tälle kaudelle nuorennusleikkauksen kokeneen joukkueen kanssa on hyvä kääntää katseet seuraavaa kautta kohti.

MIEHET II

YPA II – HitItPussy                     5 – 8

Miesten 6-divisioonan viimeinen turnaus pelattiin Luja-Lukko Areenalla. Ensimmäisessä ottelussa YPA:n miesten kakkosjoukkue sai vastaansa sarjan kärjessä majailevan HitItPussyn. Neljän minuutin kohdalla YPA:lle tuomittiin hieman heppoisesti kahden minuutin rangaistus ja yllättäen toinen perään protestoinnista. Pitkä rangaistus kostautui, ja pian ero oli jo kaksi maalia. Hetken kuluttua Tuomo Aunola katkaisi syötön puolustuspäässä, ja mukaan hyökkäykseen kirmasi pakkipari Akseli Kaivola. Aunola käytti pallon Kaivolalla ja pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin takatolpalta. Ennen erätaukoa vastustaja sai tehtyä vielä yhden maalin.

Toisessa erässä peli pyöri melko tasaisesti. Maalin teossa onnistui vain HitItPussy, joka maalasi kahdesti. YPA:n ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi kahden minuutin jäähy mailaan lyönnistä.

Kolmanteen erään YPA tuli ryminällä. Ensimmäisessä vaihdossa Jan-Erik Järä ja Juha Vainiola etenivät väkisin maalille, ja Järä viimeisteli näyttävällä yhden käden huitaisulle selän takaa. Hetken kuluttua Roope Grönlund vapautti Olli Kesäläisen maalintekoon. Vastustaja lisäsi eron jälleen kolmeen, kunnes Marko Kujansivu tinttasi kavennuksen laidalta. Heti perään Sami Pettinen tarjoili maukkaan passin takatolpalle, ja Teemu Niemi pääsi puttaamaan YPA:n jo maalin päähän. YPA:n hakiessa raivokkaasti tasoitusta pääsi vastustaja jälleen kasvattamaan eroa. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun YPA sai jälleen hyvin kyseenalaisen jäähyn, ja Roope Grönlund mussutti itselleen kauden komeimman jäähysaldon 2+2+10+5+20 min. Lopussa YPA pääsi vielä alivoimalla ylivoimahyökkäykseen, mutta maalinteon epäonnistuttua omissa soi kaksi sekuntia ennen ottelun loppua.

Ottelu tehopisteet: Roope Grönlund 0+2, Olli Kesäläinen 1+0, Jan-Erik Järä 1+0, Marko Kujansivu 1+0, Teemu Niemi 1+0, Tuomo Aunola 1+0, Sami Pettinen 0+1, Juha Vainiola 0+1, Akseli Kaivola 0+1.

Gunners – YPA II                                                     7 – 7

Tappion jälkeen kauden viimeiseen otteluun ei jäänyt enää panosta. Ottelu oli YPA:lta alusta loppuun velttoa ja avointa pelailua. Gunners karkasi viidessä minuutissa jo kolmen maalin johtoon. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 3 – 2, kun Olli Kesäläinen ja Jan-Erik Järä onnistuivat maalinteossa.

Toisen erän alku näytti hieman valoisammalta, kun Kesäläinen ja Marko Kujansivu siirsivät YPA:n johtoon. Vastustajalle tuomittiin rangaistuslaukaus, kun Roope Grönlund blokkasi laukauksen, mutta epäonnekseen astui maalivahdin alueelle. Rangaistuslaukaus epäonnistui, mutta seuranneesta ylivoimasta Gunners tasoitti ottelun. Juuri ennen erän loppua Gunners siirtyi jälleen johtoon.

Kolmannen erän alussa ero oli jälleen kaksi maalia, kun pallo pomppi YPA:n puolustajasta omaan maaliin. Hurlumhei jatkoi, kun Juha Vainiola iski kavennuksen Akseli Kaivola loistopassista, Gunners repi taas eroa, ja Kesäläinen kavensi jälleen Sami Pettisen syötöstä. Tasoitusmaalin ja samalla kauden viimeisen osuman sai kunnian viimeistellä Tuomo Aunola. Miro Kujansivu kamppaili irtopallosta keskialueella. Pallo ajautui Aunolalle, joka harhautti kärkikarvaajan ja laukoi pallon alakulmaan. Lopussa YPA:lle tarjottiin vielä voittoa vastustajan huidottua itsensä jäähylle. Sankarin viittaa tarjottiin niin Järälle kuin Kesäläiselle, mutta vastustajan hienosti torjunut maalivahti esti lisäosumat.

Ottelu tehopisteet: Olli Kesäläinen 3+0, Teemu Niemi 0+2, Sami Pettinen 0+2, Jan-Erik Järä 1+0, Marko Kujansivu 1+0, Tuomo Aunola 1+0, Juha Vainiola 1+0, Akseli Kaivola 0+1, Roope Grönlund 0+1, Miro Kujansivu 0+1.