YPA-04 pojat TFT-turnauksen mestaruus

27.4.2015


Tampereen perinteisen salibandyturnauksen 04- ikäluokkaan oli kilpasarjassa ilmoittautunut mukaan 9 joukkuetta. Haastajasarjassa oli mukana 12 joukkuetta. YPA:n 04 ikäluokalla oli joukkueet molemmissa sarjoissa.

YPA-04 sinisten ensimmäinen peli pelattiin Nokian Liikutakeskuksen pienehköllä kentällä NOPS:ia vastaan. Peli sai salama-alun, kun jo toisen vaihdon aikana Nopsilainen pääsi yllättämään vanhanaikaisella. Nops ei kuitenkaan kauaa saanut johdosta nauttia, sillä heti seuraavassa vaihdoissa syntyi tasoitus. Tämän jälkeen YPAlaiset menivät menojaan ja voittivat ottelun 7-1.

Toinen ottelu oli SB Vaasaa vastaa. Vaasalaisia ei oltu aikaisemmin kohdattu, joten jännityksellä odottelimme minkälainen vastustaja olisi edessä. Aika nopeasti pelin luonne selvisi. YPAlaiset hallitsivat pallollista peliä selvästi. Vaikka peli oli hallinnassa, hermostuneisuus leimasi hieman  YPAlaisten otteita. Rutiinisuorituksella kuitenkin selvä 7-2 voitto ja välieräpaikka varmistui.

Välierissä vastaan tuli Sisä- ja Länsi-Suomen mestari Koovee Tampereelta. KooVee oli kaatanut puolivälierissä Pekolan Iskun. Tuleva vastustaja olisi selkeästi kovempi kuin aikaisemmat.  Pelissä oli heti alusta alkaen kova tempo. YPAlaiset ottivat pallollisen hallinnan pelistä ja puolustivat tiiviisti omaa maaliaan. YPA siirtyi ensin 1-0 johtoon ja sitten 2-0. Ylöjärveläiset hallitsivat loppupeliä, kun kumpikin joukkue teki vielä yhden  maalin, niin loppu tulokseksi tuli 3-1 YPA Siniselle. Tässä pelissä YPA:laiset nostivat oman pelinsä tasoa selkeästi. Joukkue pelasi sisukkaasti ja joka poika hoiti työnsä tässä pelissä kiitettävällä arvosanalla.

Finaalissa vastassa oli Tampereen Classikin tiputtanut Nibacos Kokkolasta. Nibacos on kuluvan kauden Pohjanmaan lohokon mestari. Välierän perusteella kyseessä oli hyvin liikkuva ja kovan työmoraalin omaava porukka.  Finaalissa YPA oli kuitenkin ensimmäiset minuutit ainoa joukkue kentällä. Eikä aikaakaan, kun taululla oli 3-0 johto YPAlaisille. Nibacos ei kuitenkaan luovuttanut ja kavensivat tilanteen 3-1:een. Nibacos nosti karvausta ja näin aiheutti painetta meidän päähän vaikeuttaen YPAlaisten pelin avausta. Vaikka ajoittain Nibacos pääsi sotkemaan meidän pelin avauksia, pallolinen hallita oli kuiten YPAlaisilla. Maaleja tehtiin tästä eteenpäin lähestulkoon vuorotellen ja lopulta kulta tuli Ylöjärven pojille numeroin 7-3.