YPA:n salibandyn juniorijoukkueet kauden päätösturnauksissa

4.5.2015


Tampereella pelattu särkänniemi-cup keräsi mukaan lähes 300 junnujoukkuetta. YPA oli mukana kuudella joukkueella: C00-pojat, E04-pojat ja F05-pojat, kaikki kahdella joukkueella. Aivan kärjen tuntumaan kiilasivat itsensä E04-pojat ja C00-pojat.

04-POJAT SININEN

Alkusarjan pelit alkoivat Tampereen tenniskeskukselta, missä kohdattiin Welhot Starts. Welhot olivat matkustaneet Tampereelle Kuopiosta. Welhoja ei aikaisemmin oltu kohdattu, joten jännityksellä odotimme minkälainen taso löytyy itäisestä Suomesta.  Welhot eivät varmaan olleet  tehneet kotiläksyjä, sillä sellaisen pyörremysrkyn YPA:laiset järjestivät Welhojen maalille. Peli oli lähestulkoon kokoajan yhtä maalia Welhojen päässä ja loppujen lopuksi selkeä avaus voitto 12 -1 YPA:lle. Pallo liikkui hienosti ja pojat paukuttelivat maaleja tasaiseen tahtiin. Maalinteko harjoitukset treeneissä olivat tuottaneet tulosta. Kokonaisuutena hyvä peli. Pientä jobin postia kuului sentteri ja laituri osastolta; toisen sentterin jalka päätti sanoa sopimuksensa irti ja yksi huippulaituri kaatui kanveesiin flunssan kourissa.

Seuraavana vuorossa oli tuttu vastus Blackbirds Mustat Keravalta, jonka kanssa oli oteltu eri turnauksissa useaan otteeseen tiukkoja vääntöjä. Tässä pelissa alku oltiin unessa. BlackBirds aloitti maalinteon, ja peli oli tahmeaa meidän osalta. Onneksi tämä BlackBirds ei ollutkaan ainakaan kokonaisuudessaa se sama, jonka kanssa olimme vääntäneet tiukkoja vääntöjä. Alku oli niin tahmea, että normi BlackBirds olisi rokottanut tosissaan. Valmennus joutui hieman käyttämään ääntä joukkueen herättämiseen.  Kun YPA:laiset heräsivät, niin piru oli irti. Maaleja rupesi tulemaan roppakaupalla, ja peli olisi pian ollut keskeytyksessä, jos jätkät olisivat jalkaneet syöttelyä. Hieno parannus peliin ja taas selkeä 9-1 voitto. Tämä peli ei ollut huippu tekemistä kuin osan aikaa. Ensimmäisen erän jälkimmäinen 10 minuuttia oli silmiä hivelevää taitosäbää, jossa pallo vaihtoi omistajaa vauhdikkaasti ja laukaukset olivat murhaavan tarkkoja. Toinen erä oli keskinkertaista pelaamista, missä hieman rupesi näkymään maalinteon pakko syöttöpelin kustannuksella.

Pelit jatkuivat sunnuntaina aamupelillä Merikoski Mohikaaneja vastaan. Mohikaanit olivat myös voittaneet omat pelinsä selkeästi. Pelin tempo oli aivan eritasoa kuin kahden aikaisemman. Tämä peli oli tiukkaa taistelua, jossa tila ja aika olivat vähissä. Tiukka vääntö, mutta kuitenkin YPA:laiset kampesivat tästä pelistä voiton 4-2. Voitto oli hieno, sillä Mohikaanit olivat nimensä veroinen porukka, joka pelaa todellista huippusäbää. Tämän voiton eteen jouduttiin tekemään paljon töitä. Tässä vaiheessa valmennusta rupesi mieitttymään tuliko tämän voiton hinlappu jo liian suureksi, sillä C ja D lohkon joukkueet eivät tätä yhtä extra peliä joutuneet pelaamaan. Edessä olisi neljä peliä lyhyen ajan sisällä, jos mielii finaaliin. Ja taas tuli jobin postia, sillä toisen maalivahdin urakka päättyi mahatautiin.

Sitten alkoivat kuoleman pelit. Puolivälierässä tuli vastaan PSS kelta-musta. Porvoolaisia vastaan oltiin pelattu viimevuonna Särkanniemi cup:ssa tasapeli. Tänään kelpaisi vain voitto. YPA:laiset saivat tähän peliin loisto alun ja vastustaja yllätettiin niin sanotusti housut kintuissa. Eikä aikaakaan,  kun taululla komeili 6-0 lukemat. Prässi peli toimi niin loistavasti, että vastustaja ei oikeastaan päässyt ensimmäisessa erässä edes meidän kenttäpuoliskolle. Toisessa erässä sitten hieman höllättiin jalkaa kaasulta ja peli tasoittui. Lopulta hieno 8-0 voitto. Tämä peli oli kokonaisuudessaan ehjä ja hyvä suoritus.

Sitten kuoleman peli nro 2. Tuttu ja turvallinen Koovee Musta vastassa. Viikko sitten YPA:laiset tiputtivat Kooveen tässä samassa tilanteessa pronssipeliin. Nyt kävi toisin päin. KooVee oli selkeästi valmiimpi tähän peliin. Paremmalla liikkeellään, KooVee murskasi ansaitusti YPA:laiset 6-2. Tässä pelissä ei jäänyt seliteltävää. Ehkä valmennus olisi voinut vaihtaa pelitaktiikkaa, mutta sitä riskiä ei ennen peliä uskallettu ottaa. No, tämä on jälkiviisastelua, taktiikka joka valittiin oli tuottanut 8 voittopeliä putkeen.

Pronssipeli. Vastassa taas Merikosken Mohikaanit (Mohikaanit hävisivät oman välieränsä Classikille niukasti). Mohikaanit olivat myös neljän pelin joukkue, ehkäpä jommankumman olisi pitänyt luovuttaa extra aamupelinsä suosiolla, sillä finaalissa olivat joukkueet, jotka eivät joutuneet extra peliä pelaamaan. Vinkki järjestäjille tasapuolistaa otteluohjelmaa.

Itse pronssipeli oli kahden väsyneen joukkueen huippupeliä. Uskomatonta kuinka hienosti kumpikin joukkue kokosi rivinsä välierä tappion jälkeen. YPA:laiset hallitsivat peliä ja siirtyivätkin 2-0 johtoon. Mohikaanit kuitenkin kavensivat pelin 2-1 ennen erätaukoa. Peli oli kuitenkin hallussa hienosti, pystyimme luomaan selkeästi enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustaja. Mutta kuten joskus urheilussa käy, toinen käyttää kaikki paikat hyväkseen kun taas toinen paukuttelee tolppia. Tällä kertaa YPA:laisten kohtaloksi jäi jäädä neljänsiksi. Hallitsimme peliä ja loimme enemmän maalintekopaikkoja, mutta vastustaja teki enemmän maaleja ja vain ne lasketaan. Tappio 4-2.

Huippupelien kautta pettymykseen. Täytyy kuitenkin nostaa hattua pojille, sillä se kuinka pojat pelaa on jotain todella hienoa. Taisteluilme on aina kohdillaan, kaikki yrittää parhaansa ja käyttätyminen kentällä ja kentän ulkouolella on ensiluokkaista. Kauden mittaan ollaan osallistuttu neljään kovatasoiseen turnaukseen, ja jokaisessa ollaan oltu neljän parhaan joukossa. Tämä on jo itsessään huippusuoritus!