Miehet avasivat maakuntasarjakauden voitokkaasti

22.5.2015

YPA:n pesismiehet kohtasivat kauden avausottelussa torstaina 21.5. paikallisvastustaja Manse PP:n. Kolmetuntiseksi venynyt vääntö päättyi lopulta YPA:n voittoon jaksoin 2-1 kotiutuskilpailun jälkeen.

Kauden avanneen paikallisderbyn ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat, YPA:n ja Manse PP:n miesjoukkueet olivat edellisen kerran pelanneet vastakkain todennäköisesti vuonna 1997, silloinkin maakuntasarjassa. Jännitettä peliin toi se, että Mansen riveistä useampi pelaaja edusti vielä viime kaudella YPA:n sinikeltaisessa peliasussa.

Ottelun alku oli tasainen ja molemmat onnistuivat kotiutuksissa kahdesti, avausvuoroparin jälkeen tilanne oli 2-2. YPA:lta kotipesään ehtivät Topi Kokkonen ja Tatu Terho Jari Vatasen ja Jouni Laitisen lyönneillä. Ensimmäinen jakso ratkesi käytännössä jo toisen aloittavalla, kun takarajan tuntumaan kantanut lyönti yllätti YPA:n takakentän kolmen juoksun arvoisesti. Manse takoi toisessa ja kolmannessa vuorossa taululle yhteensä 10 juoksua, eikä kotijoukkueen kiri enää riittänyt jaksovoittoon. Kolme lohdutusjuoksua saatiin aikaiseksi, lyöjinä Laitinen ja Vatanen toistamiseen sekä Mikael Juntunen, tuojina Kokkonen, Terho ja Kalle Kuukka. YPA:n ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla hermostunutta ja vastustaja saikin tilanteita aivan liikaa lahjaksi. Ensimmäinen jakso vieraille ansaitusti 5-12.

Tauon jälkeen YPA ryhdistäytyi ulkopelissä, numerolle 2 lyöntijärjestyksessä siirretty lukkari Manu Vartia lisäsi vauhtia selvästi ja Mansen kovimmat lyöjät saatiin kuriin. Jakson ensimmäisessä vuorossa Terho kotiutti Tommi Sankelon ja Kuukka Manu Vartian. Manse vastasi yhdellä juoksulla. Toisessa vuoroparissa Tero Leinonen löi Oskari Uusitalon kotiin ja kolmannessa Laitinen Vatasen. Manse ei onnistunut enää tekemään juoksuakaan, joten YPA johti jaksoa alusta loppuun ja otti oikeutetusti jaksovoiton lukemin 4-1.

Manse aloitti supervuoron vahvasti onnistuen juoksun teossa kahdesti. Tasoittavalla kotijoukkuekin sai heti kolmostilanteen päälle ja pystyi kotiuttamaan niin ikään kaksi miestä. Ratkaisua haettiin näin ollen kotiutuskilpailusta. Manselta onnistui kaksi paria. YPA aloitti hyvin, heti ensimmäisessä parissa Topi Kokkonen löi kotiin Oskari Uusitalon. Ratkaisu nähtiin jo toisessa parissa. Kalle Kuukan välilyönti livahti kopparin räpylän alta, tuloksena juoksun lisäksi kunnari. Näin kotari YPA:lle 3-2 ja koko ottelu jaksoin 2-1. Kotijoukkueen parhaina palkittiin haamukoppeja etukentällä siepparina napsinut Mikael Juntunen ja lukkari Manu Vartia, vierailta palkinnot pokkasivat Topi Moisio ja Ville Veijalainen.

YPA paransi peliään selvästi loppua kohden ja voitto kauden avanneesta Pirkanmaan paikallisderbystä oli ansaittu. Miesten joukkueen kausi jatkuu kahden viikon päästä torstaina 4.6. kotiottelulla Ruoveden Pirkkoja vastaan. Ottelu pelataan Hämeenkyrön pesäpallokentällä klo 18.30 alkaen, tervetuloa kannustamaan!

YPA - Manse PP 2-1 (5-12, 4-1, 2-2, 3-2)

YPA:n kokoonpano ja tilastot (lyödyt/tuodut):