YPAn miehille voitto Humppilasta

6.7.2015


Pesäpallomaailman kartalle palannut Humppilan Veikot joutui tunnustamaan YPAn miehet paremmaksi jaksoluvuin 9-3 ja 16-1.

Vaikka jaksoluvut olivatkin selvät, ei pelin alku ollut helppo. Ensimmäisessä vuoroparissa jäätiin nollille ja vasta toisessa saatiin kuparinen nippanappa rikki. Kolmannessa vuoroparissa YPAn sisäpeli avautui jokerina koko pelin pelanneen Topi Kokkosen johdolla. Kuusi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Topi palkittiin ottelussa YPAn parhaana.

Toinen jakso alkoi YPAn sisävuorolla, jolla se otti tahtipuikon heti haltuunsa tehden viisi juoksua. Toista sisävuoroa sitten lyötiinkin kuumassa kelissä kolmatta kierrosta ja sen aikana YPA teki kymmenen juoksua lisää. Pitkäksi venynyt myllytys imi mehut kotijoukkueesta ja peli oli selvä. Loppulukemat 0-2 ja kotiinviemisinä täydet sarjapisteet toisen kerran tällä kaudella.

Hienoa ottelussa oli onnistumiset kautta koko joukkueen. Hiekkakenttä tarjosi sattumapomppuja, joista YPA pääsi hyötymään vastustajaa enemmän. Ulkopeli oli kenties kesän parasta. Hyvin onnistuneesta joukkueesta palkittiin kakkosena koppari Jari Vatanen.

Ylöjärven pelit jatkuvat seuraavana sunnuntaina Loimaalla. Edustustehtävät pesäpallossa ja maanpuolustuksessa syövät ikävästi tulevan ottelun rosteria. Viimeiset pelit pelataan keskikastin joukkueita vastaan, jotka myös mielivät ylempään jatkosarjaan. Loimaan jälkeen on vastassa ti 14.7. Mynämäki kotona Hämeenkyrössä ja viimeisessä ottelussa Pöytyä vieraissa. Kaikkia kolmea vastaan on viime vuosina pelattu todella tiukkoja otteluita, joten luvassa on tasaisia vääntöjä. Sarjan kuusi parasta joukkuetta pelaavat ylemmän jatkosarjan, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi suomensarjaan. Tällä hetkellä YPA pitää hallussaan viidettä sijaa yhdentoista joukkueen lounaislohkossa.
 

su 5.7. Humppilan Veikot - YPA 0-2 (3-9, 1-16)

YPAn kokoonpano ja tilastot (lyödyt/tuodut):
1. Oskari Uusitalo 2V (1/4)
2. Kalle Kuukka 3P (0/3)
3. Tero Leinonen 1V (2/6)
4. Tatu Terho 2P (3/2)
5. Jari Vatanen 2K (5/2)
6. Manu Vartia L (1/4)
7. Jouni Laitinen S (3/0)
8. Hannu Penttilä 3V (3/1)
9. Aki Heittola 3K (0/1)
10. Tommi Sankelo (0/1)
11. Topi Kokkonen (6/1)
12. Pertti Leppänen (0/0)

Sarjatilanne: http://ftp.pesis.fi/mmk15lo.txt