Pelipäivä -juhlapäivä!

18.7.2015


Usein näin väitetään, mutta tuon juhlapäivän taakse kätkeytyy aina enemmän tai vähemmän säätämistä/tekemistä.

Ylöjärven Pallon miesten maakkkarin alkusarjan viimeinen kotiottelu pelattiin Hämeenkyrössä ti 18.7. Vastustaja, Mynämäen Vesa, oli pyytänyt ottelusiirtoa joukkueen kokoamisongelmien vuoksi. Hämeenkyrön hiekkatekonurmen varaustilanne oli passeli tuolle tiistaille, koska yksi illan harjoitusvuoron omaavista joukkueista oli pelannut tuolloin jo päivällä sarjapelinsä samaisella kentällä.

Edellisenä iltana oli Ylöjärven kentällä ollut taas hyvät maanantaihöntsyt, joihin kuka tahansa (mieluummin vähän lajia harrastanut) voi tulla. Tuossa tilaisuudessa jäi vain ottamatta pöytäkirjat, palkinnot ja tuomari- sekä tulostaulurekvisiitta auton perälle.

Hämeenkyröläisten kentällä lähes joka ilta olevien auttavaisten, Penan ja "kioskin tädin", läsnäolosta kun ei ole tietoa, on varalta otettava kaikki kotiottelussa minimissään vaadittavat tavarat mukaan. Niitä ei siis nyt tullut laitettua auton perälle....Kait tässä unohtamisessa oli takana jonkinlainen ajatus siitä, että vakiokirjurimme äärettömän vastuuntuntoisena hoitaa tämän puolen kuntoon.

Tuomarivastaavaa ei seuraan saatu tänä vuonna nimettyä, ja jonkinlaisena kollegiaalisena toimenpiteenä tulee siinä maanantaihöntsyissä kysyttyä kaikkia mahdollisia d-poikia tuomareiksi. Hyvä niin, sillä tuomareita on lopulta kentällä Hämeenkyrössä minimimäärä.

Positiivinen sattumus on se, että tiistaina on E-poikien treenit Vahannan koululla. Nuoret tuomarit voi pyytää tulemaan sinne klo 16.30, jolloin he saavat kyydin Hämeenkyröön. Kevään ensimmäisen maratonottelun jälkeen olen yrittänyt aina sanoa kasvuikäisille tuomareille, että varaavat evästä mukaan. Kokonaisuudessan voi homma kestää yli kuusi tuntia.

Onneksi vielä tiistaina ennen Hämeenkyröön lähtöä soittaa pesisjaoston puheenjohtaja ja ilmoittaa, että Arja ei olekaan kirjurina, jonka jälkeen lähdetään koukkaamaan Koulupuiston kontin kautta aikaisemmin mainittujen tavaroiden perässä.

Itse ottelusta sen verran, että Mynämäen otettua hätäiset alkulämmöt, ovat he ensimmäisellä jaksolla karvan verran Ylöjärveä terävämpiä ja voittavat jakson 3-1. YPA sai kyllä tilanteita luotua, mutta kotiuttaminen tuotti jonkinlaisia ongelmia. Jakson ainoan juoksun lyö Oskari Uusitalo.

Toisella jaksolla YPA on täpärästi parempi 4-3 ja päädytään superiin. Mynämäki aloittaa sisältä ja sen loistavasti pelannut kärki onnistutaan tylsistyttämään. Omalla sisävuorolla rakennetaan heti paloton ajo, jonka Topi Kokkonen kuittaa kakkospuolen lyönnillä 1+3 arvoisesti. Näin sarjapisteet siis jäävät kotiin 2-1 ja Topi palkitaan  ansaitusti ykkösenä lyötyään pelin yhdeksästä juoksusta seitsemän.

YPAn tehot sisäpelissä jakaantuivat seuraavasti: (lyödyt/tuodut)  Topi Kokkonen 1+6/1, Oskari Uusitalo 1/2, Kalle Kuukka 0/3, Tero Leinonen 0/2, Arto Paananen 1/0 ja Pertti Leppänen 0/1.

Koska ottelu oli vähäjuoksuinen, päästään kotiin lähtemään ihan asialliseen aikaan klo 21. Pieni takaisku tulee, kun viuhka unohtuu kentälle ja sitä täytyy palata hakemaan. Olin jo toisaalta lähtenyt ajamaankin väärää reittiä, kun en muistanut kotiin vietävää nuorisotuomaria. Toivottavasti hänen ulkonaliikkumisaikansa ei lopu ennen klo 21.30.

Kotiin ajellessa palaavat ajatukset seuraavaan kotiotteluun. Seuraavana päivänä pelaisivat E-pojat uransa ensimmäisen pesispelin Humppilaa vastaan Koulupuistossa Ylöjärvellä. Onneksi se on ystävyysottelu ja velvoitteet ottelun järjestelyissä ovat kevyemmät. Toivottavasti kuitenkin mukaan tulivat kaikki kotiotteluun tarvittavat tavarat. Viimeistään torstaina niitä tarvittaisiin d-poikien virallisessa ottelussa Eurajokea vastaan.