Ylöjärven pojat Talvisota-hengellä Pöytyällä

6.8.2012

Vieraspeliin Pöytyälle oli jouduttu ottamaan viimeisetkin reservit käyttöön pelinjohtoa myöten. Puhdasta 2-0 tappiota ei onnistuttu kuitenkaan välttämään kymmenellä pelaajalla.Jaksot päättyivät kotijoukkueelle 12-9 ja 13-4.

Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella jouduttiin tyytymään vajaaseen joukkueeseen. Vakiolukkarin Teemu Petäjistön oltua kiireinen joutui joukkueen viuhkamies Pertti Leppänen hoitamaan lukkarin tontin. 47-vuotias pelaajaveteraani ei kuitenkaan nostanut joukkueen keski-ikää, vaan se pysyi kilpailukykyisenä nuorten pelaajien otettua vastuuta pelaamisesta tavallista enemmän. Nuoret Oskari Uusitalo ja Timo Sulkala pelasivat vaativilla polttajien tonteilla. Oskari palkittiin joukkueensa parhaana.

Helteisessä säässä pelattu ottelu kesti 2½ tuntia. Ottelu alkoi varamiehiseltä YPAlta toiveikkaasti sen saadessa kaksi juoksua. Kotijoukkueen tehtyä tasoittavallaan  4 ja vielä seuraavassa vuorossa 8 näytti jakso selvältä. Kahden heikohkon sisävuoron jälkeen sai YPA neljännessä hengen päälle ja sen onnistui kaventaa jakso lukemiin 12-9. Jiri Kirsilä löi takaa läpi 1+2 arvoisesti.

Toisella jaksolla muutettiin ulkopelikuviota ja pelipaikkoja. Tällä siirrolla saatiin Pöytyän tilanteen rakentelu selkeästi hankalammaksi.  Koska sisäpeli ei sujunut ilman virheitä jäi juoksujen teko kovin vaikeaksi. Kärjen takana tuli mm. viisi ykköspaloa. Toisessa vuoroparissa onnistuttiin vielä kaventamaan luvuiksi 6-3, mutta kolmen pitkän vihellyksen jälkeen taululla loistivat kotijoukkueen 13-4 voittolukemat.

Tappion myötä Pöytyä ohitti Ylöjärven sarjataulukossa. Ylöjärvi on nyt neljäntenä ja härkäviikot jatkuvat ensi viikonloppuna kotiottelulla Loimaata vastaan Kaupissa lauantaina klo 15. Sunnuntaina pelataan vieraissa Eurajoella. Molemmat ottelut ovat oletettavasti tiukan tasaisia.

Isosta pöytäkirjasta johtuen voidaan tällä kertaa esitellä sisäpelisuoritukset myös kärkilyöntien osalta. (Pienet tulkintavirheet mahdollisia…)

Tehot [tuodut/lyödyt,(kärkilyönnit)]: Oskari Uusitalo 1/0 (4), Jiri Kirsilä 2/1+2(4), Markku Hännikäinen 1/1(5), Jari Vatanen 1/1(4), Juho Syrjälä 0/1(3), Timo Sulkala 3/0(4), Janne-Markus Onnela 2/0(2), Pertti Leppänen 2/1(5), Ville Sippola 1/2 (2) ja  A-P Onnela 0/3(4). Harhaheitolla 1.