YPA:n naisjoukkueista kaksi aloittivat sarjapelit

29.9.2015

Edustusjoukkueelle mainio startti kahdella voitolla.

Naiset I

YPA - MIG 6-3

YPAn Naisten Edustus aloitti uuden II-divarikauden kotiturnauksella. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli MIG. Ottelu alkoi YPAn hallinnalla ja Ylöjärveläisten ylläpitämä tempo vaikeutti vastustajan pääsyä peliin mukaan. Vaikka maalipaikkoja emännillä olikin ensimmäisessä erässä useampaankin niin tauolle siirryttiin vain YPAn 1-0 johdossa. Toisen erän alussa Ylöjärveläiset löysivät peliinsä vieläkin isomman vaihteen ja iski nopeasti 3-0 johtoon. Tässä vaiheessa Ylöjärveläisille hiipi pienoinen hyvänolontunne puseroon ja tauolle mentäessä peli olikin enään 3-2. Mutta tauolla YPA päätti ottaa luulot pois vastustajalta ja näinhän siinä kävi, lopputulos 6-3 Ylöjärveläisille.

Tehot: Essi Nurmi 2+0, Riikka Lehtinen 1+1, Anu Vuori 1+1, Outi Paldanius 0+2, Laura Lahtinen 1+0, Tanja Pesonen 1+0, Johanna Mäkinen 0+1, Iiris Pyykkö 0+1

Pisku - YPA 2-6

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli ykkösdivarista pudonnut Pekolan Isku. Tämäkin ottelu alkoi Ylöjärveläisten hallinnalla, mutta Hämeenlinnalaiset vieraat pyrkivät pelaamaan nopeita vastahyökkäyksiä. Ja nopeasta vastahyökkäyksestä tuli myös PIskun tekemä ottelun avausmaali, 0-1 oli myös taukotilanne. Ylöjärveläiset käyttivät tauon suoman pienen hengähdystauon hyvin hyväkseen ja tauon jälkeen YPA otti pelin totaalisesti haltuunsa ja iski erän puolessa välissä nopeaan tahtiin kolme maalia. 3-1 maalin jälkeen vierailijat ottivat aikalisän ja saivat hieman tasoitettua peliä, taukotilanne 3-2. Mutta kolmannessa erässä YPAlla ei ollut hätää, vaan karkasi ansaittuun voittoon lukemin 6-2. Joten YPA sai upean startin uudelle kaudelle ja seuraava turnaus pelataan Hämeenlinnassa 10.10.

Tehot: Essi Nurmi 2+1, Riikka Lehtinen 1+1, Johanna Mäkinen 1+0, Iiris Pyykkö 1+0, Anu Vuori 1+0, Elina Haikonen 0+1, Laura Lahtinen 0+1 Tanja Pesonen 0+1, Heidi Yrjölä 0+1

Naiset II

YPA II - FoSu   0-3

Kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui jo kertaalleen Suomen Cupissa kohdattu Forssan Suupparit.   Ottelu oli aaltoilevaa ja paikkoja siunaantui varsinkin Ylöjärveläisille siihen malliin että laskuri ei mukana pysynyt.  Pelkät paikat ei kuitenkaan riitä, jos tehokkuus on huonoa.  Ja niin kävikin että kaksi erää nolla-nollaa ja sitten vastustaja tekee ilmasta suoraan syötöstä lyöden 1-0 ajassa 39:08.  Tästä maalista FoSu sai uuden vaihteen viimeistelyynsä, reilu minuutti tästä ja taas helähti.  Tässä kohtaa YPA otti aikalisän ja tiivisti hieman kokoonpanoa.  Kiriin oli kuitenkin liian vähän aikaa ja lopussa vastustaja pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemat 0-3.

Happee II - YPA II   5-3

Toiseen otteluun vastustajaksi tuli Happeen kakkosjoukkue.  Otteluun päätettiin lähteä selkeästi aktiivisemmalla karvauksella.  Vastustaja oli valinnut saman taktiikan, josta johtuen YPAn avauspeli oli erittäin hankalaa eikä sovittuja juttuja nähty käytännössä olleenkaan avauksissa. Vastustaja teki avausmaalinsa vajaa 5 minuutin pelin kohdalla. YPAn kauden ensimmäistä maalia kolmosdivarissa saatiinkin odottaa 12 minuuttia toisessa pelissä, kun Emmi Mäenpään hieno kantti päätyi verkon perukoille.  Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.   Toiseen erään saatiin jo hieman paremmin peliä avatuksi ja YPA siirtyikin johtoon Noora Leppäsen maalilla. Vastustaja tasoitti pelin muutamaa minuuttia ennen erän päätöstä.

Kolmanteen erään päätettiin lähteä taistelemaan tosissaan voitosta.  Toisin kuitenkin kävi ja yksittäisten virheiden seurauksena pallo löytyi YPAn verkosta jo 7 sekunnin pelin jälkeen. YPA painosti aika ajoin mallikelpoisesti mutta niin vain Happee teki seuraavan maalin ollen jo kahden maalin karkumatkalla.  Rosa Kivelä teki maalin edestä kavennusmaalin ajassa 36:46.  Kauaa ei kuitenkaan kavennusta päästy juhlimaan, kun lähes suoraan keskialoituksesta vastustaja rankaisi mennen jälleen kahden maalin johtoon.  Lopussa YPA tiivisti jälleen kokoonpanoaan, mutta enempää maaleja ei nähty.

Tehot:  Emmi Mäenpää 1+0,  Noora Leppänen 1+0,  Rosa Kivelä 1+0,  Ritva Karinsalo 0+1,  Noora Seilo 0+1,  Elina Vuoristo 0+1