YPA:n miehet aloittivat kautensa

13.10.2015

Ja naiset jatkoivat pisteiden keräämistä. Miesten II joukkueelle täydet pisteet kauden avauksesta.

Miehet I

Lauantaina YPAn edustusjoukkue avasi divarisarjansa Spiral hallilla Kaukajärvellä. Loukkaantumisista kärsivä joukkue lähti otteluihin vajavaisena mikä näkyi myös joukkueen otteissa.

YPA - Replay 4-4

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Replay Tampereelta. Ensimmäinen erä oli täysin ylöjärveläisten pyöritystä. Ensimmäiset maalit nähdäänkin jo erän alussa kun ajassa 3:39 Samuli Pälviranta laukoo pallon verkkoon Teemu Savolan syötöstä ja lähes heti perään ajassa 3:59 Justus Järventaus kynäilee pallon verkkoon maalivahti Joonas Nihdin syötöstä. Ensimmäisessä erässä nähdään vielä yksi hieno suoritus kun erän loppupuolella joukkueen kapteeni Miika Ruuskanen iskee pallon verkkoon Santeri Tervosen syötöstä. Näin erä päätetään lukemiin 3-0 ylöjärveläisten hyväksi.

Toinen erä jatkuu samalla tavalla kuin ensimmäinen erä, YPAn otteessa. Pelissä kuitenkin on jo nähtävissä joukkueen väsymistä, mikä johtaa maalipaikkojen tuhlailuun ja jäähyilyyn. Toinen erä onkin pelillisesti hyvin sekava eikä maaleja nähdä.

Kolmas erä alkaa ylöjärveläisten kannalta vahvasti kun jo erän ensimmäisellä minuutilla Teemu Savola heiluttaa verkkoa Teemu Leppäsen syötöstä. Ei kuitenkaan kulu pitkään kun ylöjärveläisten jalka alkaa painaan ja vastustaja ottaa pelin hallintaansa. Loppuerän aikana Replay rankaisee YPAa neljästi. Siispä pisteet pelistä jaetaan tasapelin 4-4 myötä.

Tehot: Teemu Savola 1+1, Samuli Pälviranta 1+0, Justus Järventaus 1+0, Joonas Nihti 0+1, Miika Ruuskanen 1+0, Teemu Leppänen 0+1, Santeri Tervonen 0+1

KaDy – YPA 12-4

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui Kalevan dynamo, Kady. Joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan useita kertoja aiemmin, niinpä ottelusta odotettiin tasaista.

Ensimmäisessä erässä Kady pääsee yllättämään kahdesti peräkkäin aivan pelin ensimmäisillä minuuteilla. YPA ottaa kuitenkin opikseen ja pääsee upottamaan palloa Kadyn verkkoon vielä kolmesti ensimmäisen erän aikana. Ensimmäisen maalin taiteilee Justus Järventaus Teemu Savolan syötöstä ja kaksi seuraavaa Samuli Pälviranta myös Savolan syötöistä.

Toisen erän alussa Samuli Pälviranta pääsee vielä kerran heiluttamaan vastustajan verkkoa vielä kolmannen kerran Justus Järventauksen syötöstä. Hattutemppu on valmis. Loppupeli on kuitenkin täydellinen katastrofi. YPAn pelaajien jalka painaa lyijyn lailla, ja Kady käyttää tilaisuuden hyväkseen. Tilannetta ei myöskään auta YPAn tehomiehen Samuli Pälvirannan punainen kortti vaarallisesta pelistä. Peli päättyy ja lopputulos on 12-4 Kadyn hyväksi.

Tästä turnauksesta otetaan oppia ja lähdetään tuleviin peleihin paremmin valmistautuneina. Seuraavat Ylöjärven Pallon edustuksen pelit pelataan 25.10. Ylöjärven liikuntakeskuksella. Tervetuloa hallille!

Naiset I

YPA – SCU 3-3
YPAn Naisten Edustus kävi lauantaina 10.10. pelaamassa kauden toisen turnauksen Juholan Koululla Hämeenlinnassa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asteli Janakkalan SCU. YPA oli kaksi ensimmäistä erää vastustajaansa muutaman askeleen perässä. Paremmalla jalalla ja röyhkeämmin pelannut SCU johti kahden erän jälkeen 3-1. Mutta kolmanteen erään Ylöjärveläiset saivat paremman ilmeen peliinsä ja nousi lopulta pelissä tasoihin 3-3.

Tehot: Pyykkö Iiris 1+2, Nurmi Essi 1+0, Mäki-Äijö Hannele 1+0, Haikonen Elina 0+1

Koovee – YPA 2-1
Toisessa pelissä vastaan tuli Tampereen KooVee 2. Peli oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun.
Tilanteita tuli vuoronperään molempiin päihin ja molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvällä pelipäällä. YPA meni ensimmäisessä erässä johtoon hyvän loppuun pelaamisen ansiosta.
Toista maalia saatiin odottaa aina kolmannen erän alkuun, jolloin KooVee tuli tasoihin pienen merkkausvirheen ansiosta. Erän puolessa välissä YPA otti aikalisän ja tiivisti hieman pelaamista.
Aikalisän jälkeen Ylöjärveläiset oli useaan otteeseen lähellä maalia, mutta niinhän siinä kävi kuten yleensä, jos et itse tee, niin vastustaja rankaisee. Vain 39 sekuntia ennen päätössummeria KooVee siirtyi 2-1 johtoon ja voittoon.

Tehot: Mäkinen Johanna 1+0

Miehet II

PirHi – YPA II  5-9

Miesten kakkosjoukkue aloitti kautensa viime lauantaina Kaukajärven Spiral-hallissa. Avausottelussa vastaan asettui pirkkalalainen PirHi. Ottelu alkoi YPA:n kannalta surkeasti, kun pallo kolisi omissa jo heti ensimmäisessä vaihdossa. PirHi hallitsi muutenkin ottelun alkua, mutta vähitellen alkoi myös YPA heräillä. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 3-3. Toinen erä oli jo selkeästi YPA:n heiniä erälukemien ollessa peräti 5-0. Kolmas erä oli lähinnä pelailua ja näin ollen YPA kirjasikin nimiinsä kauden avauspisteensä helpohkolla 9-5 voitolla.

tehot: Sami Pettinen 2+1, Olli Kesäläinen 1+2, Teemu Niemi 0+3,  Jan-Erik Järä 2+0, Akseli Kaivola 2+0,Roope Grönlund 1+1, Leevi Ruuhikorpi 0+2,Tuomo Aunola 1+0

ManPo – YPA II  5-16

Toisessa ottelussa YPA sai vastaan tamperelaisen ManPon. Ottelu oli alusta asti täysin YPA:n näytöstä. Kolmessa minuutissa peli oli kolme nolla ja käytännössä jo ohi. Avauserä päättyi lopulta murskalukemiin    0-8. Ottelun loppu oli pelkkä muodollisuus. YPA nosti sen verran jalkaa kaasulta, että myös ManPo pääsi jollain lailla peliin mukaan. Lopputuloksena kuitenkin rökälevoitto  YPA:lle lukemin 16-5.

tehot: Akseli Kaivola 4+1, Olli Kesäläinen 2+3, Teemu Niemi 1+3, Tuomo Aunola 2+2, Sami Pettinen 2+1, Jan-Erik Järä 2+1, Roope Grönlund 1+2, Jani Rautiainen 1+1, Miro Kujansivu 1+0