YPA 04-Sininen: Eliittisarjan turnauksesta voitto ja tappio

30.11.2015

YPA-04 sinisten ellittisarja käynnistyi kotiturnauksella Ylöjärven liikuntakeskuksella. 03-pojat kakkoseksi alkusarjassa.

04-pojat, Sininen

Ensimmäisesä pelissä vastassa oli FBT Karhut Porista. Karhujen kanssa oltiin viime vuonna väännetty tiukat matsit. Viime vuoden eliitin sarjassa voitot olivat 1-1.  Peli lähtikin tasaisesti liikkeelle. Peli oli tarkkaa puolustamista ja kumpikaan joukkue ei oikein päässyt kunnon teko- paikoille. Näin ollen ympäripöyreä 0-0 tulos ensimmäisen erän jälkeen. Toisessa erässä rupesi tapahtumaan, kun Aapo pääsi Onnin syötöstä tekemään 1-0 johto osuman. Tämä oli myös toisen erän jälkeen pelin tulos. Kolmannessa erässä Karhut kuitenkin nousivat väkisin rinnalla tasoittaen pelin. Tästä tilanteesta Karhut eivät kuitenkaan saaneet kauaa nauttia, sillä puolustajat Oliver ja Waltteri juonivat hienon maalin vapaalyönnistä. Tässä maalissa iso osa oli myös Matiaksella, joka teki hienon maskin maalivahdin eteen. Pelin lopullinen niitti tuli n. viisi minuuttia ennen päätöstä, kun Aapo teki jälleen laadukkaalla laukauksella maalin ja peli oli 3-1. Syötön tähän maaliin tarjoili Arttu. Loppupelin YPA puolusti fiksusti ja ei enään päästänyt Karhuja maalintekopaikoille. Arvokas 3-1 voitto ja pistetili oli auki eliittisarjassa.

Toisessa pelissä oli vastassa meille tähän asti ylitsepääsemätön este SBS Masku. SBS Masku on myöskin sarjan selkeä ennakkosuosikki, joka oli aamun pelissä möyhentänyt Steelersin. Joten kovin mahdollinen tason mittari meille. Tämä peli ei meiltä lähtenyt kovinkaan hyvin liikkeelle. Muutama karkea virhe ja Masku maalasi armottomasti. Nopeasti peli oli jo 3-0 Maskulle. Masku oli askeleen tai jopa kaksi meitä edellä oikeastaan joka osa-alueella, joten selittelylle ei jää sijaa. Maskulle selkeä 13-6 voitto meistä. Tästä pelistä jäi käteen rutkasti oppia ja esimerkki siitä, miten hyvään kuntoon poikien pitää itsensä treenata, jos haluaa tosissaan haastaa tulevaisuudessa tämän tason joukkueet. Myöskin valittu pelitaktiikka oli täysin väärä ja tämä menee tietenkin valkkujen piikkiin.

03-pojat

YPA – PaPo, Rahola Tampere 29.11.2015

YPAn 03-joukkueen kilpasarjan karsintapelien viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina Raholan liikuntakeskuksella Tampereella. Joukkue lähti päivään suurin ajatuksin jopa lohkovoitto ja revanssi rakkaasta vastustajasta PaPosta. Lataus oli siis iso ja kun kaikki pelimiehet olivat jalkeilla voitiin odottaa hyvää tulosta. Pelikentäksi arpoutui Rahola ykkönen, täysmittainen ja muutenkin ensiluokkainen areena joka suosisi hyvin syötteleviä ja pirteäjalkaista joukkueita.

Ensimmäistä erää oltiin ihmetelty vain 10 sekuntia, kun PaPon nro 12 oli juossut itsensä vapaaksi YPAn maalille ja Miika joutui poimimaan pallon verkosta. YPAn jalka ei tunnu olevan hereillä, eikä ajatus oikealla raiteella. Peli on hyvin sekavaa PaPon liikutellessa palloa ja juostessa YPAn pelin täysin rikki. YPA ei saa pelistä kiinni missään vaiheessa erää ja niinpä summerin soidessa tilanne on jo 0-6 PaPolle.

Toiseen erään haetaan uutta voimaa ja vauhtia. Erä joudutaan kuitenkin aloittamaan vajaalla ja tästä vastustaja rankaisee armotta. YPAn selkäranka tuntuu katkeavan ja hetkessä PaPo on juossut tilanteeksi jo 0-10. Jostain löytyy kuitenkin vielä taistelutahtoa ja YPA kampeaa itseään peliin mukaan kun Rampe taistelee pallon keskialueella itselleen ja löytää hienolla pystysyötöllä Juhon joka hassuttaa komeasti maalivahdin sinne kuuluisalle kebab-kioskille ja nostaa rystyltä maaliin kavennuksen 1-10. Ote siirtyy hetkeksi YPAlle ja hetken kuluttua Juho kaivaa palloa hyökkäyspäässä ja löytää maalilta vapaaksi jätetyn Lucan, jolla on miellyttävä tehtävä venyttää maaliverkkoa ja tilanteeksi 2-10. YPA hallitsee palloa ja syötöt tuntuvat löytävän perille kun kentällä on tilaa. Aaro näkee Lucan jälleen vapaana ja antaa rautaisen kovan syötön puhua. Luca ei paikasta juuri erehdy ja tilanne 3-10 luo uskoa että tästä voidaan vielä vaikka nousta. Kylmän suihkun ja pudotuksen maan pinnalle tarjoilee PaPo nro 12 kun taiteilee tilanteeksi 3-11 toisen erän lopussa.

Kolmanteen erään lähdetään lohduttoman tuntuisesta takaa-ajoasemasta ja töitä tehdään koko joukkueella. Onnistumisia ei kuitenkaan enää nähdä vaikka yritys on kova. PaPo yksinkertaisesti on nopeampi ja pelaa viisikollaan tänää tehokkaammin kuin YPA. Erän lopussa YPA joutuu antautumaan vielä kolmesti ja loppunumerot ovat lohduttoman tuntuiset 3-14. Nollaaminen ja keskittyminen päivän toiseen otteluun voi alkaa hetimiten.

Tehot: Luca 2+0, Juho 1+1, Aaro 0+1, Rampe 0+1

YPA03 – Koovee punaiset, Rahola Tampere 29.11.2015

Päivän toiseen otteluun lähdetään hyvällä itseluottamuksella. Olihan ensimmäinen kohtaaminen Kooveen punaisten kanssa voitettu keskeytyksellä. Ensimmäisen pelin tuskaiset hetket oli pyyhitty mielestä pois ja jalat olivat hyvässä iskussa valmiinaa taisteluun pisteistä. Kokoonpanossa ainoa muutos on kun Juho palaa puolustajan tontille Aleksin ottaessa laiturin paikan.

Ottelu käynnistyy tahmeasti ja pallo risteilee kenttäpuoliskolta toiselle. Peli ei ehdi kuitenkaan kuin hieman yli 3 minuutin kohdalle kun Artturi passaa ja Luca maalaa YPAlle 1-0. YPA hallitsee hienokseltaan peliä, mutta joutuu koko ajan enemmän ahtaalle silminnähden muuttuuneen Koovee nipun painaessa rajusti päälle. Koovee runnoo pelin voimalla YPAn päätyyn ja Petteri joutuu esittämään monta komeaa torjuntaa välillä myös tolppien avustaessa torjuntatyötä. Taistelu kostautuu kun YPAlle vihelletään 2 minuuttia. Koovee ei kauaa mieti kun ottelu on 1-1. Kooveen painostaessa YPA joutuu taistelemaan aivan äärirajoilla ja pieni uinahdus puolustuksessa – tilanne heti 1-2. Erän loppuun YPA saa vielä rangaistuksen.

Toiseen erään YPA lähtee vajaalla ja kuten tuttua Koovee rankaisee jälleen ylivoimalla tilanteeksi 1-3. Peli ei ehdi montaa minuuttia vanheta kun YPA joutuu jälleen selviytymään neljällä kenttäpelaajalla. Artturi taistelee pallon itselleen ja vapauttaa Juhon vetopaikkaan – ylämummeli valittaa ja tilanne kaventuu 2-3. Kavennusmaalin jälkeen kentällä tapahtuu joukko outoja asioita kun tuomarikaksikko ei ole aivan varma mitä pitäisi missäkin tilanteessa tehdä. YPA joutuu kärsijän rooliin taistellessaan kiivaasti Kooveen painostuksen alla. YPA ei kaikesta huolimatta hellitä hetkeksikään ja pomppivan pallon maaliin survoo jälleen L-u-c-a. Tilanne tasan 3-3 ja kaikki tuntuu taas olevan mahdollista. YPA hengähtää hetkeksi ja välitön kuitti Kooveelta ja 3-4 on tosiasia. YPA painostaa toisen erän lopun vimmalla mutta lisämaalia ei heru.

Kolmas erä on Kooveen hallintaa. YPA vääntää ja taistelee. Jälleen pieni hölläys omassa päässä ja Koovee vastustamattomasti 3-5. YPAn ilme näyttää luovutukselta kun Koovee lataa jo 3-6. Erän loppuun käytetään kaikki mahdolliset keinot ja loppu pelataan kuudella, mutta lopulta on pakko tunnustaa Koovee ankaran taistelun jälkeen paremmaksi luvuin 3-6.

Tehot: Luca 2+0, Juho 1+0, Artturi 0+2, Rampe 0+1