7.12.2015

04-pojat Valkoinen kahdella voitolla sarjan kärkeen.

04-pojat Valkoinen

YPA Valkoinen suuntasi itsenäisyyspäivän aamuna kello kahdeksalta Nokian liikuntahallille. Sade ja tuuli vihmoivat, kun joukkue kokoontui pukukopeille. Sade ei kuitenkaan häirinnyt, vaan pojilla oli hyvä henki heti aamusta, joten se nostatti odotuksia päivän peleihin. Saimme tällä kertaa paikalle ison viisitoistahenkisen joukkueen, joten heti oli selvää, että jalkoja riittäisi molempiin peleihin.

Ennen peliä kerrottiin pojille pelisuunnitelma. Käytiin läpi pelaajien oikeaa sijoittumista kentällä ja otettiin päivän teemaksi joukkuetovereiden kannustaminen. Alkulämmöt otettiin sisällä tyhjällä kentällä. Krp:n joukkue oli jo myös paikalla, ja heti huomattiin, että heilläkin on iso ryhmä jalkeilla. Juoksuvoimaa riittäisi siis molemmissa joukkueissa loppuun asti. Alkulämpöjen jälkeen ennen peliä oli vuorossa PirPin järjestämänä Maamme laulu. Laulu raikasi ja tunnelma oli katossa kun pallo laitettiin keskelle ja peli vihellettiin käytiin. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Krp meni neljän minuutin kohdalla johtoon ja pari pari minuuttia myöhemmin YPA tasoitti. Erän puolivälin jälkeen Krp meni uudelleen johtoon. YPA sai ylivoiman vielä erän lopulla, mutta sitä ei kyetty hyödyntämään ja erätauolle mentiin Krp:n johtaessa 2-1. Tasainen vääntö jatkui toisessa erässä, mutta kuitenkin ennen erän puoliväliä YPA sai minuutin välein tehtyä maalit ja toisella erätauolle mentiin 3-2 johtoasemassa. Heti kolmannen erän alkuun YPA teki salamana maalin, mutta Krp ei siitä lannistunut vaan jatkoi sinnikkäästi kavennuksen hakemista. Kuitenkin ennen erän puoliväliä YPA teki kaksi maalia lähes peräkkäin ja vielä erän lopulla yhden lisää, joten Krp oli voitettu luvuin 7-2. Ensimmäisessä pelissä erityisen hyvää oli joukkueen puolustuspelaaminen ja maalivahtimme otti monta tärkeää koppia. Iloisissa tunnelmissa oli hyvä aloittaa tunnin tauko ennen seuraavaa peliä Ilvestä vastaan.

Ennen toista peliä otettiin happea ulkolenkillä. Se virkisti joukkuetta ja peli-ilme oli jälleen hyvännäköinen kun mentiin kentälle. Huomasimme, että Ilves olikin nyt pienemmällä ryhmällä liikkeellä. Tuli ajatus, että mitenkähän Ilveksellä jalka riittää, mutta toisaalta kyseessä oli heille päivän ensimmäinen peli ja siten

tuoreet jalat. Ilves aloitti pelin kovalla sykkeellä. YPA otti jäähyn ja se kostautui kun Ilves meni neljän minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Koko ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta aivan erän lopulla YPA onnistui tasoittamaan ja erätauolle mentiin 1-1 tilanteessa. Toinenkin erä alkoi tasaisesti ja kaikki YPAlaiset olivat hyvin pelissä mukana. Mutta sitten tapahtui käänne ja YPAlla tuli useita onnistumisia peräkkäin ja seitsemän minuutin kohdalla taululla olivat jo 5-1 lukemat. Toisen erän lopussa YPA teki vielä yhden maalin ja erätauolle mentiin 6-1 tilanteessa. Kolmannessa erässä Ilves sai vielä otteen pelistä, mutta kun YPA teki vielä kolme maalia oli Ilves nujerrettu ja voitto kirjattiin 9-1 lukemin.

Oli todella hienoa aloittaa alemman jatkosarjan pelit kahdella voitolla. Pelaajat saivat rutkasti lisää itseluottamusta. Puolustajat pelasivat todella hyvät ottelut ja hyökkäyksessä onnistumisia tuli laajalla rintamalla kun yhdeksän eri pelaajaa onnistui päivän aikana maalinteossa. Joukkueessa pelasivat maalissa Ville Videnoja, puolustuksessa Eetu Tiira, Kasperi Henriksson, Santeri Horko, Teemu Jäntti, Veikko Määttä ja hyökkäyksessä Henrik Mäkinen, Jalmari Nykänen, Joona Honkanen, Joona Kokkonen, Markus Nurminen, Ossi Potter, Valtteri Ruohonen, Valtteri Tanila ja Wille Sistonen.

03-pojat

YPA03 – Koovee, Rahola Tampere 6.12.2015 (5-6)

YPAn 03-joukkueen kilpasarjan ensimmäinen turnaus pelattiin itsenäisyyspäivänä Raholan liikuntakeskuksella Tampereella. Joukkue lähti päivän otteluihin valmiina ja odottavaisin mielin – olihan vastaan tulossa tutun Kooveen lisäksi muutama vuosi sitten kohdattu Forssan suupparit. Kaikki pelimiehet olivat kunnossa lukuunottamatta alkukauden kovilla tehoillaan yllättänyttä Lucaa.

YPA aloittaa ensimmäisen pelin juuri ja juuri auringon noustua klo 9.00. Ottelu alkaa vauhdilla ja YPAn kovalla rynnistyksellä. Kylmää suihkua saadaan niskaan kuitenkin jo 1 minuutin kohdalla kun pallo pomppii Koovee-mailaan ja veto yllättää Petterin. Koovee on liikkeellä hyvällä jalalla, mutta YPA on valmis vastaamaan tähän samalla mitalla. Kovaa taistelu jatkuu kun YPAn päädyssä kulmalyöntitilanteessa vihelletään 2 min väärästä etäisyydestä. Jälleen pallo pomppii YPAn päädyssä ja tilanne on jo 0-2 kun pelikello näyttää 3.30. severi taistelee itsensä läpiajoon, mutta viimeistely ei onnistu. Taistelu tuo loipulta Kooveelle rangaistuksen, jonka YPA hyödyntää kun Valtteri vetää tiukan lämärin kohti maalia ja Severi lakaisee pallon sisään ja tilanteeksi 1-2. Hetken kuluttua Artturi löytää mainiolla syötöllä Aleksin joka repii itsensä yksin läpi, mutta pallo karkaa viime hetkillä. Harmitus ei ehdi vielä haihtua kokonaan kun Juho jo syöttää Aleksille toisen tilaisuuden maalata – eikä Aleksi nyt erehdy vaan sijoittaa pallon varmasti ylös ja tasoittaa 2-2. Hetken väännön jälkeen Koovee-laituri koittaa onneaan kaukaa ja pallo onnella ylänurkkaan Petterin käsien ulottumattomiin ja Koovee johtaa 2-3. YPA kuluttaa jäähypenkkiä taas erän lopussa ja Severi saa karkin Rampelta, mutta jälleen pallo karkaa. Erä päättyy 2-3 tilanteeseen.

Toinen erä aloitetaan vajaalla ja aaav hoidetaan mallikkaasti. YPA on kuitenkin joutunut vetäytymään ja on ajoittain todella pulassa omassa päädyssä. Petteri joutuu maalilla venymään parhaimpaansa että pysytään pelissä mukana. YPA pääsee kuin varkain hyökkäämään ja runnoo itselleen vaparin, joka suditaan vähän sinnepäin. Veto ei oikein lähde ja menee maalivahtia päin  Juho on kuitenkin hereillä ja laukoo rystyltä karat sisään ja tasoittaa 3-3. YPA saa huomattavan määrän virtaa lisää tästä ja apina putoaa selästä. Mark juokseen kentän läpi ja venyttää verkkoa 4-3. YPA saa otetta jatkuvasti enemmän. Kunnes oudon eriskummallinen tilanne astuu kuvaan. Tuomari viheltää vaparin ajan peluusta aivan YPA-maalin kulmalle ja nostaa kätensä vihellyksen lomassa huolimattomasti pystyyn ja osoittaa YPA -pelaajaa merkiksi siitä että tämä potkaisi pallon omalle maalivahdille. Pelaaja tulkitsee tämän jäähyksi ja marssii aitioon, jossa toimitsijat ottavat hänet vastaan. Jäähyä ei siis virallisesti tuomittu mikä selvisi vasta jälkeenpäin. Tämän YPAn oman jäähyn aikana Koovee kuitenkin tasoittaa pelin 4-4. Erän loppu on tasaväkistä vääntöä YPAn hermoillessa ja Kooveen yrittäessä jalalla irti – mutta tuloksetta. Kooveelle vielä 2 min erän loppuun.

Kolmas erä alkaa YPAn komealla yv-maalilla kun Waltteri avaa Juholle, joka vetää hienolla vedolla 5-4. YPA saa taas 2 min ja Mark jälleen yksin läpi, mutta ei saa vietyä palloa maaliin asti. Av selvitetään jälleen kerran. Seuraa sekavia tilanteita kun tuomarikaksikko menettää otteen pelistä. YPA -valmennus esittää tuomarille kysymyksen linjasta ja pyytää samalla aikalisää, jolloin toinen viheltäjistä nostaa taskustaan punaisen kortin ja tuomitsee 2+10. Peli jatkuu kolmella viittä Koovee-pelaajaa vastaan eikä aikaakaan kun peli on tasan 5-5. Loppu av pelataan mallikkaasti, mutta jäähyjen jälkeen palikat sekaisin ja Koovee johtoon 5-6. Loppu taistellaan rajusti ja YPA pääsee koittamaan maalia useampaan kertaan mutta Koovee vie sekavan pelin tänään 5-6.

Tehot: Juho 2+2, Severi 1+1, Waltteri 0+2, Aleksi 1+0, Mark 1+0

YPA03-Fosu, Rahola Tampere 6.12.2015 (5-11)

Päivän toiseen otteluun vastaan astelee Fosu. Fosun miehistöstö tiedettiin ennakolta, että eliittisarjaa on pelattu, eikä talenttia puutu. Tästä huolimatta voittoa lähdettiin selkeästi ja nöyristelemättä tavoittelemaan.

Ottelu alkaa vauhdilla ja Severi taisteleen keskialueella pallon itselleen ja läpiajoon, mutta pallo ohi maalin. Tämän jälkeen alkaa näkyä joukkueiden todellinen taktinen, pelillinen ja urheilullinen tasoero. Fosu rakentaa avausmaalinsa tyylillä ja kova maakuti vie suupparit 0-1 johtoon kun pelattu 2.45. Fosu liikuttaa palloa komeasti ja koko viisikolla tehdään töitä. YPA ei kuitenkaan tästä hämäänny ja pian Rampe vapauttaa Juhon läpiajoon, josta varma viimeistely ja tilanne tasan 1-1. Fosu pyörittää ja vaparin jälkitilanteesta tilanteeksi 1-2. YPA joutuu taistelun tuoksinassa rikkomaan ja Fosu näyttää pakkopelin mallia. Miikka liikkuu hyvin tekee Fosun maalinteon todella hankalaksi. Fosu maalaa vielä pari kertaa ja ottaa erän lopulla kakkosen, jonka hyödyntää Mark riistämällä pallon- keskialueella ja runnomalla kavennuksen väkisin maaliin. Erä loppuu lukemiin 2-4.

Toinen erä kulkee Fosun tahdissa. YPA ottaa hallinnan ajoittain kun saa painettua pallon Fosun päätyyn. Juho tuo YPAn jo maalin päähän hienolla yksilösuorituksella, mutta sen jälkeen puheet ovat taas Fosulla kaksi pelitilannemaalia ja onnistunut rangaistuslaukaus vievät joukkueen jo 3-7 johtoon. YPA on todella ahtaalla jopa 5 vs 5. Fosu paina erän loppuun taitavalla viisikkohyökkäyspelillä ja kaksi maalia vie tilanteen karkuun jo 3-9. Hyvällä joukkueella on myös tuuria matkassa ja pallo tuntuu pomppivan koko ajan Fosun pelaajille.

Kolmanteen erään lähdetään ajamaan etumatkaa kiinni. Fosu tekee tehtävään lisää haastetta menemällä 3-10 johtoon. Mark herättelee joukkuettaan kapteenin lailla ja kaventaa 4-10. Fosupelaaja surffailee koko kentän läpi tilanteeksi 4-11. Mark jatkaa herättelyä ja takaa-ajotehtävää Miikan hienosta avaussyötöstä ja tilanne 5-11. Takaa-ajotehtävä osoittautuu lopulta kuitenkin mahdottomaksi Fosun kaltaista vahvaa joukkuetta vastaan. Suurin ero joukkueiden välillä oli viisikon pelaamisessa ja hyökkäyssuunnan pelinrakentamisessa alhaalta asti. Vaikka hävittiin, jäi pelistä ihan mukava maku suuhun ja voidaan sanoa että miehekkäästi taisteltiin loppuun asti.

Tehot: Mark 3+0, Juho 2+0, Rampe 0+1, Waltteri 0+1, Miikka 0+1