11.1.2016

03-pojat pesivät ja linkosivat Kooveen. 04-pojat eliittisarjan kolmantena.

Naiset I

YPA – SCU 6-3
YPA:n naisten edustusjoukkue kävi lauantaina 09.01. Jyväskylässä pelaamassa kauden 6. turnauksensa. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asteli SCU Janakkalasta. Kauden ensimmäinen peli oli päättynyt tasapeliin. SCU oli matkustanut Jyväskylään pahasti vajaa miehistöllä ja osin siksi peli oli Ylöjärveläisten hallussa koko ottelun ajan. Ilman pieniä oman puolustusalueen pallollisia virheitä lopputulos olisi voinut olla todella hyvä, mutta kun niitä nyt sattui muutama, niin ottelu päättyi YPAn 6-3 voittoon. Tässä pelissä Ylöjärveläisistä onnistui loistavasti joukkueen puolustava kentällinen Anu Vuoren johdolla, joka iski pelissä hattutempun.

Tehot: Vuori Anu 3+0, Nurmi Essi 1+2, Mäkinen Johanna 2+0, Lehtinen Riikka 0+2, Lahtinen Laura 0+1, Yrjölä Heidi 0+1

O2 – YPA 9-5
Toisessa pelissä vastaan asteli sarjan ylivoimainen voittajasuosikki O2-Jyväskylän kakkosjoukkue. Edellisessä kohtaamisessa YPA onnistui hyvin puolustuspelissä, mutta hävisi 3-1. Tällä kertaa Ylöjärveläiset dominoivat ensimmäistä erää ja O2 ihmetteli, että mitä täällä tapahtuu. Ensimmäinen erä päättyi YPA:lle suvereenisti peräti 4-0!! Mutta tästä sisuuntuneina viime kaudella vielä Happeen riveissä liigaa pelanneet pelaajat aloittivat oman shownsa ja Ylöjärveläiset olivat helisemässä. Valitettavasti myös paikalliset tuomarit halusivat auttaa pulassa ollutta paikallista seuraansa ja lahjoittivat toisessa erässä Jyväskyläläisille 2 rangaistuslaukausta. Toinen erä meni puhtaasti 6-0 kotijoukkueelle ja tästä YPAn oli enään vaikea nousta haastamaan taitavampaa vastustajaansa.
Ottelu päättyi lopulta 9-5 sarjakärjelle.

Tehot: Mäkinen Johanna 2+1, Yrjölä Heidi 0+2, Nurmi Essi 1+0, Pesonen tanja 1+0, Vuori Anu 1+0, Pyykkö Iiris 0+1

II-divari kausi on nyt ylittänyt puolenvälin ja sarjaa johtaa odotetusti O2-Jkl2 21 pisteellä.
6 seuraavaa joukkuetta on 5 pisteen sisällä (15-10 pistettä) YPAn ollessa 5. sijalla 12 pisteellä. Sarjajumbo TiPa on nollilla.

03-Pojat

YPA03 – Koovee (16-4)

Rahola Tampere 10.1.2016

2003 syntyneiden vuoden ensimmäinen jatkosarjan turnaus oli määrä pelata Ylöjärven liikuntakeskuksella, mutta salibandyliiton Tampereen piiri oli onnistunut solmimaan melkoisen umpisolmun salivuorojen osalta ja turnaus päätettiin peruuttaa vielä viime metreillä. Joukueita oli saapunut kuitenkin paikalle sievoinen määrä ja kun viisaat päät kolautettiin yhteen syntyi lopputuloksena uusi turnaus ja pelipaikaksi löydettiin Raholan jääkaappikylmä liikuntakeskus ja edes osa suunnitelluista peleistä päästiin pelaamaan – toki myöhässä mutta kuitenkin.

YPAn päivän ainoaan peliin vastustajaksi saatiin Koovee tampereelta. Ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat, olihan YPAlla koossa kaksi toimivaa viisikkoa ja kaikki pitkästä aikaa koko lailla terveenä mukana. Ottelun maalilla aloittaa alkulämpöjen jälkeen Miikka. Peli lähtee käyntiin isolla liikkeellä ja sekavalla sohimisella. Pallo pomppii Juholle joka spurttaa itsensä irti ja vie YPAn 1-0 johtoon jo 28 sekunnin kohdalla. YPA näyttää heti pelin alussa kuka on kuski ja pallo liikkuu näyttävästi mieheltä toiselle. Aku nostaa maltilla peliä ylös ja huomaa vapaana vetopaikassa Markin joka lisää johdon jo 2-0 kun peli on edennyt vasta alle 2 minuuttia. YPA saa vapaalyönnin aivan vastustajan maalin tuntumasta, mutta syöttö ja Juhon laukaus on aavistuksen liian hidas ja osuu liikkuvaan muuriin. YPA saa 2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Kooveen ylivoima on tehotonta eikä kavennusta tule. Tasaviidellä YPA hyökkää ankarasti antamatta armoa. Rampe vapauttaa namusyötöllä Markin vetopaikkaan ja tilanne jo mukavat 3-0. Koovee väläyttää taistelutahtoaan ja hyviä jalkojaan voittamalla kaksi kamppailutilannetta peräkkäin ja sijoittamalla pallon tarkasti ylänurkkaan ja tulee mukaan peliin 3-1 kuuden ja puolne minuutin kohdalla. Peli pyörii pääsantöisesti Kooveen päädyssä ja nyt taitojaan esittelee Jolla vahvallaa taistelulla tuoden pallon itse kulmasta sektoriin ja sijoittaa taitavasti aivan etu-yläkulmaan  4-1 maalin. Kooveelle tuomitaan jäähy korkeasta mailasta ja YPA pääsee näyttämään taitonsa ylivoimapelissa. Pallo laitetaan heti liikkeelle ja pakkopeli on näyttävää, mutta tehokasta kun Aku antaa kovan poikkikentän syötön Markille joka ampuu suoraan syötöstä 5-1. Pallo pyörii taas Kooveen päädyssä ja Juho vapauttaa tarkalla syötöllä Rampen maalipaikkaan ja veto harmittavasti yläristikkoon. Pallo jä pyörimään Koovee-alueelle ja Aaro riistää pallon, nousee ja vetää vastustamattomasti reikäpallon reppuun. Tilanne hienosti 6-1. Erän lopussa Koovee taistelee itsensä YPAn päätyyn ja painostaa hetken rajusti, mutta tuloksetta.

Toinen erä alkaa ryminällä YPAn hyökätessä jälleen innolla ja tuoreella jalalla. Juho nousee ja syötää show-tyyliin selän takaa Markille suoraan lapaan – Mark sivaltaa tiukan ranteen ja tilanne sen kun paranee 7-1. Peli alkaa tuntua selvältä ja se näkyy myös YPAn huolellisuuden vähenemisenä. Koovee tulee hyvvällä jalalla ja tuo palloa YPAn alueelle. YPA joutuu rikkomaan ja Koovee pääsee kokeilemaan ylivoimalla. Ylivoimapeli on sekavahkoa, mutta yllättävä kaukolaukaus livahtaa Miikan käden alta maaliin ja 7-2 kavennus on tosiasia. YPA saa takaiskusta lisää virtaa ja luo todella hienoja kuvioita. Kuin suoraan oppikirjasta pallo liikkuu Veeti-Mark ja takatolpalla Aleksi – mutta viimeistelyssä on hieman epäonnea. YPA saa rangaistuksen maalivahdin alueelta puolustamisesta ja Koovee upottaa rankkarin varmasti. Tilanne 7-3. Kooveen maalilla uskomaton sählinki ja puolustuksen painajainen – Mark – siivoaa irtopallon verkkoon 8-3.

Kolmas erä alkaa taistelulla ja YPA vaihtaa maalin suulle Petterin. Koovee on päättänyt ettei se luovuta vielä. YPA on kuitenkin masentavan tehokas viimeistelyssään. Kaikki tuntuu menevän sisään. Severi ohjaa aivan huikealla    yksilösuorituksella Juhon vedon pömpeliin ja tilanne hienot 9-3. Juho&Mark-show jatkuu kun Mark syöttää vaihteeksi Juholle joka ampuu ylämummoon ja taululle 10-3. Koovee tulee vastaiskuilla ja Petteri saa venyä parhaimpaansa. Yllättävä hyökkäys YPA päätyyn ja pallo pomppii puolustajan jaloista eikä Petteri saa palloa hallintaansa hienosta syöksystä huolimatta. Koovee kaventaa 10-4. Kooveen vaihtovirhe ja Juho rankaisee 11-4. Päät alkavat painua Koovee leirissä ja YPAn fiilis on nousujohteessa. Koovee joutuu rikkomaan ja Mark vetämään rankkaria. Markin veto maalivahdin kautta yli. Ylivoima ei kestä kauaa kun Juho ratkaisee 12-4. Jolla on liekeissä ja viimeistelee 13-4. Aku haluaa maalijuhliin mukaan ja nousee itse ja vetää 14-4. Jolla jälleen asialla ja syöttää maalin eteen, josta Juho viimeistelee polvelta 15-4. Pelin päättää keskeytykseen hieno Siivikkala-ketjun hyökkäys Rampe-Jolla ja takatolpalla Luca saa kunnian tehdä maalin nro 16 ja vapauttaa joukkueen hyvin ansaitulle levolle. Ottelun isännästä ei ollut epäselvyyttä tässä pelissä.

Tehot: Juho 5+2, Mark 4+2, Jolla 2+4, Aku 2+1, Severi 1+1, Aaro 1+0, Luca 1+0, Rampe 0+1

YPA 04-Sininen

YPA-04 sinisten eliittisarja jatkui Hämeenlinnassa, Steelersin kotiluolassa Elenialla.

Ensimmäisesä pelissä vastassa oli FBC Turku. Peliä odotettiin jännityksellä, sillä olihan turkulaisryhmä varastanut pisteet sarjan ennakkosuosikilta SBS Maskulta edellisessä turnauksessa. Peli lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. Turku pelaa aktiivisesti ja karvaa melko ylhäältä.  Peli ei kauaa vanhene, kun turkulaisten aktiivinen prässi tuottaa tulosta. Pallon riisto ja vapauttava syöttö maalille ja pallo tyhjiin. FBC Turku johtaa 1-0. Peli on kuitenkin tasaista ja pian YPA:laisten painostus alkaa tuottamaan tulosta. 1-1 tilanteesta erätauolle. Toisessa erässä Turku siirtyy ensin 2-1 johtoon, mutta taas YPA kuittaa tilanteen tasoihin. Toinen erä päättyy lukuihin 2-2. Kolmannessa erässä Turku siirtyy 3-2 johtoon. Hieman jo rupeaa pelottamaan, että taasko HFC -turnauksessa vaivannut tehottomuus nostaa nenäänsä. Tänään on kuitenkin YPA:n päivä. Ensin tasoitus 3-3 ja sitten Kallen upea ”siniviiva” veto painuu verkkoihin. Esityön maaliin teki Onni ja Alex taas teki upean maskin maalille. Tämä maali oli pelin käännekohta. Turkulaiset joutuvat avaamaan hienosti toiminutta puolustustaan, kun lähtevät armottomaan takaa-ajoon. Tämä sopii YPA:lle, joka maalailee lopputulokseksi 8-3 voiton Turkulaisista. Hieno peli pojilta!

Toisessa pelissä vastaan tulee SBS Masku, jolta ei YPA:lle ole pisteitä herunut. Jotenkin tuntuu olevan maskulaisilla henkinen yliote meitä vastaan. Ensimmäinen erä on tasaista vääntöä ja olemme ihan hyvin pelissä mukanan. Erä Maskulle 2-1. Toinen erä ei hääppöisesti ala ja

maskulaiset nakuttelivat maaleja tasaisesti. Kolmannessa erässä YPA hieman terästää peliään, mutta Maskulle selkeä 7-3 voitto.

04-pojat valkoinen

YPA Valkoinen joukkue heräsi sunnuntaina 10.1. kovan pakkasen paukkuessa. Kiirettä ei aamusta ollut, koska ensimmäinen peli olisi vasta klo 12. Kokoonnuimme Pitkäjärven koululla tuntia ennen pelin alkua. Alkulämmöille mentiin ulos, mutta aika pian todettiin, että kova kahdenkymmenen asteen pakkanen laittoi keuhkot koville, joten ulkoilu pidettiin lyhyenä. Olimme tällä kertaa liikkeellä pienellä noin kahden kentällisen kokoisella ryhmällä, koska myös Sinisellä ryhmällä oli pelit tänään ja flunssa vei Valkoisista vielä yllättäen yhden pelaajan.

Ensimmäinen peli oli O2 Jyväskylää vastaan. Ennen peliä kerrottiin pelipaikat ja käytiin läpi pelaajien oikeaa sijoittumista kentällä ja otettiin päivän teemaksi voitontahto. Mietittiin mitä voittaminen vaatii: kaikessa yksinkertaisuudessaan sen että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja. Todettiin, että puolustuspelaaminen koko joukkueen voimin on ensiarvoisen tärkeää. Peli vihellettiin käyntiin lähes ajallaan. Ensimmäinen erä aloitettiin hermostuneesti ja vastustaja sai helpohkosti heti kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana. Sen jälkeen saimme kuitenkin paremman otteen pelistä ja loppu erä meni tasaisemmin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 0-2. Toinen erä oli Ypalta vahvaa pelaamista ja peli on selkeästi meidän hallinnassa. Erä voitettiin ja tilanne tasoittui lukemiin 2-3. Kolmas erä alkoi edelleen hyvin ja peli saatiin tasoihin ajassa 34:15. Peli oli kääntymässä meille. Mutta melkein heti perään tapahtuikin notkahdus ja vastustaja sai tehtyä kaksi maalia minuutin sisällä. Tilanne oli 3-5. Ypa kuitenkin jatkoi painostusta sinnikkäästi ja sai ansaitun kavennuksen reilu kolme minuuttia ennen loppua. Edelleen näytti siltä, että tasoitus vielä tehdään, mutta kun puolitoista minuuttia oli jäljellä, saimme helpohkon jäähyn korkeasta mailasta ja pian perään vielä toisen jäähyn, joten tasoituksen tekeminen oli mahdotonta. Tiukka peli hävittiin harmillisesti lukemin 4-5.

Ennen toista peliä oli kahden tunnin tauko, joten pojat ehtivät syömään kunnolla. Vastustajaksi kello kolmelta oli tulossa SCU Turengista. Ennen peliä pidettiin puheet ja tehtiin pieni muutos kentällisiin. Toinen peli alkoi tarkasti molemmin puolin. Vääntö oli tasaista ja vauhti oli kovaa kun mentiin päästä päähän, mutta joukkueemme pelasi tarkkaa puolustuspelaamista. Teimme maalin kuuden minuutin kohdalla ja ensimmäiselle tauolle mentiin ansaitussa 1-0 johdossa. Toinen erä oli edelleen vauhdikasta ja tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta - ei maaleja, joten kolmanteen erään mentiin edelleen 1-0 johtoasemassa. Kolmannessa erän alussa vastustaja teki kuitenkin tasoituksen. Peli meni hieman hermostuneeksi ja erän puolivälissä vastustaja menikin johtoon. Tästä emme kuitenkaan liikoja hätkähtäneet vaan jatkoimme hyvää peliä ja palkintona oli tasoitus kaksi minuuttia ennen loppua. Molemmat joukkueet saivat vielä hyvät tilanteen voittomaalien tekemiseen, mutta kun maaleja ei nähty, niin pisteet tasattiin numeroin 2-2.

Tasuri ja tappio tuottivat yhden pisteen ja se oli tietenkin parempi kuin ei mitään. Harmittamaan jäi tietysti se, että neljäkin pistettä olisi ollut mahdollista ottaa. Päivän päätteeksi kehotimme poikia käymään ahkerasti treeneissä. Tästä kun parannetaan joukkueena ja yksilöinä, niin tulos on seuraavalla kerralla se neljä pistettä. Tänään joukkueessa pelasivat: maalissa Lassi Taavitsainen ja Ville Videnoja, puolustuksessa Santeri Horko (1.peli), Veikko Määttä, Matias Rahko (2.peli), Mirko Sarso ja Jaakko Ytterström, hyökkäyksessä Santeri Horko (2.peli), Henrik Mäkinen, Jalmari Nykänen, Joona Honkanen, Joona Kokkonen, Matias Rahko (1.peli), Wille Sistonen ja Valtteri Tanila.