04-pojille voitto ja tappio eliittisarjassa. Miesten II joukkueelle myös voitto ja tappio.

25.1.2016

YPA-04 sinisten eliittisarja jatkui Tampereen tenniskeskuksella.

YPA 04-Sininen

Ensimmäisesä pelissä vastassa oli KooVee-mustat. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KooVee oli kukistettu tiukassa matsissa 6-5, joten jälleen odotettiin tiukkaa ottelua. Ensimmäisessä erässä YPA oli täysin unessa. Peli ei kauaa ehtinyt vanhentua, kun KooVee jo siirtyi 1-0 johtoon. Ja pian peli oli 2-0 ja 3-0. Tässä vaiheessa oli aikalisän paikka YPA:lla. Aikalisällä poikia heräteltiin todellisuuteen ja vaadittiin, että nyt pitäisi jalan ruveta liikkumaan. Aikalisän jälkeen peli parani selkeästi ja painetta saatiin KooVeen päätyyn. Ensimmäinen erä päättyi kuitenkin 3-0 KooVeelle. Toisessa erässä KooVeella oli vastassa eri YPA, kuin ensimmäisessä. Jalat liikkuivat ja pallokin rupesi liikkumaan YPA:laisten lavoissa. Paine oli pääasiallisesti KooVeen päässä ja kavennuskin saatiin aikaiseksi. Toinen erä YPA:lle 1-0. Kolmanteen erään siis 3-1 tappio asemassa. Kolmas erä oli YPAn hallintaa, mutta tappio asemassa puristettiin mailaa eikä saatu maalia aikaiseksi, vaikka paikkoja olisi ollut useaankin. Ottelusta siis kirvelevä tappio 3-1. Ottelu hävittiin surkeaan ensimmäiseen erään. Toisessa ja kolmannessa erässä peliä parannettiin selvästi, mutta KooVeen huippu maalivahti ja meidän tehottomuus ratkaisi pelin KooVeelle.

Toisessa pelissä vastaan tuli Tampereen salibandy ylpeys Classic. Tähän peliin valmistauduttiin huolellisesti. Tarkoitus oli palauttaa ”ilo” ja ”luovuus” hyökkäyspeliin. Pakeilta vaadittiin nopeita pelin kääntöjä ja tiukkaa kaksinkamppailuvoimaa oman pään väännöissä. Peli oli YPA:lta todella hyvää. Peliin oltiin todellakin saatu taas tuttu YPA mukaan. Pallo liikkui hienosti pojalta toiselle ja hyökkäys päässä hallittiin peliä pallolla. Ensimmäisessä erässä ei saatu kuin yksi tilastomerkintä, kun Kasperin terävä kiertolaukaus painui takakulmaan. Toisessa erässä johto kasvatettiin 2-0 ja 3-0:aan Valtterin toimesta. Classic kuitenkin tunki väkisin peliin mukaan kavennuksien muodossa. Loppua kohden peli sai todellisen trillerin aineksia; YPA tekee maalin ja Classic kaventaa. Aivan lopussa Classic tulee vielä maalin päähän pelaten ilman maalivahtia. Peli siis 6-5 meille ja n. 40 sekuntia peliaikaa jäljellä. Maalin jälkeisessä aloituksessa, huimalla peli päällä ollut Valtteri nappaa 100 - 0 aloitus voiton ja Oskarin tarkka kaaripallo painuu Classicin tyhjään maaliin. Tämä sinetöi YPA:n voiton 7-5. Viihdyttävä ja hyvä peli. YPA:lta hienoa tekemistä, tästä on hyvä jatkaa sarjaa. Classic tulee myös tämän pelin perusteella kohentelemaan asemiaan sarjassa, sillä niin hyvin se pelasi,vaikka tässä pelissä tappion kokikin.

Eliittisarjassa jatkamme kolmantena, kun puoliväli sarjasta on ylitetty. Sarja on todella tiukka ja sijat 2-8 on vielä täysin auki kaikille joukkueille. Masku näyttää lähteneen karkumatkalle ensimmäisenä.

Miehet II

YPA II – Manpo 9-4

Tähän peliin lähdettäessä ennakkoasetelma oli selvä: sarjakärki YPA oli selkeä ennakkosuosikki ja sarjan jumbona majaileva Manpo taas puhtaasti altavastaaja. Kentällä asetelma ei näyttänyt ollenkaan yhtä selkeältä. Manpo roikkui sitkeästi mukana aina kolmannen erän alkuun asti. Kymmenen minuuttia ennen loppua tilanne oli vielä 5-4. Viimeisen kympin YPA pystyi kuitenkin hoitamaan selkeästi 4-0. Kotijoukkueen esitys oli todella nihkeä mutta tärkein eli pisteet saatiin kuitenkin lopulta oikeaan osoitteeseen lukemin 9-4.

tehot: Miro Kujansivu 2+3, Olli Kesäläinen 2+2, Sami Pettinen 1+2, Jan-Erik Järä 1+1, Tuomo Aunola 1+0, Akseli Kaivola 1+0, Heikki Henttonen 1+0

YPA II – PirHi 2-5

Tämä ottelu oli ennakkoon ajateltuna selkeästi tasaisempi kuin ensimmäinen etenkin, kun vierasjoukkueen maalia asettui vartioimaan varsin tasokkaaksi veskariksi tiedetty ”Jokke” Lindqvist. YPA:ssakin aikoinaan pelannut ”Jokke” osoittauikin juuri niin vaikeasti ohitettavaksi kuin etukäteen vähän pelättiin.

PirHi oli päättänyt valita erittäin selkeästi puolustusvoittoisen taktiikan. Se parkkeerasi sen kuuluisan ”bussin” oman maalinsa eteen luovuttaen pallonhallinnan suosiolla  YPA:lle.

Ottelu olikin näin alusta lähtien melkoista kissa-hiiri –leikkiä. YPA hallitsi palloa mutta kunnollisille tekopaikoille ei oikein päästy. Vierasjoukkue kyttäsi kaiken aikaa pelkästään vastahyökkäyspaikkoja ja iski niistä vaarallisesti vastaan. Ottelusta näyttikin muodostuvan hyvin vähämaalinen YPA: iskettyä hakatessa päätään PirHi:n puolustusmuuriin maalivahti Lindqvistin hoitaessa loput. Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 2-2.

Ottelu ratkesi kolmannen erän puolivälissä, kun PirHi onnistui taktiikassaan ja iski minuutin sisään kaksi nopeaa vastahyökkäysmaalia. YPA yritti kuroa eroa lopussa kiinni mutta yritykseksi se myös tällä kertaa jäi. PirHin puolustusmuurin murtamiseen ei kerta kaikkiaan löytynyt keinoja. Näin ollen pisteet kirjattiinkin lopulta vierasjoukkueelle lukemin 2-5.

Tappio tarkoitti sitä, että YPA tippui sarjan kärjestä kakkospaikalle. Nousua ajatellen kaikki on kuitenkin edelleen omissa käsissä. Kausi jatkuu kotiturnauksella 6.helmikuuta.

tehot: Olli Kesäläinen 2+0, Sami Pettinen 0+1, Tuomo Aunola 0+1