Naisten edustusjoukkueelle voitto ja tappio

1.2.2016

Kuten myös 04-Valkoisten joukkueelle. 03-pojat turnauksessa Forsassa.

Naiset I

Naisten Edustus pelasi kauden 7. turnauksensa Hervannan Tamppi Areenalla lauantaina 30.01. Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan tuli sarjajumbo Tikkakosken Pallo. YPA pelasi heikon ensimmäisen erän, jota edes auttoi TiPan tekemä avausmaali ajassa 0:08. Mutta toisesta erästä eteenpäin kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, kun Ylöjärveläiset vyöryttivät peliä kohti vastustajansa maalia. Koko kauden hyvin toiminut ylivoima toimi tässäkin pelissä 2/3 tehokkuudella ja siivitti Ylöjärveläiset 7-2 helppoon voittoon.

Tehot: Yrjölä Heidi 3+0, Nurmi Essi 0+3, Haikonen Elina 1+2, Pyykkö Iiris 2+0, Pesonen Tanja 1+1, Mäkinen Johanna 0+1

Päivän toisessa pelissä vastaan asteli päivän emäntäjoukkue SBS Tamppi. Tamppi on aina ollut vaikea vastustaja YPAlle ja vaikea pelistä tuli tälläkin kertaa. Ylöjärveläisillä oli jälleen vaikeuksia päästä päivän toisessa pelissä vauhtiin ja Tamppi veikin ensimmäistä erää. Onneksi Tampilla oli vaikeuksia maalinteon kanssa, koska paikkoja ensimmäisessä erässä oli useampaankin maaliin, mutta YPA selvisi erästä vain yhdellä takaiskulla. Toisen erän alku ei tuonut suuria muutosta pelin kulkuun vaan Tamppi meni 3-0 johtoon, kun YPA otti aikalisän ja tiivisti peluutusta. YPAn kavennus tulikin heti seuraavassa vaihdossa ja Ylöjärveläiset olivat taas pelissä mukana. Erän lopussa lepsu puolustaminen kostautui ja tauolle 4-1 lukemissa. Erätauolla Ylöjärveläiset pumppasivat itseensä kunnolla voimaa ja olivat kolmannen erän alussa täysin ylivoimaisia. Yhtäkkiä tilanne olikin 4-3 ja vastustaja oli pakotettu ottamaan oma aikalisä. Hatun nosto vastustajan valmentajalle, koska tämän jälkeen Tamppi sai taas pelistä paremmin kiinni ja YPA ei päässyt pelissä tasoihin. Lopussa Tamppi sai vielä kaunisteltua numerot 6-3, joista viimeinen tyhjään maaliin.

Tehot: Yrjölä Heidi 1+1, Pesonen Tanja 1+0, Välisaari Milla 1+0, Haikonen Elina 0+1, Lammi Saila 0+1

Sarjassa jokainen joukkue kohtaa vielä toisensa kerran, eli 7 peliä jäljellä.

04-pojat Valkoinen

YPA Valkoiselle tasuri ja voitto kilpasarjaturnauksesta 30.1.

Lauantaina 30.1. oli vuorossa kilpasarjaturnaus Vuoreksessa. Vastaan olivat tulossa sarjan ykkönen KU-68 Kangasalta ja häntäpäässä majaileva, mutta niukkoja tappiota kärsinyt LFT. Pääsimme matkaan isolla joukkueella, joten ennakkoon ajattelimme, että KU-68 on voitettavissa ja LFT pitäisi voittaa.

Ennen ensimmäistä peliä otettiin jäisistä jalkakäytävistä huolimatta happea ulkona, mutta kun sisältäkin löydettiin tilaa, otettiin kunnon alkulämmöt sisätiloissa. Samuli kertasi pelaajille eri pelipaikkojen eroja ja sitä miten joukkueena palataan erilaisia pelin perustilanteita. Pojat jaksoivat kuunnella hyvin ja pelijännitys näkyi ainoastaan positiivisena pöhinänä. Ennen peliä mietittiin vielä kentällisiä, ja ne olivatkin hieman kimurantteja, koska laitahyökkääjistä oli hieman ylitarjontaa. Osa pääsisi siis pelaamaan ehkä hieman epämukavilta tuntuvilla pelipaikoilla.

Peli KU-68:aa vastaan alkoi. Ensimmäisen erän alku oli hyvin YPAn hallinnassa ja pääsimmekin 2-0 johtoasemaan. KU-68 näytti kuitenkin olevansa kova vastustaja ja otti vuorostaan erän lopun nimiinsä ja ensimmäinen erätauko aloitettiin 2-2 tasatilanteessa. Toiseen erään lähdettiin jälleen hyvin ja YPA teki kaksi seuraavaa maalia joista jälkimmäisen YV:lla. Tilanne oli 4-2. Vastustaja jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan ja kavensi vielä 4-3 tilanteeseen ennen toista erätaukoa. Kolmas erä olikin sitten hankala koska otimme jäähyjä. KU-68 teki YV:llä ensin 4-4 tasoituksen, sen jälkeen pääsimme taas maalin johtoon ja otettiin aikalisä, jossa tilannetta rauhoiteltiin, mutta ei auttanut vaan jälleen jäähy ja jälleen KU-68 pääsi tasoihin YV:llä. Kun KU-68 teki vielä yhden maalin tasakentällisin niin oltiinkin viimeisten minuuttien alkaessa ensimmäistä kertaa tappioasemassa. Henkan tahtomaali vanhanaikaisella pelin lopussa toi meidän kuitenkin vielä hienosti tasoihin ja pisteet tasattiin jännittävän ottelun päätteeksi lopputuloksella 6-6. YPA otti pelissä yhteensä neljä jäähyä ja ne maksoivat voiton tällä kertaa. Maalivahdit pelasivat hyvän pelin ja muutenkin peli oli kokonaisuudessaan hyvä esitys sarjajohtajaa vastaan.

Reilun tunnin tauon jälkeen päästiin seuraavaan peliin. LFT nähtiin etukäteen altavastaajaksi, joten teimme ennen peliä jokaista erää varten erilaiset kentälliset, jotta pojat saisivat kokemusta myös itselleen oudommista pelipaikoista. Toinen peli oli ennakko-odotusten mukainen. Kolmen täyden kentällisen ansiosta juoksuvoimaa riitti myös toisessa pelissä ja LFT oli hienokseltaan alakynnessä koko pelin ajan. Onnistumisia tuli kaikille ypalaisille pelin aikana. Ensimmäinen erä YPAlle 4-1, toinen erä YPAlle 2-0 ja kolmas erä YPAlle 6-0 eli lopputulos oli 12-1.

Tasuri ja voitto toivat kolme pistettä ja se oli hyvä tulos tästä päivästä ja hymyä oli nähtävissä kaikkien huulilla päivän päätteeksi. Tänään joukkueessa pelasivat: maalissa Lassi Taavitsainen ja Ville Videnoja, ja kenttäpelaajina (lähes jokainen vaihdellen eri pelipaikoilla) Alex Ciriaco, Eero Sutinen, Henrik Mäkinen, Jalmari Nykänen, Joona Honkanen, Joona Kokkonen, Kasperi Henriksson, Markus Nurminen, Mirko Sarso, Oliver Masalin, Santeri Horko, Teemu Jäntti, Valtteri Tanila, Wille Sistonen ja Veikko Määttä.

03-pojat

YPA03 – Steelers JSB, Forssa Kirkassilmäareena 31.1.2016 (4-8)

YPAn 03 poikien tammikuun tasaus-pelit pelattiin tammikuun viimeisenä sunnuntaina Forssan Suuppareiden areenalla. Matkaan oli lähdetty vajaalla ja puolikuntoisella joukkueella, joten jo ennen pelien varsinaista alkua oli selvää että vastustajille annettaisiin tasoitusta jonkin verran. Pelimiehiä oli paikalla kokonaiset kahdeksan ja kaksi maalivahtia. Puolet joukkueesta oli sairastanut tai aloittelemassa sairastamaan kausi-influenssaa tai jotain sen tapaista. Edellisen Forssan matkan pyykki oli pesty ja kasvojen pesua oli ainakin yritettävä tosissaan – sen joukkue oli päättänyt.

Ensimmäinen erä lähtee käyntiin heti pomppivana ja epävarmana. Petteri liikkuu maalillaan ketterästi ja valppaana hetkeäkään herpaantumatta. YPA pelaa viisaasti ja pallo liikkuu miehiä enemmän. Steelers on hyvällä ja tuoreilla jaloilla mukana ja vaihtaa miehiä YPAn säästellessä paukkujaan. Erä ei ehdi kuitenkaan kuin kahden minuutin kohdalle kun Aku avaa hyökkäyksen ja Juho nousee - ja huudattaa YPAn fanikatsomoa komealla kudilla ja peli on 1-0. YPA on hyvin pelin päällä ja jalka toimii moitteetta. Steelers on kuitenkin vaarallinen vastahyökkäyksissään joita YPA puolustaa koko viisikon voimin raivokkaasti ja Petteri siivoaa kaikki irtopallot hyppysiinsä mallikkaasti. Jossain vaiheessa pallo pyörii YPAn maalin takana ja se annetaan sokkona maalille josta oma puolustaja pompottaa harmillisesti pallon maaliin ja peli on tasan 1-1. Vain muutama sekunti kuluu kellosta kun Artturin vuoro avata Juholle ja taas saa nostaa kädet pystyyn 2-1 maalin merkiksi. Yleisö ulvoo jälleen. Peli aaltoilee päästä päähän ja Petteri esittelee varmoja torjuntoja kerta toisensa jälkeen. YPAn jalka näyttää aika ajoin painavan ja syötöt eivät tahdo löytää perille, mikä syö voimia henkimaailman puolelta. Steelers saa pienen hetken painostusta YPA päätyyn. Petterin maalille rakennetaan maskia, jossa mukana myös muutama YPA-pelaaja. Pallo on ohikiiitävän hetken kateissa Petteriltä ja löysä, mutta tarkka veto viivasta uppoaa ja tasoittaa pelin 2-2. Petteri taistelee ja on todella liekeissä maalinsa suulla. YPA saa vielä 2 min rangaistuksen ja erä taistellaan loppuun.

Toinen erä aloitetaan vajaalla, mutta vain hetki ehditään pelata kun hankitaan uusi jäähy. YPA rakentaa vaarallisen tilanteen alivoimalla kun Mark ja Artturi pääsevät koittamaan, mutta pallo ohi Steelers-maalin. Petterin otteet maalilla kannustavat YPAn väsyneet pelaajatkin taistelemaan hurjasti. Pallo Juholle joka nousee ja kynää jäätävällä mailankäsitteytaidolla pakin kebabille ja vetää tarkan kovan ranteen – peli on taas YPAlla 3-2. Steelers ottaa jäähyn ja YPAlle tarjotaan ottelun ratkaisua. Ylivoima ei ota kuitenkaan onnistuakseen ja väsymyksen merkit alkavat näkyä ja vaihtopenkillä on ainoastaan punakasvoisia ja uupuneen näköisiä pelureita. Erä saadaan kunnialla loppuun ilman lisämaaleja ja ansaittu lepotauko käytetään palautumiseen.

Kolmas erä lähtee käyntiin ja paikat ovat YPA pelaajilla varmasti lämpöisinä. YPA saa rangaistuksen, mutta tappaa sen suvereenisti pitämällä palloa hallinnassa omassa kenttäpäädyssä. Petteri loistaa ja herättelee joukkuetta puristamaan viimeisetkin rippeet voimistaan kentälle. Juhon johtama kenttä nostaa peliä jälleen Markin avauksesta ja ”kuka muu muka” kuin J Virtanen laukoo raudanlujan ranteen suoraan yläriman alle ja YPA lisää johtoaan 4-2 ja Steelers valmennus meinaa repiä omien verryttelyhousujensa lisäksi tuomarin höntsyt. Ovat sitä mieltä ettei kyseinen veto olisi maalissa käynyt lainkaan – yhtäkaikki tilanteesta 4-2 jatketaan peliä eteenpäin. Huutomysrky lienee kuitenkin sisuunnuttanut myös Steelers-pelaajat, koska jalkaa laitetaan toisen eteen entistä rajummalla tahdilla. Ja Petteri joutuu antautumaan rajusta taistelusta huolimatta 4-3 kun edellisestä Juhon osumasta ehti kulua vain 16 sekuntia. YPAn musta minuutti saa jatkoa kun pompon pompon pomppo löytää Steelersin kannalta onnekkaasti tiensä Petterin selän taakse ja tilanne jo tasan 4-4. YPAn jalka painaa ja huolellisuus puolustuspäässä unohtuu – vetoja väistetään mielummin kuin otetaan osumia ja vain sekunteja ehtii kulua kun tilanne 4-5. Steelers tuli 2 maalin takaa mukaan peliin ja kuskin paikalle alle kahdessa minuutissa. Huh!  YPAn väsyneelle joukkueelle tämä on liikaa, vaikka ottelua olisi jäljellä vielä lähes puoli erää. Selkäranka murtuu ja maitohapot ottavat otteen. Petterin loistavasta pelistä huolimatta Steelers karkaa 4-8 voittoon YPAn ottaessa vielä 2 min rangaistuksen ottelun viimeisellä minuutilla.

Tehot: Juho 4+0, Mark 0+1, Aku 0+1, Artturi 0+1

YPA03 – FBC Dux, Forssa Kirkassilmäareena 31.1.2016 (2-11)

Päivän toisesta ottelusta oli odotettavissa ensimmäistä paljon kuluttavampi ja vaikeampi. Tiedettiinhän vastustaja urheilulliseksi, vahvaksi ja isokokoiseksi – ja joku saattoi mahdollisesti muistaa myös osan edellisen kohtaamisen murskaavasta lopputuloksestakin. Mitään ei kuitenkaan lahjaksi anneta ja vaikka aivan kahta ketjullista ei pelimiehiä ei matkassa ollutkaan taistelemaan lähdettiin kuin miehet – jokaisesta pallosta – jokaisessa vaihdossa. Maalille astelee tuore veräjänvartija Miikka jonka pehmeille käsille tulee olemaan käyttöä tulevassa kohtaamisessa.

Ensimmäinen erä lähtee käyntiin lupaavasti, mutta kymmene minuutin kohdalla YPA puolustus on juostu rikki ja valotaululla 0-3. Miikka taistelee urheasti maalillaan, mutta pääsääntöisesti tuntuu ettei mikään onnistu puolustuspäässä ja vastustajaa kunnioitetaan silminnähden liikaa. YPA on ahdistettuna kilpikonna puolustukseen ja vastahyökkäyksiä on vähän ja viimeistely ei väsyneillä käsillä osu kohdalleen. Dux antaa erässä tasoitusta ottamalla 2 rangaistusta, mutta YPAn ylivoima on  huolimatonta. Erä päättyy 0-3.

Toinen erä alkaa sekavana ja Juho käyttää tilaisuuden hyväkseen Markin hienosta avauksesta ja kavennus 1-3 on totta. Yksi maali tuntuu tässä kohtaa väsyneelle joukkueelle kuin puolikkaalta voitolta. Virtaa tulee selvästi lisää ja se näkyy katsomoon asti. Dux hyökkäys näyttää voimiensa lisäksi myös mailankäsittelytalenttiaan veivaamalla 3 pelaajaa täysin kanttiiniin ja ujuttamalla pallon Miikan taakse ja tilanne 1-4. Maali nöyryyttävyydessään lamauttaa YPAn joukkuetta ja yllättävä löysähkö kaukolaukaus yllättää yllättävästi Miikan ja tilanne nopeasti jo 1-5. YPA jaksaa kuitenkin tulla vielä peliin mukaan ja Juho taistelee pallon itselleen ja täräyttää komeasti vanhanaikaisella Kapaset ja tilanteeksi 2-5. Dux rankaisee helpon oloisesti 2-6 ja Miikka saa tehdä maalillaan tilaa Petterille. Miikalta ehjä peli erittäin vaikeea vastusta vastaan väsyneen joukkueen takana. Duxilla on kierrokset päällä ja Petteri joutuu antautumaa heti 2-7. Vain hetki ja todella kova ja voimakas Duxin maalille ajo ja laukaus aivan lähisektorista 2-8. YPA-puolustus alkaa väsyneenä olla huolimatonta ja liikoja mustelmia hieman säästellään. YPA venyy hienoihin vastahyökkäyksiin, mutta jopa Juhonkin ruuti kostuu jossain vaiheessa eivätkä vedot vaikeista paikoisa löydä enää osoitteeseensa. Dux lisää johtoaan vielä 2-9 ja varmistelee ottelun ratkaisua voittamalla erän 1-6.

Kolmas erä alkaa siitä mihin toinen päättyi. Dux vie voimalla ja YPA raastaa kaikin jäljellä olevin voimin. Herkullisia vastahyökkäyksiä Aleksin ja Juhon tutkaparilta, mutta maalia ei vaan löydetä. Dux jäähyilee, mutta YPA ei saa peliä pyörimään halutulla tavalla. YPAn nöyrä työnteko ja Petterin kolmannen erän huipputorjunnat näyttävät saavan maistuvan palkinnon kun pelikello on ylittänyt jo 44 minuuttia ja erä edelleen 0-0. Mutta väsy tulee kysymättä ja YPA löysää muutamaa sekuntia liian aikaisin - Dux maalailee vielä 2 kertaa viimeisen 40 sekunnin aikana. Lopputulos 2-11 kertoo joukkueiden tasoerosta, mutta tapahtumat kentällä olivat huomattavasti tasaisemmat ja värikkäämmät.

Tehot: Juho 2+0, Mark 0+1